• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Представиха Бургас пред румънски туроператори на форум в Букурещ

Представиха Бургас пред румънски туроператори на форум в Букурещ

/КРОСС/ Заместник кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева представи възможностите за туризъм в Бургас и Южното Черноморие пред румънските туроператори на престижен форум в Букурещ.

Той бе организиран по инициатива на изпълнителния директор на "GTC България" Дани Беркович и Доро Драгомир - председател на двустранната търговска камара България - Румъния.

"Румъния е на трето място по стокооборот с България след Германия и Италия, а 1,5 милиона румънски туристи посещават ежегодно страната ни", каза по време на откриването посланикът на България в Румъния Александър Филипов.

Зам.-кметът Йорданка Ананиева отправи покана от името на Община Бургас за представянето на румънския бизнес и възможностите за туризъм в северната ни съседка в експозиционен център "Флора" през септември.

Според представители на Асоциацията на румънските туроператори, българските дестинации са много близки до румънския турист. Организацията ще извърши обучение на румънски студенти, как да презентират пред потенциални туристи Бургас и Южното Черноморие.

"Бургас е много важен град за нас. През последните години той се развива с бързи темпове. Това е място, което трябва да се види отблизо. Бургас е красив и атрактивен, той вибрира, защото в него се случват десетки фестивали и събития. Трябва да посетите този приятелски град", каза от своя страна директорът на "GTC България" Дани Беркович. Той покани румънските туроператори и членовете на камарата да посетят Бургас на 14 май, когато се организира първия по рода си кулинарен фестивал в МОЛ Галерия, участие за който са потвърдили от 20 държави.

Според Доро Драгомир, председател на търговската камара България - Румъния, 1600 са регистрираните компании в България с румънско участие и 1400 с българско участие в Румъния.

Представители на GTC България представиха специални карти, които ще бъдат предоставяни на румънски туристи, с които могат да ползват отстъпки както за музеите в Бургас и остров Света Анастасия, така и при пазаруване в МОЛ "Галерия".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.