• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

На 12 юни подписваме за интерконектора с Гърция

На 12 юни подписваме  за интерконектора с Гърция

София /КРОСС/ На 12 юни се очаква да бъде подписано окончателното инвестиционно решение за изграждането на интерконекторната връзка България - Гърция, която да осигури доставки на газ за страната ни от Каспийския регион. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова на конференция, посветена на енергийната стратегия за Европа и разнообразяването на доставките:
Гласуван е бюджет на проекта за интерконектор с Гърция, което ще даде възможност да започне изкупуването на земи, а през юни предстои финална стъпка преди стартирането на проекта - вземането на окончателно инвестиционно решение, каза Петкова.
До март 2016 трябва да започне и самото строителство на интерконектора, а до 2018 той трябва да бъде факт. С изграждането на този интерконектор ще имаме възможност да диверсифицираме както маршрута, така и източника, тъй като ще може да получаваме газ от Каспийския регион, посочи министърът.
По отношение на връзката с Румъния Петкова изрази надежда, че до края на 2015 г. тя бъде завършена.
По интерконектора с Турция сме представили на нашите партньори предпроектно проучване, каквото в момента очакваме и от тях.
Искам да ви уверя, че, изпълним ли тези проекти, България на практика ще се превърне в един незаобиколим фактор на европейската газова карта. България наистина ще стане изключително важен фактор на газовата карта на Европа. Затова ние трябва да впрегнем всичките си сили и средства, за да можем да осъществим тези проекти, заяви енергийният министър.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.