• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Европа с пореден критичен доклад за състоянието на българските затвори

Европа с пореден критичен доклад за състоянието на българските затвори

София /КРОСС/ Комитетът за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание (КПИ) към Съвета на Европа публикува днес очаквания доклад за резултатите от посещението си в България през март/април 2014 г. и отговора на българските власти. Посещението е дало възможност за преглед на изпълнението на препоръките, направени след предишни посещения на Комитета, като специално внимание се обръща на третирането на задържаните от полицията, на положението на непълнолетните в пенитенциарните заведения, както и условията на задържане и предоставянето на медицински грижи в затворите.
До една седмица Министерството на правосъдието ще публикува превода на 62-страничния доклад, който на места е издържан в доста остър тон.
Комитетът отбелязва, че по-голямата част от неговите дългогодишни препоръки, някои от които датират от времето на първото посещение в България през 1995 г., остават нереализирани. Като пример се сочат препоръките по отношение на малтретирането на задържаните както в полицейските арести, така и в затворите, насилието между затворниците, пренаселеността на затворите, битовите условия на задържане в следствените арести и в затворите, медицинските услуги в местата за лишаване от свобода, недостатъчната численост на персонала, правилата на дисциплината, сегрегацията и контактът с външния свят.
Според КПИ държавата трябва да предприеме спешни и ефективни действия за отстраняване на всички тези проблеми на фона на ясното становище за повтаряща се тенденция за неспособност българските власти да се справят с отдавна констатирани проблеми.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.