• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития на 15 септември

Предстоящи събития на 15 септември

/КРОСС/ Казанлък.
В 10.50 часа президентът Румен Радев ще приеме почетния караул в местността Крънска кория по повод Националния събор на запасното войнство, след което ще произнесе слово.

***
София.
От 16.30 часа държавният глава ще проведе среща на „Дондуков" 2 с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

***
София.
От 10.00 часа до 13.00 часа в парк „Люлин" ще се проведе „Зелена библиотека" по повод първия учебен ден.

***
София.
От 10.00 часа на националния стадион „Васил Левски" ще бъде официално открит първият турнир по лека атлетика „Открий шампиона в теб", организиран от „Ивет Лалова Спринт".

***
София.
От 10.00 до 16.00 часа Българската академия на науките ще се включи в Европейските дни на наследството, организирани за трета поредна година от Столична община, съвместно с Френското посолство и Френския културен институт. Желаещите да посетят Централната сграда на БАН на ул. „15-ти ноември 1" ще имат възможността да разгледат колекцията „Книжовното наследство на Марин Дринов в Централна библиотека на БАН", свързана със 180-годишнината от рождението му.

***
София.
От 10.00 часа до 12.00 часа Министерството на отбраната отваря врати за граждани.

***
София.
От 10.00 часа до 16.00 часа Софийският университет отваря вратите си: желаещите посетители ще могат да разгледат Аулата и Централното фоайе на Ректората на Софийския университет
„Св. Климент Охридски", както и Музея на университета. От 10.00 часа до 17.00 часа ще бъде отворена и Университетската библиотека „Св. Климент Охридски". В сградата на Факултета по журналистика и масови комуникации в събота и неделя от 10.00 часа до 17.00 часа Музейната експозиция за история на радиото в България „Проф. Веселин Димитров" ще посреща жителите и гостите на София.

***
София.
От 10.00 часа на ул. „Бесарабия", в района между улиците „Лепенец" и „Капитан Райчо Николов", младежката организация на БСП-София ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно".

***
София.
От 14.30 часа в хотел „Арена ди Сердика" в зала „Арена" ще се проведе среща с медиите и последваща кръгла маса с участието на Управителния съвет на Международната федерация за недвижими имоти FIABCI и партньорските браншови организации Национално сдружение Недвижими имоти /НСНИ/ и Българската фасилити мениджмънт асоциация /БГФМА/, Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България /АСБС/, главния архитект на Столична община и експерти от Столична община на тема „Бизнес и услуги с недвижими имоти в променящия се свят: тенденции и перспективи".

***
София.
От 16.30 часа е конферентната зала в централата на ПП АБВ в София на ул. „Врабча" 23 ще се проведе публична дискусия на тема: „Развитието на отношенията между Р България и Р Македония и предложения за мерки в защита на националните интереси на страната ни". Във форума ще вземат участие президентът на България (2002-2012) - Георги Първанов, акад. Георги Марков, акад. Константин Косев, акад. Антон Дончев, проф. Валери Стефанов, проф. Георги Костов, чл. кор. проф. Васил Проданов, издателят Иван Гранитски, внукът на Димитър Талев - Климент Талев и др. Покана за участие в дискусията е изпратена и до членовете на Мултидисциплинарната комисия по договора за добросъседство с Р Македония.

***
Видин.
От 9.30 часа до 10.30 часа Община Видин ще раздава безплатно чували и ръкавици за гражданите, които желаят да се включат в инициативата „Да изчистим България заедно".

***
Видин.
От 10.45 часа в храм „Св. Николай Чудотворец" зам.-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов ще присъства на богослуженията и възпоменателните събития във връзка с годишнината от кончината на Видинския митрополит Дометиан.

***
Враца.
От 9.00 часа до 12.00 часа над 80 служители на общинска администрация - Враца ще се включат в Националната кампания „Да изчистим България заедно". Кметът Калин Каменов ще се включи в почистването на парка в спортния комплекс.

***
Каварна.
От 9.00 часа Община Каварна ще се включи в инициативата „Да изчистим България заедно".

***
Казанлък.
От 11.00 часа в местността Крънска кория министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в откриването на първия Национален събор на запасното воинство. От 11.30 часа ще започнат демонстрациите на военнослужещите от 68-ма бригада „Специални сили".

***
Карлово.
В събота община Карлово се включва в кампанията „Да изчистим България заедно". В инициативата ще се включат множество институции, фирми, неправителствени организации и граждани от всички населени места.

***
Котел.
От 9.00 часа пред сградата на Общинската администрацията и в кметствата по населени места ще се раздават чували и ръкавици за всички доброволци на кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Кърджали/с. Аврен.
От 11.45 часа в центъра на с. Аврен, община Крумовград ще се проведе Национално поклонение в памет на избитите през 1913 година 42 жени и деца от село Манастир, Беломорска Тракия, организирано от Съюза на тракийските дружества и Тракийски женски съюз в България.

***
Кърджали.
От 13.30 часа в зала 301 на Областната администрация министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в кръгла маса за обсъждане на проекта за 12 винено-кулинарни дестинации. На събитието ще бъдат дискутирани дестинациите „Сакар" и „Родопи".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в лесопарк „Хисарлъка" ще започне кампанията "Да изчистим България заедно".

***
Петрич.
От 9.00 часа пред НСБ „Цар Самуил" и пред комплекс „Яворите" ще се раздават чували, ръкавици и вода на доброволците от кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Пловдив.
От 9.30 часа на бул. „Марица" №19 администрацията на район „Северен" ще се включи в доброволческата инициативата „Да изчистим България заедно".

***
Пловдив.
От 10.00 часа ще бъде даден стартът на кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Русе.
От 10.00 часа с екип на екоинспекцията министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участва в почистването на лесопарк „Липник" (от района на паркинга).

***
Русе.
От 11.00 часа в Историческия музей Посланикът на Бразилия Н. Пр. Ана Мария Сампайо Фернандес ще изнесе лекция, свързана с историята на Бразилия.

***
Симитли.
За поредна година Община Симитли се включва в инициативата „Да изчистим България заедно".

***
Смолян.
От 18.00 часа пред паметника на Николай Хайтов ще бъдат поднесени цветя по повод 99-ата годишнина от рождението му. В 19.00 часа в зала 1 ще се състои театралната игра „Палежи и грабежи" по разкази и пиеси на Николай Хайтов.

***
Стара Загора.
От 8.30 часа до 17.30 часа в административните бюра на Община Стара Загора, по райони, ще бъдат осигурени 5 000 полиетиленови чувала и 5000 чифта ръкавици за еднократна употреба на доброволците от кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа до 17.00 часа служители на РИОСВ-Стара Загора ще отговарят на въпроси на граждани, свързани с организацията по предаване на събраните отпадъци на телефон 042/692 237. Експертите на РИОСВ - Стара Загора отново ще се включат в инициативата „Да изчистим България заедно".

***
Хасково.
В 9.00 часа пред Община Хасково ще бъде организиран пункт за раздаване на чували и ръкавици за гражданите, които желаят да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Шумен.
От 18.00 часа пред паметника на свободата до сградата на Община Шумен ще бъде даден стартът на масовият крос „Шумен бяга 2018г."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.