• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Явор Божанков: Сектор „отпадъци“ в България е основан на лъжа

Явор Божанков: Сектор „отпадъци“ в България е основан на лъжа

/КРОСС/ „Сектор „отпадъци" безспорно е един от важните компоненти на околна среда. На първо място заради отношението му към здравето на гражданите. В същото време, в Европа изискванията се увеличават постоянно. Кризите, които наблюдаваме в България, не са еднократни. Те са логичен резултат от зле управляван сектор". Това заяви от трибуната на Народното събрание по време на дебатите по вота на недоверие депутатът от левицата Явор Божанков. По думите му в България този сектор е основан на лъжа и ако погледнем данните през 2017 година, България е била задължена да рециклира 35 % от старите си гуми. „Тя е рециклирала 65 %. В същото време - гуми масово се изгарят и вие въвеждате наказателна отговорност - нещо куца. По отношение на рециклирането на пластмасови опаковки, България е задължена да рециклира 22 процента от общото им тегло, но България рециклира 66 %, като така оставя зад гърба си Финландия и Люксембург: „Тук е мястото за „аплодисменти", защото се свикнали да бъдем в дъното на класациите, а в момента сме на първите места. Предполагам, че няма аплодисменти, защото всички в тази зала са наясно, че това не отговаря на истината.
„Ако това управление не успя да превърне България във важен стратегически хъб за други сектори, то поне успяхте да превърнете България в хъб за италиански боклук", заключи Божанков.

Иван Иванов: Не се хвалете с водни цикли - имаме два в Шумен и продължаваме да плащаме най-скъпата вода и да губим над 80 % от нея
„Причината за проблемите са политиката на управляващите. През годините от трибуната съм викал министър след министър, за да коментираме проблемите, докато се стигне до този вот на недоверие. Резултатът - никаква чуваемост от страна на управляващите, докато се стигна до фалита на ВиК дружеството. В Шумен създадохте купища проблеми, в резултат на некомпетентно и корумпирано управление на сектора. Не се хвалете с водни цикли - имаме два в Шумен и продължаваме да плащаме най-скъпата вода и да губим над 80 % от нея по водопреносната мрежа". Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Иван Иванов. По думите му в резултат на „доброто" управление на ВиК Шумен, през 2018 година в Плиска се е достигнало до парадокса тогавашният директор на предприятието да обикаля от къща на къща, за да събира пари от хора за дейности, които те вече са заплатили. "Изходът от тази ситуация е оставка на това правителство", заключи Иванов.

Манол Генов : Според ГЕРБ всичко е по мед и масло

„От изказванията на представителите на ГЕРБ всичко изглежда по мед и масло. Едва ли не България няма проблем с водата, въздуха и боклука. Самите вие от ГЕРБ ни информирахте преди време във връзка с един закон, че 15 хиляди души умират преждевременно заради мръсния въздух в страната." Това заяви народният представител от „БСП за България" Манол Генов. Той подчерта, че сегашното правителство е усвоило само 22% от средствата по оперативната програма по околна среда и води.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.