• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ахмедов за преговорите със САЩ: Когато става въпрос за национална сигурност, няма място за популизъм

Ахмедов за преговорите със САЩ: Когато става въпрос за национална сигурност, няма място за популизъм

/КРОСС/ "Покупката на нови изтребители не е търговска сделка, а стратегически избор. Когато става въпрос за национална сигурност - няма място за популизъм. Ние ясно съзнаваме, че националната сигурност на България не може да бъде защитена от ресурсите на България, а трябва да бъде защитена с ресурсите на НАТО" това каза за БНР депутатът и заместник-председател на ДПС Ахмед Ахмедов по повод подкрепата на ДПС при гласуването, с което НС даде мандат на провителството да преговаря със САЩ за покупка на самолетите Ф-16. ДПС винаги е било и за Европейска отбранителна система, но в рамките на НАТО, подчерта той.

Ахмедов определи като „погрешно разбиране“ тълкуванието, че гласовете на ДПС при вота в НС са били знак, че партията би била по-добър коалиционен партньор от Обединените патриоти, които гласуваха разнопосочно:

„ДПС има два принципа, от които никога няма да отстъпим. Единият е евроатлантическата ни ориентация, а вторият – защита на правата и свободите на всички граждани в република България.

За ДПС  е важно всички български граждани, независимо къде живеят, да могат да осъществят своето конституционно право, а именно да гласуват.  В този ред на мисли ДПС ще продължава тази своя политика, чрез нашите промени в Изборния кодекс да отпадне уседналостта, да може да се пропагандира на майчин език. Ще настояваме на тези неща без да се съобразяваме с останалите политически формации. Ние си имаме нашата визия и нашите цели“.

Ахмедов е на мнение, че в бюлетините трябва да има номера пред имената на партиите, защото „Ако всички политически партии в България се регистрират, то човек, докато прочете само тяхното наименование, ще отнеме доста време и така ще удължим изборния ден“.

Политикът изрази и лично мнение, че не бива да се публикуват социологически данни в изборния ден, защото „по този начин се създават внушения“.

„За ДПС и за България е важно в този парламент да бъде съставена Програма за ускорено и догонващо развитие България. Това трябва да ни е една стратегическа цел“, подчерта още Ахмедов.

Завръщането на отцепниците от ДПС в лоното на партията „продължава повече от 2 години и то много добре“, подчерта той. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.