• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Антон Кутев: В съвременната българска политика отсъства визия и точно затова БСП иска да даде такава на българина

Антон Кутев: В съвременната българска политика отсъства визия и точно затова БСП иска да даде такава на българина

/КРОСС/ „Това, което отсъства в съвременната българска политика, е визията и точно затова, ние, от БСП, искаме да дадем такава на българина. С „Визия за България“ искаме да проведем разговор за бъдещето“. Това заяви пред събралите се в конферентната зала на Историческия музей в Полски Тръмбеш зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев.Той отбеляза, че България трябва да приключи с прехода и да бъде изведена към нещо позитивно.

Народният представител Веска Ненчева говори за значимостта на образованието за съхраняване на българското общество. „Цялостната промяна минава през възпитанието и образованието“, подчерта Ненчева. Тя разясни перспективите за развитието му, заложени във „Визия за България“. „С нашия проект търсим обратната връзка от хората, за да тръгнем напред и да потърсим нормализиране на процесите в държавата“, каза народният представител Стефан Бурджев

„Визия за България“ е опит за  един нов обществен договор- какво ще правим след свалянето на ГЕРБ от власт“. Това каза народният представител от левицата Стоян Мирчев на среща с жителите на Стражица. Той подчерта, че държавните институции са спрели да функционират и ГЕРБ си отива, защото не знаят как да управляват. „БСП има кадровия и експертен потенциал да предложи алтернатива за упралвние“, подчерта Стоян Мирчев.

„Институциите и обществото дължат много на българския учител. Увеличението на заплатите не е достатъчно, за да се върне уважението към учителската професия“. Това каза народният представител Донка Симеонова. Тя отбеляза, че проектът „Визия за България“ поставя акцент на грижата за образованието в малките населени места. „Необходимо е да се избегне системата „парите следват ученика“, което е пагубно за малките населени места“, категорична бе Симеонова. Тя допълни, че именно затова е необходима промяна в системата на делегираните бюджети.

„Във „Визия за България“ ще бъде допълнено, че там, където липсва междуселищен транспорт, може да се формира комунален фонд за създаване на общински предприятия,  с акцент транспорт и чистота“, каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Дора Янкова. Тя допълни, че вижда недоволството на жителите на Стражица по отношение лошото стопанисване от страна на държавата на третокласната пътна инфраструктура, която е повече от 100км. на територията на общината. Тя добави, че кметове са изразили готовност да се включват с предложения- как да бъде укрепено българското село.

„Проектът „Визия за България“ цели да има повече държава там, където е необходимо и полезно на гражданите“. Това каза народният представител Петър Кънев на среща с жителите  на  Павликени. Той поясни, че липсата на държава и държавност е изключително притеснителна за обществото.

„Независимо от приказките, че държавата работи за спешната помощ, на практика, състоянието й в областта е много тежко“, заяви народният представител от БСП проф. Георги Михайлов в Павликени. Той постави въпросите за общинското здравеопазване и бъдещето на общопрактикуващите лекари. В срещата участваха и народните представители проф. Светла Бъчварова, която говори  по проблемите на земеделието, и  Радослав Стойчев, който разясни приоритетите на Визията  в частта Регионална политика.

На провелите се срещи хората поставиха въпросите за миграционния процес, който се наблюдава в малките населени места, липсата на перспектива за професионална реализация на младите хора. Често повтаряно мнение бе желанието да не се закриват държавни училища, именно в малките населени места. Хората изразиха притеснението си и по отношение на цялостната политика в пенсионното осигуряване и здравеопазването. Те поискаха повторни срещи с народните представители от ПГ на „БСП за България“

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.