• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

''Една история- една победа'' - стартира международното автошествие Русия- България

''Една история- една победа'' - стартира международното автошествие Русия- България

/КРОСС/ На 16 август от Москва ще стартира много важно и значимо събитие- международно автошествие под наслов ''Една история- една победа'', посветено на 140-та годишнина от освобождението на България от османско иго в Руско-турската освободителна война, съобщава News Front.

Международната акция ще стартира от Москва пред паметника на героите паднали в боевете за Плевен, и ще събере представители на обществени организации от България и Русия.

След тържественото начало, участниците в международното шествие ще тръгнат по маршрут включващ 20 градове на България, за да посетят паметници на руската слава, където ще проведат възпоменателни акции и ще възложат заедно венци и цветя.

През 1876-1877 народите на България  и Русия обединяват усилията си в името на победата в освободителната борба на балканските държави за независимост и свобода, създавайки антитурска коалиция. И с цената на много българска и руска кръв- победата става факт.

Паметта, която пазим за този героичен момент, отдаването на почит пред смъртта на всички онези, които са дали живота си за да имаме днес България, свързва завинаги с любов и отговорност съдбите на България и Русия. И никой, никога не е в състояние да прекъсне тези многовековни духовни и кръвни връзки между народите ни.

През последните десетилетия Западът започна активна пропаганда срещу нашите братски отношения. Започнаха масирани опити за подмяна на историческата правда и изкривяване на историята. Но!

Номерът няма да мине!
В различни държави, включително и у нас в периода от 2011-2017 бяха пресечени и осуетени няколко опита за оскверняване на паметниците на руските войни. Провокациите не стихваха.

Въпреки всичко, признателния български народ, след всеки набез, трепетно почиства и осветява паметниците, на които се посяга по инструкция, за да влезе скандална информация в медиите.

Като своя задача, организаторите на автошествието- Федерацията по Автотуризъм на Московска област и Българската Организация по Авто и мото-туризъм, виждат укрепянето и развиването на исторически дружеските връзки между братските народи на България и Русия, сражавали се рамо до рамо в руско-турско освободителната война 1876-877, грижливото опазване на историческата памет и недопускане актове на вандализъм по отношение на обектите, които са част от общото ни историческо минало, пресичане на опитите за фалшифициране на историята и внасяне на разединение между народите на България и Русия.

Паметните мероприятия ще преминат в дните от 22 до 27 август в градовете  Видин – Враца – Плевен — Варна – Бургас – Стара Загора – Шипка – Пловдив — София и други.

На 28 август в 12:00 в Руския културно-информационен център в София с подкрепата на Россотрудничество ще се проведе прес-конференция, на която представители на обществени организации ще подпишат меморандум за дружба и сътрудничество между България и Русия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ха така, трол! Да ти е гадно!!!

14.08.2018 22:24:37

Анонимен

АБСОЛЮТНИ МИЗЕРНИЦИ СТЕ ВИЕ ГЪЗОЛИЗЦИТЕ на СВОЛОЧЬТА!

14.08.2018 11:19:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.