• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

В България се проведе IV Фестивален маратон "От Атлантика до Тихия океан"

В България се проведе IV Фестивален маратон "От Атлантика до Тихия океан"

/КРОСС/ Като част от българската етап на фестивалния маратон "От Атлантика до Тихия океан" се проведоха редица събития в българската столица София и в европейската културна столица 2019 г. - Пловдив.
Фестивалният маратон стартира в България на Деня на победата. Маратонът стартира в България в Деня на победата. Участниците в него се включиха в безсмъртния полк в София и положиха цветя и венци при паметника на Съветската армия, паметника на съветските войници-освободители в София, както и паметника на легендарния "Альоша" в Пловдив.

 

 

В рамките на маратона в Руския културно-информационен център бе открита фотоизложба „Културно наследство през очите на фотографите" и се проведе кръгла маса на тема „Опазване на славянското културно наследство", на която присъстваха членовете на Съвета на Федерацията на Руската федерация Андрей Климов и Василий Иконников, сътрудникът от Управлението на международните връзки на Руската федерация Любов Добришина, съветникът на посолството на Русия в България Алексей Новоселов, ръководителят на Представителството на Россътрудничество в България Ирина Живихина, делегацията от Съюза на писателите на Русия, Председателят на Фонда за устойчиво развитие на България Станка Шопова, директорът на Центъра "Кирил и Методий" при БАН проф. Славея Бърлиева, професорът от БАН Веселка Желязкова, председателят на Дружеството на българските русисти Валя Аврамова, политологът Орлин Загоров, академикът от БАН Михаил Виденов, докторът по исторически науки Атанас Нейчев, журналистът Калина Канева, председателят на Българското дружество на славистите Мария Петкова, председателят на Международната славянска академия "Перун" Емил Миланов, професорът от Софийския университет "Климент Охридски" Румяна Михнева.

 

 

Освен това делегатите проведоха срещи с вицепрезидента на България Илияна Йотова, заместник-кмета на София по култура и образование Тодор Чобанов, членовете на Група за приятелство Русия-България в Народното събрание на Република България, и положиха цветя на паметника на Александър С. Пушкин с градинката на Дома на Москва в София. Взеха участие и в гала-концерт по повод 74-та годишнина от края на Втората световна война, организиран от Представителството на Россътрудничество в България.

 

 

На втория ден от българския етап на IV Фестивален маратон "От Атлантика до Тихия океан" участниците, придружени от мотоциклетистите от софийската организация "Нощни вълци", отидоха в Пловдив, където се срещнаха с градската администрация и организационния комитет на "Пловдив - Европейска столица на културата - 2019".

Следващата точка на Фестивалния маратон ще бъде Казан.

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.