• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Павлова: Ще търсим диалог и консенсус по време на председателството

Павлова: Ще търсим диалог и консенсус по време на председателството

/КРОСС/ „България ще бъде председател на Съвета на ЕС, който търси диалог и консенсус". Това заяви министър Лиляна Павлова, която представи приоритетите на българското председателство пред президента на Европейския парламент Антонио Таяни и председателите на политическите партии в ЕП, съобщават от пресцентъра на министерството, отговарящо са председателството ни.

Посещението на делегацията в София е първото събитие на високо равнище от българското председателство, което започва през януари 2018 г. Представителите на ЕП се срещнаха с българското правителство.
Приоритетите на България са част от общоевропейския дневен ред - бъдещето на Европа и младите хора; европейска перспектива и свързаност на Западните Балкани; сигурност и стабилност; дигитална икономика.

„Поставили сме си за цел да отговорим на нуждите на гражданите на Европа - повече сигурност, повече стабилност, повече солидарност. Ключът към успеха е единството и затова нашето послание е „Съединението прави силата", каза министър Лиляна Павлова.

И допълни: „Отчитаме ролята на Европейския парламент и се надяваме с помощта на президента Антонио Таяни и лидерите на политическите партии в ЕП по време на българското председателство да вземем важни решения. Заместник-министърът за българското председателство Моника Панайотова ще бъде в Европейския парламент по време на цялото председателство, за да имаме пряка връзка с представителите на европейските граждани".

По време на срещата лидерите на осемте политически групи в европарламента задаваха въпроси към българския премиер и министри за миграцията, борбата с тероризма, защитата на външните граници, за икономическия растеж с акцент върху цифровизацията, за зелената икономика. Обсъдена беше и ситуацията в Близкия изток и Африка, отношенията с Турция, европейската перспектива и свързаността на страните от Западните Балкани помежду им и с Европа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.