• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Церемонията „Сънародник на годината” събра в Плевен над 600 руснаци, живеещи в България

Церемонията „Сънародник на годината” събра в Плевен над 600 руснаци, живеещи в България

/КРОСС/ Церемонията "Сънародник на годината" и XIX-та годишна среща на Клубовете на руските сънародници се проведе в град Плевен. Тя се организира по традиция от Координационният съвет на руските сънародници в България (КСРС), Федерацията на сънародниците, Националната асоциация „Заедно с Русия" и Руският клуб "Восход" (Плевен). Срещата се състоя в навечерието на Деня на Русия , който е на 12 юни.
Над шестстотин руски сънародници и български приятели от 35 града в страната отбелязаха заедно Деня на Русия.
Срещата се проведе в залата на Драматичен театър „Иван Радоев" и беше открита от руския дует „Альонушки" с песента „Родина".

Членовете на младежката организация на Федерацията "Съюз на сънародниците" (ФСС) внесоха руското знаме, след което прозвучаха химните на Русия и България. Марина Дадикозян, председател на Координационния съвет на руските сънародници в България обяви за открита 12-та церемония „Сънародник на годината". Участниците бяха приветствани от кмета на община Плевен Георг Спартански, заместник-директорът на отдела за работа със сънародници в чужбина на Русия Ирина Егорова, ръководителя на Представителството на Россотрудничеството в България Ирина Живихина и други гости .

Мащабните събития, които се проведоха тази година на 8-9 юни в Плевен, бяха организирани със съдействието на Правителствената комисия за сънародници в чужбина, Посолството на Руската федерация в България, Руската световна фондация, представителството на Россотрудничеството в България, община Плевен.

Областният управител на Търговище Митко Стайков беше специален гост на срещата.
Присъстващите направиха кратък обзор н отчетоха специалния принос на руската диаспора в България в различни области на социалния, културния и обществения живот на България.
Сред отличените са председателят на руския клуб „Земляци", град Разград, Александър Генчева, член на борда на Руския културно-информационен клуб Олга Ворошилова (Благоевград), заместник-декана на Педагогическия факултет на Тракийския университет Елена Лавренцова (град Стара Загора), председателя на Народната читалня "Аврора" Елена Костадинова (Перник), член на борда на Руския клуб "Всички заедно" Любов Пешина (Дупница), председател на Руския клуб "Восход" Светлана Бейдова (Плевен), ръководител на Руската камара Театър на Джулия Диканова (София), председател на руския клуб "Бащин дом" Наталия Стайкова (Сливен), кмета на Плевен Георг Спартански и много други.

Победител в номинацията "Най-добър клуб на ФСС" беше Руският клуб "Сънародник" от Ямбол.

След церемонията по награждаването, XIX-та Среща на руските сънародници продължи с празнични събития в парка Кайлъка. С бурни аплодисменти участниците посрещнаха председателите на руски клубове от различни градове на България, които бяха поканени на сцената от председателя на Федерацията в България Марина Дадикозян, която им благодари за тяхната отдаденост, ентусиазъм и безкористна работа в полза на Русия и България.

На следващия ден участниците посетиха панорамата „Плевенска епоха 1877 г." и други атракции в града и околностите му.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.