• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Вицепрезидентът: Каналджийството в България още е в разцвета си

Вицепрезидентът: Каналджийството в България още е в разцвета си

/КРОСС/ Каналджийството в България е все още в разцвета си. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Ямбол. Според нея липсва публичност по темата и проблемът се неглижира.

"Фактът, че зачестиха случаите, в които нелегални мигранти се извозват в автомобили, че в официалните комюникета на европейските служби все по-често присъства ново сухопътно трасе, което минава през България, Румъния и Словакия за Западна Европа, означава, че това явление в България и сега е в разцвета си. Един от пътищата през Сърбия се затвори, но сега каналджиите, които са много по-гъвкави от официалните власти, очевидно намериха нова възможност да изкарват нелегални мигранти от страната", заяви Йотова.

„Разрешаването на проблема с бежанците и каналите за нелегален трафик трябва да бъдат един от приоритетите на страната ни по време на българското председателство на Европейския съюз", каза вицепрезидентът, цитирана от БНР.

„Смятам, че страната ни може да стои много сериозно със свои предложения как да бъде ограничен този поток и как да бъде реформирана бъдещата политика по отношение на убежищата и миграцията", допълни тя.
Йотова подчерта, че от изключителна важност са двустранните споразумения, например с турската страна за връщането на икономическите мигранти.

„В момента трябва да сме наясно, че по силата на европейските правила, гражданите само на Сирия и Еритрея автоматично получават статут на бежанци. За всички останали трябва да се действа индивидуално".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.