• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Световната купа по ски в Банско – пропиляната възможност за реклама на България

Световната купа по ски в Банско – пропиляната възможност за реклама на България

/КРОСС/България напълно пропиля уникалния си шанс да направи реклама на зимния си туризъм чрез Световната купа по ски в Банско. Това е горчивият извод от най-значимото събитие в спортния календар на страната ни за 2015 г., който прави "Гласове".

Борбата за спечелване на такъв старт в световните ски е уникално признание - за възможностите на българските специалисти да организират състезанието, да изградят трасе по изискванията на FIS, да осигурят условия за настаняване на световния ски елит, които включват не само хотел и храна, а приятни емоции, организация на сигурността, координация с медиите по цял свят. И когато всичко това е факт, когато по време на Световното първенство по ски от САЩ постоянно тече реклама за предстоящите стартове в България, ние съвсем по нашенски пропускаме всяка възможност да се говори не просто за купа по ски, а за България като място за любителите на зимни спортове. Пропуските са във всякаква координация между медиите и ведомства в начина на отразяване на цялото събитие; в проспиване на всички възможности да бъдем оригинални и уникални. Така топката остана у скиорките, които едно говореха пред българските журналисти и плюеха с пълна сила по условията за каране пред агенция „Ройтерс".

У нас от години се говори за съдържанието на международна туристическа реклама на България, финансирана с европейски средства. От Министерството на туризма ще канят у нас известни личности, които дори лично премиерът ще съпровожда по избрани маршрути, за да говорят за страната ни след това. Пълна е немощта в представянето на онова, което се търси най-активно според Световната туристическа организация - събитийния туризъм. У нас в картинките той се изчерпва с малко фолклорни фестивали, нестинарки и кукери.
Явно онези, които правят рекламата на България, не считат, че е важно да се промотираме с онова, което за други нации е ключов бизнес, което носи директен и гарантиран приход за целия сектор и дава едновременна заетост на атракцията (зимен спорт), на заведенията (няма такова чудо като ски на all inclusive), на хотелиерите и на търговските обекти.България - ски дестинация, се представя с картинки досущ като от всеки зимен курорт - малко писти, малко слънце, мама, татко и дете - ухилени и със ски маски.
Четири световни купи досега и нито една снимка от тях в рекламните материали за България, се посочва още в статията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хубаво е да се поинтересуваме колко пари НЕ ДАДЕ Ангелкова за реклама на България по време на Световната купа, от нежелание и страх, че ще се рекламира и Банско! Нещо повече, Ангелкова отказа супер изгоден договор с BBC и върна обратно на М-во на финансите 1.5 млн.лв предвидени за реклама на България, в т.ч. и за изложбата в Лувъра, щото нито от Лувъра нито от BBC дават комисионни. Да се научат!

07.03.2015 01:18:16

Журналист

субективен текст на вдна вечно недоволна журналистка

05.03.2015 16:31:26

Журналист

субективен текст на вдна вечно недоволна журналистка

05.03.2015 16:30:59

Журналист

субективен текст на вдна вечно недоволна журналистка

05.03.2015 16:30:47

Журналист

субективен текст на вдна вечно недоволна журналистка

05.03.2015 16:30:22

Данито

Как ще е пропиляна възможност, цял свят нас гледа петък, събота,неделя и понедлник, а мъгла има навсякъде

05.03.2015 15:23:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.