• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

РЗС: Отпечатването на бюлетините застрашава местния вот

РЗС: Отпечатването на бюлетините застрашава местния вот

/КРОСС/Депутатите излизат във ваканция, но проблемът с отпечатването на бюлетините за местния вот остава нерешен и е на път да се стигне до тотално опорочаване на изборните резултати.

РЗС разполага с достоверна информация, че печатниците, които имат технологични възможности, нямат капацитет да отпечатат всички видове бюлетини за краткия срок от тегленето на жребия за номерата до 22 октомври, когато трябва всички бюлетини да са излезли от печат. Само в София трябва да се сменя матрицата повече от 60 пъти за отпечатване на бюлетините за кмет на община, за 24 районни кметове, за 35 кметове на кметства, за общински съветници и за референдум. В национален мащаб за първия тур за всички 265 общини трябва да се отпечатат над 6000 вида различни бюлетини, защото ще се създадат 1250 нови кметства. Освен това за всяка община поотделно трябва да се отпечатат един куп изборни книжа. Още по-голям е проблемът с отпечатването на бюлетините за балотажа. Абсурдно е навреме да бъде подадена информацията за имената на кандидатите от над 4500 села, където ще се провеждат избори за кметове на кметства и в повече от половината от тях ще има балотаж.
До момента всички институции, имащи отговорности за провеждането на изборния процес, си правят оглушки, сякаш такъв проблем не съществува. Нещо повече, печатниците са отправили писмени предложения за решаване на редица проблеми, в т.ч. и срокът за балотажа да бъде удължен от една на две седмици, но отговор нямат.
Референдумът, макар и с един единствен въпрос, също създава трудности и тайно се умува как да се излезе от този допълнителен проблем.
Защо президентът не издава указ за провеждане на местния вот и ще има ли референдум продължава да е загадка, на която българските избиратели чакат отговор.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.