• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Янош Адер: „Южен поток” означава сигурност

Янош Адер: „Южен поток” означава сигурност

/КРОСС/ Проектът „Южен поток" е важен за България, заяви президентът Росен Плевнелиев след срещата си с президента на Унгария Янош Адер. 

Условията за построяването на газопровода са съответствие с европейското законодателство и икономическа изгода за България, посочи Плевнелиев.

За целта България предостави възможност на ЕК да преговаря с „Газпром", за да бъде постигнат консенсус по спазването на Третия либерализационен пакет. България подписа договор за разходите по строителството на „Южен поток", но все още липсва споразумение за приходите от него, отбеляза Плевнелиев.

„Северен поток" бе изграден, за да може Германия, независимо от всички политически проблеми и кризи, да получава безпрепятствено газ. „Южен поток" трябва да бъде осъществен с цел постигането на такава сигурност, независимо че това би могло да доведе до негативни последствия от гледна точка на руско-украинския конфликт, посочи президентът на Унгария.

„Това е цел не само на българското или на нашето правителство. Целта е всички държави и техните граждани да получат газ в необходимите количества, за да могат да развиват икономиките си", коментира Адер. Диверсификацията е много важен проблем, като целта е в България и Унгария да бъдат проучени всички възможности за доставка на енергия, допълни той. Така, по думите му, икономиките ще се успокоят, но и ще бъдат независими от кризи, терористични и други атаки. „Освен това, цялото стопанство, основано на използването на газ, ще има основа за развитие", добави Адер.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.