• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Председателят на Съюза на журналистите на Русия Владимир Соловьов е на посещение в България

Председателят на Съюза на журналистите на Русия Владимир Соловьов е на посещение в България

/КРОСС/ По случай 175-годишнината от българската журналистика и 125-годишнината от организираното журналистическо движение в България, гост на Съюза на българските журналисти бе Владимир Соловьов, председателят на Съюза на журналистите на Русия. Той отбеляза в интервю с Розалина Евдокимова от СБЖ, че се чувства като у дома си в България, тъй като работи много години на Балканите, разбира български език и е щастлив да разговаря с българските си колеги.
„Посетих Пловдив, поднесох цветя на паметника на Альоша, радостен съм, че посетих тази европейска столица на културата. Видях нова София. Внимателно наблюдавах българската телевизия и забелязах, че свободата на словото на много български телевизионни канали е много по-голяма отколкото в съседните балкански страни. Всички важни проблеми в страната и в света, както и тези, свързани с отношенията с Русия, Украйна и западните страни, се обсъждат открито без никакво мълчание. "
Владимир Соловьов се срещна с президента на България Румен Радев, а той, като военно-авиационен инженер в миналото, разбира се, се интересуваше от факта, че българският президент е военен пилот, който лети с МиГ-25. По време на срещата бяха обсъдени сътрудничеството между журналисти от Русия и България. Председателят на Съюза на журналистите на Русия покани президента Радев да посети ежегодния международен журналистически форум „Цяла Русия", който ще се проведе в Сочи на 21-27 септември, на който освен журналисти има и държавни и регионални лидери.
„Научих, че организираното журналистическо движение в България е много по-старо от нашето. Празнувахме сто години, а в България се празнува 125-годишнината. Такива важни дати, интересни имена и много важно е, че българската журналистика съществува и тази памет е запазена. Беше вълнуващо и приятно да отбележим Деня на славянската литература и култура в София пред паметника на светите братя Кирил и Методий. Бях щастлив да поднеса цветя на паметника им.", допълни Соловьов.

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.