• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Съдят по бързата процедура пияната учителка от Хисаря

Съдят по бързата процедура пияната учителка от Хисаря

/КРОСС/ Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо 44-годишната Тонка Драгиева - преподавателка от Хисаря, която беше хваната да управлява автомобила си с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила на хиляда, а именно 1,85 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство, предаде NOVA.

От Апелативния пловдивски съд посочват хронология на случая: Установено е, че вечерта на 11 февруари 2020 г., обвиняемата излязла със свои познати, като употребила алкохол и се прибрала в дома си около 4 часа на 12 февруари 2020. Починала си едва няколко часа и се приготвила, за да отиде на работа като учител. На 12 февруари 2020 г., към 8.05 часа, в гр. Хисаря, обл. Пловдив, Т.Д. шофирала лек автомобил, като била спряна от полицейски служители със стоп-палка за проверка. Те изпълнявали служебните си задължения във връзка с провеждането на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР - Пловдив по линия на безопасността на движението. Обвиняемата Т.Д. представила свидетелство за управление на автомобил, което било с изтекъл срок на валидност през юли 2019 г. При извършена проверка с техническо средство „Дрегер Алкотест", уредът отчел концентрация на алкохол - 1,85 на хиляда. По делото са приложени справки, разпитани свидетели и др. Предстои Районен съд - Пловдив да насрочи заседание.

„Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Пихме до около 4 часа, в 7 часа трябваше да бъде на работа. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Видях каква е пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация", каза тя пред NOVA.

„Има и друг проблем. За около година и половина свалих около 40 килограма, тъй като има проблеми. Попитаха ме дали съм яла и спала. Казах им, че не съм", посочи още тя.

„Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения", категорична бе Драгиева.

„Това се случва за първи път и това много ни изненада, както мен, така и всички учители в училището. Може би има някакви причини за постъпката й. След тази постъпка тя едва ли би могла да остане при нас. Съдът днес ще реши, но всеки, който има присъдя няма как да преподава", заяви директорът на ОУ „Климент Охридски" Иван Чавов.

„Бях свидетел на случилото се. Полицията упражняваше контрол върху движението и проверяваха за алкохол и наркотични вещества. Бяхме известени затова, но аз не предупредих колегите, защото не допусках, че това може да се случи", посочи още той.

„Не допусках, че може да се случи нещо подобно", категоричен бе Чавов.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.