• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Българските граждани ще вземат международно признати изпити на майчиния си език

Българските граждани ще вземат международно признати изпити на майчиния си език

/КРОСС/ От 1 ноември гражданите на България имат възможността да вземат изпитите за Microsoft Office Specialist на български език, което улеснява процеса на придобиване на тези световно признати сертификати за цифрова грамотност. До сега тези изпити се провеждаха на един от десетина възможни езика, но не и на български, което бе пречка за тези, които искат да вземат сертификат, но не са владеели английски или друг от използваните езици. Наличието на български като изпитен език е важно постижение и поставя България на картата на държавите с преведени изпити за Microsoft Office Specialist - сертификат, удостоверяващ професионално владеене на Word, Excel и PowerPoint, които са най-използваните програми и всяка оферта за работа поставя изискване за тяхното задълбочено познаване.

Инициативата за превод на изпита за Microsoft Office Specialist (MOS) на български идва от Certiadria, компания от адриатическия регион, работеща в сектора образование и сертификационни услуги. Мотивация за това е огромният успех на световния шампионат за Microsoft Office Specialist в САЩ, където през последните години имаме талантливи представители, спечелили няколко медала, включително злато и почти всяка година са на върха в класирането, което е голяма национална гордост за България. Шампионатът за MOS е предназначен за младежи на възраст от 13 до 22 години, т.е. за всички ученици от началните и средните училища, както и за студенти. Участниците в шампионата имат възможност да демонстрират уменията си в приложенията от Microsoft Office пакета: Word, Excel и PowerPoint (2013 или 2016).

Възможността за провеждане на изпити за MOS на български език е от голямо значение за всеки, който иска да бъде сертифициран и признат за уменията си навсякъде по света. По повод на тази новина за въвеждане на български като език за сертифициране, Certiadria предлага 30% отстъпка с промоционалния код MOS30%OFF на официалния сайт www.certiadria.com, като офертата е валидна до края на месец ноември. MOS сертификата представлява крачка напред в кариерата, повишава конкурентоспособността и компетентността на всеки служител и ценността му за работодателя. Възползвайте се от тази възможност и бъдете признати в световен мащаб.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.