• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
Велико Търново.
От 10.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще включи в шествието с официалните гости, които се отправят към крепостта „Царевец" по случай честванията на 109-тата годишнина от обявяването на Независимостта на Република. В 10.45 часа Илияна Йотова ще произнесе слово, а в 11.30 часа вицепрезидентът ще участва в шествие до паметника „Майка България", където в 12.00 часа ще поднесе цветя заедно с кмета на община Велико Търново.

***
Чепеларе.
От 17.00 часа в Чепеларе вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде официален гост в на откриването на хайдушките празници „Капитан Петко войвода".

***
Велико Търново.
От 19.30 часа на площад „Цар Асен І" председателят на Народното събрание Димитър Главчев и народни представители ще участват в тържествената заря-проверка, посветена на 109-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Председателят на парламента ще приеме рапорта на командващия зарята и ще произнесе слово.

***
Велико Търново./Церова кория.
От 14.45 часа министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посети Държавната психиатричната болница в с. Церова кория, а в 16.00 часа той ще даде брифинг в кметството на селото, на който ще представи подготовката на Министерството на План за действие за изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа.

***
София.
В хотел Рамада - София ще се проведе Международна конференция за Болестта на Хънтингтън с мото „По-силни заедно!".

***
София.
От 10.00 часа до лятната сцена на Борисовата градина в присъствието на заместник-кмета по транспорт Евгени Крусев и Екатерина Йорданова - председател на постоянната комисия по транспорт към Столичен общински съвет ще стартира Вело-поход „Заедно с велосипед".

***
София.
От 11.00 часа на площад „Княз Александър I" Столична община организира тържествено честване на 109-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. Слово ще произнесе доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община.
***
София.
От 16.00 часа в Княжевска градина пред Монумента на Съветската армия ще се състоят Демонстрации и състезания по Баскетбол, част от Европейска седмица на спорта 15-25 септември 2017.

***
Банско.
От 6.00 часа от центъра на Банско ще бъде дадено началото на Маратона Пирин Ултра 2017.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в парк „Бачиново" ще се проведе инициативата „Нашият голям пикник", която се провежда с цел да бъде популяризирано здравословното хранене.

***
Благоевград.
От 11.00 часа на Паметната плоча на загиналите във Войните за Обединението и Независимостта на България на пл. „Георги Измирлиев" ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по повод 109 години от обявяване на Независимостта на България.

***
Бургас.
От 10.00 часа улица „Васил Левски" в центъра на града ще бъде затворена за движение на автомобили и ще се превърне в младежка денс и арт сцена, част от инициативата „Бургас харесва младите".

***
Бургас.
От 10.30 часа часа на площад „Атанас Сиреков" с молебен за благоденствието на Независима България и ритуал по издигане на националния флаг и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас започват тържествата по случай Деня на независимостта на България. От 11.00 часа пред Военния клуб ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя на Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк. Празничен фолклорен концерт на ансамбъл „Странджа" ще поздрави бургазлии за празника от 11.30 часа на площад „Атанас Сиреков" . Събитията ще продължат от 19.00 часа с музикално-поетичния спектакъл „Изворът на нимфите" в туристически комплекс Акве Калиде.

***
Варна.
От 9.30 часа на площад „Независимост" ще се състои тържествено издигане на националното знаме и молебен за България.

***
Варна.
От 18.30 часа на входа на Морската градина ще се състои концерт за Ансамбъла на българската армия.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в рамките на инициативата ''Нощ на Самоводската чаршия'' ще се проведе изложение на занаятчии от страната.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в рамките на инициативата ''Нощ на Самоводската чаршия'' ще се проведат отворени врати в работилниците на чаршията, с демонстрации и открити уроци на майсторите за деца и възрастни.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в рамките на инициативата ''Нощ на Самоводската чаршия'' ще се проведе Международен пленер „Живопис" - рисуване на открито.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в рамките на инициативата ''Нощ на Самоводската чаршия'' ще бъде изградена скулптурна инсталация "Hipster"до арт бар „Hipster".

***
Велико Търново.
От 12.30 часа пред сградата на Български пощи ще се проведе Шоу-спектакъл на участниците в Международния фестивал на военните оркестри.

***
Велико Търново.
От 13.30 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе концерт на любителски формации от Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа от църква „ Св. 40 мъченици", църква „Св.св. Петър и Павел" до Архитектурно-музеен резерват „Царевец" ще се състои екскурзоводски тур „По стъпките на българската държавност".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в рамките на инициативата ''Нощ на Самоводската чаршия'' ще се проведат кулинарни демонстрации на щанда на „Лактима Балкан".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в рамките на инициативата ''Нощ на Самоводската чаршия'' ще се проведат изпълнения на улични артисти за деца и възрастни.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се проведе концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита обща изложба "Цветовете на светлината" - гост-художник Даниела Тодорова представя „Духовни послания."

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в рамките на инициативата ''Нощ на Самоводската чаршия'' ще се проведе Детско шоу с интерактивни игри.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа от МДТ „Константин Кисимов" до Паметника на обесените ще се състои Голямото Търновско хоро с Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа на площад „Цар Асен І" Представителната част на НВУ „Васил Левски" ще изпълни строеви хватки с оръжие.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в рамките на инициативата ''Нощ на Самоводската чаршия'' ще се проведе концерт "Етно проект" с участието на Иван Попа /от група "Оратница"/.

***
Велико Търново.
От 20.15 часа на площад „Цар Асен І" ще бъде излъчен Аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина". Празнични илюминации.

***
Велико Търново.
От 20.30 часа в рамките на инициативата ''Нощ на Самоводската чаршия'' ще се проведе концерт "Теодосий Спасов Джаз Квартет".

***
Видин.
От 11.00 часа на площад „Бдинци" Община Видин ще отбележи тържествено Деня на Независимостта на България.

***
Видин.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще дадат проф. Вили Лилков и Вергил Маринов, член на УС на Видинското землячество в София.

***
Враца.
От 11.00 часа на площад „Христо Ботев" Община Враца ще отбележи тържествено 109-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

***
Гоце Делчев.
От 18.30 часа в Градския парк ще се проведе празничен концерт на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци - Гоце Делчев по повод 109-та годишнина от обявяване на Независимостта на България.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Летния театър ще се проведе концерт, посветен на 60 годишнината на Стоян Господинов-хореограф, гл. худ. ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа", част от тържествата по случаи 25 септември - Ден на Добрич и 77 години от възвръщапето на Южна Добруджа към България.

***
Дулово.
От 10.00 часа пред Паметника на загиналите във войните от Дуловския край ще бъдат поднесени венци и цветя по повод 109-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

***
Дупница.
От 10.00 часа на площад „Свобода" в Дупница с тържествена програма под надслов „Да бъде България" ще бъде отбелязана годишнината от обявяването Независимостта на България.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на площад „Велбъжд" ще бъде тържествено отбелязана 109-годишнина от обявяването на Независимостта на България.

***
Кюстендил/с. Шишковци.
От 13.00 часа ще бъде открито седмото издание на Международния фестивал „Балканска черга". - не се отразява.

***
Павликени.
От 9.00 до 19.00 часа на терена за минифутбол до магазин „Браво" ще се проведе II детски турнир по футбол за купата на кмета на община Павликени, със съдействието на магазини „Браво".

***
Павликени.
От 17.30 часа пред НЧ „Братство - 1884" - Павликени ще се състои „Хоро се вие на мегдана" с Народен оркестър „Извор" и солисти.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа, на пл."Константин Величков" в Пазарджик, ще започне празничната програма, посветена на 22 септември - Деня на независимостта на България с издигане на националното знаме. Ще има и изпълнение на танцови и певчески формации.

***
Пазарджик.
От 12.00 часа в градинка на Гимназия „Иван Аксаков" ще бъде открита официално паметна плоча на майор Никола Чунчев.

***
Петрич.
От 20.00 часа на градския площад в Петрич ще се проведе Международния музикален фестивал „Златен кестен".

***
Пловдив.
От 10.00 ч. ще се проведе Молебен в храм „Св. Неделя", организиран
храм „Св. Неделя" от Сдружение "Център Петко Каравелов".

***
Пловдив.
От 10.30 ч. пред паметната плоча на Александър Малинов (до храм „Св. Неделя") ще бъдат поднесени венци и цветя. Организатори са Сдружение "Център Петко Каравелов".

***
Пловдив.
От 10.30 ч. на пл. Централен ще се проведе възстановка на събитията от 1908 г.

***
Пловдив.
От 11. 30 ч. на пл. „22 септември" ще се проведе Тържествен ритуал пред колоната на Независима България („Гроздов пазар"). - отразява Цветана

***
Разград.
От 11.00 часа на пл."Възраждане" ще се състои ритуал по повод 109 години от обявяването на Независимостта на България.

***
Разград.
От 12.30 часа в ХГ „Проф. Илия Петров" ще бъде открита изложба „Епохата на Фердинанд", с участието на Младежка формация за театър „Импулс".

***
Русе.
От 10.00 часа в хотел „Дунав Плаза" Евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк ще бъде домакин на форума „Териториално сътрудничество България - Румъния".

***
Русе.
От 11.00 часа пред Паметника на Свободата, Община Русе организира тържествена церемония - честване по случай 109-та годишнина от обявяване Независимостта на България. Областният управител Галин Григоров ще произнесе слово, а свещеници от Русенската Света Митрополия ще отслужат благодарствен молебен.

***
Силистра.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои тържествена церемония по повод 109 години от обявяването на Независимостта на България.

***
Свищов.
От 9.30 часа пред паметника на Свободата ще бъде поднесени цветя по повод Денят на Независимостта на България.

***
Свищов.
От 10.30 часа, в отдел „Изкуство" на Градска библиотека, ще бъде открита изложба базар на чужда художествена литература от издателство „Сиела" - София.

***
Свищов.
От 12.00 часа пред църквата „Света Троица" Община Свищов за втора поредна година осигурява празничен обяд на нуждаещите се възрастни и социално слаби хора.

***
Свищов.
От 15.30 часа в двора на къща музей „Алеко Константинов" ще бъде представена книгата „Далече от Дунава" от Кристофър Бъкстон.

***
Свищов.
От 17.00 часа в Художествена галерия „Николай Павлович" ще бъде открита традиционната 40-та изложба на свищовските художници.

***
Свищов.
От 19.00 часа на площад „Алеко" ще бъдат открити празниците на града „Свищовски лозници". Ще бъде извършен празничен водосвет. Ще има празнична програма с участието на Ивайла Блажева от ДГ „Калина Малина", Петя Стефанова от ДГ „Слънчо" и деца от ДГ „Радост", а след това концерт „Орлин Горанов и приятелки", с участието на: Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Кристина Димитрова, Тони Димитрова и Марияна Попова.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в парк „Александър Стамболийски" ще се състои общоградският ритуал за преклонение и признателност към делото на българските държавници, извоювали Независимостта на България. От 11.00 часа ще започне концерт на Общинския фолклорен ансамбъл „Загоре" и Общинския духов оркестър „С музиката на Дико Илиев".

***
Търговище.
От 10.00 часа на площад „Свобода" с ритуал за издигане на националното знаме ще започнат тържествата за отбелязване на Деня на независимостта в Търговище.

***
Хасково.
От 11.00 часа пред паметника на Незнайния воин на пл. "Свобода" Община Хасково организира ритуал по полагане на венци и цветя по Деня на Независимостта на България - 22 септември. Празничната програма ще продължи на сцената на пл. „Свобода" с концерт на Народен оркестър при Община Хасково и Детски танцов ансамбъл „Южняче".

***
Шумен.
От 11.00 часа пред Военния клуб, ще бъде представена жива картина „109 години от обявяването на българската Независимост".

***
Шумен.
От 11.30 часа в РУ-Шумен директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим ще представи информация за разкрито престъпление, свързано с наркотични вещества.

***
Шумен.
От 14.00 до 20.00 часа в района на Стария град ще се проведе двудневен Фестивал на средновековния бит и култура с демонстрации на средновековна храна, конни традиции и бойни умения от кон, стрелба с лък, бойни умения със сабя, бич и копие, занаяти, изработване на средновековно защитно въоръжение с участието на Авитохол, Варна и изпълнения на ансамблите „Шумен, „Веселяче", „Звънче".

***
Шумен.
От 18.30 часа в Танцувална зала на Младежкия дом ще се състои официалното откриване на национално съзтезание по дебати „Шумен WSC 2017" .

***
Ямбол.
От 10.00 часа в Музея на бойната слава Община Ямбол организира тържествено честване на 22 септември - Деня на Независимостта на България. То ще започне с изпълнения на Ямболския духов оркестър, издигане на националния флаг и празнично слово на кмета. Честването ще продължи в 10.30 часа с презентация на Регионален исторически музей - Ямбол на тема „109 години Независима България". В 10.45 часа започват демонстрационни игри - сглобяване и разглобяване на автомат „Калашников" и хвърляне на ръчна граната в цел, както и стрелби по мишени с въздушна пушка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.