• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за 18 август

Предстоящи събития в страната за 18 август

/КРОСС/Бургас.

От 20.30 часа президентът Румен Радев ще участва в честването на 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в историческата местност „Петрова нива".

***
Кюстендил.
В 11.00 часа на големия празник Успение на свети Иван Рилски министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще посети Рилския манастир.

***
Пловдив/ с. Маноле.
В 14.00 часа министърът на културата Боил Банов ще се запознае с последните открития при разкопките на царската гробница край пловдивското с. Маноле.

***
София.
От 10.00 часа заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев ще провери ремонта на бул. „Христофор Колумб".

***
София.
От 10.00 до 11.00 часа в „Княжевската градина" Столична библиотека продължава своята кампания „Зелена библиотека". Стихове ще чете поетесата Илиана Илиева, а за доброто настроение на малките и големите посетителище се грижи Боби Мирчев със своята китара. Художникът Христо Кърджилов, ръководител на Детското арт ателие в Столична библиотека, ще рисува с децата, а доброволци от фондация „Деца на България" ще предложат на малките читатели да участват в забавен „Светофар: книги и четене".

***
Варна.
От 10.00 до 17.00 часа над Аспарухов плаж ще се състои двудневен Фестивал на хвърчилата.

***
Варна.
От 11.00 часа в Пункт за базиране - Варна ще се състои военен ритуал за тържественото откриване на Паметник на българските подводничари.

***
Велико Търново.
От 23.30 часа на Площад „Цар Асен I" ще може да се наблюдава Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

***
Ветрен.
От 16.00 часа в местността Паланката жителите на град Ветрен ще отбележат 1032 години от битката при Траянови врата с народен събор.

***
Костенец.
От 09.00 часа на Крепост „Траянови врата" ще се състои двудневен фестивал на късноантичното и средновековно наследство, по случай победоносната битка на Самуил над Василий II на 17 Август 986 г.

***
Перник/ с. Черна Гора.
От 19.00 часа пред сградата на кметството в с. Черна гора ще се проведе традиционен събор.


***
Шумен.
От 15.00 часа в зала „Тича" на хотел „Шумен" - гр. Шумен, ще се проведе пресконференция на Великия Приор на Велик Приорат България - Негово Превъзходителство ген. м-р /о.р./ акад. Румен Ралчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.