• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Предстоящи събития в страната за 19 ноември

Предстоящи събития в страната за 19 ноември

/КРОСС/ София. 

От 9.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата ще се проведе среща на омбудсманите от балканските страни, организирана от Мая Манолова. 

***
София. 
В 10.00 часа в конферентната зала на Министерството на здравеопазването (ет. 4) министър Кирил Ананиев и изпълнителният директор на „СОФИЯ ФРАНС АУТО“ АД Стоян Желев ще подпишат два договора за доставка на медицински превозни средства (линейки) с необходимото оборудване, във връзка с реализацията на голям инвестиционен проект за модернизация на спешната медицинска помощ. 

***
София. 
От 10.00 часа в Централен военен клуб – София ще се проведе Конференция на тема „Ценности и образование“. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в обсъжданията заедно с представители на синдикатите, депутати, университетски преподаватели и учители. В 12.30 часа в Парк-хотел „Москва“ министърът ще участва и в работна среща с представителите на центровете за специална образователна подкрепа (ЦСОП).

***
Боровец. 
От 14.15 часа в к. к. „Боровец“, в хотел Самоков, министър Николина Ангелкова ще проведе работна среща във връзка с готовността за зимния сезон.

***
София. 
От 09.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Дамян Д. и Стефан П. за организиране и ръководене на престъпна група. 

***
София. 
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кирил Т., Милен В. Виктор Б. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 10.00 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър М., Ивайло М., Александър Д. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 10.00 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Руси Д., Стоян Д., Красен Н. и др. образуване и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 10.00 часа 17 състав на СГС ще гледа делото срещу Кръстин К. (прокурор в Районна прокуратура Казанлък по чл. 289 НК). 

***
София. 
От 10.30 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Андрей З., Исам Н., Салем С. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 11.00 часа в сградата на Центъра за източни езици и култури на Софийския университет „Св. Климент Охридски” (бул. „Тодор Александров“ № 7 9 ) ще бъде открит новият фонетичен кабинет, дарен на специалност „Иранистика” при катедра „Класически Изток” от посолството на ИР Иран в София.

***
София. 
От 11.00 часа започва делото във ВАС по жалбата на Съюза на международните превозвачи (СМП) срещу Министерското постановление за промяна в Наредбата за продуктовите такси.

***
София. 
От 12.00 часа ще се състои церемония по откриване на спортен подлез при Министерството на младежта и спорта

***
София. 
От 12.00 часа на импровизираната сцена при изхода на подлеза към Княжеска градина ще се състои откриването на Спортния подлез.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от европейския проект „Живот за царския орел“ (Life for safe grid)“, осъществен от Електроразпределение Юг и БДЗП.

***
София. 
От 13.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир К., Славчо А. и Галина А. за организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 14.00 часа в „Новотел София“ ще се проведе дискусионен форум на тема „Нови тенденции в разбирането на атопичния дерматит“.

***
София. 
От 16.00 часа в „Музейко“, ул. „Проф. Боян Каменов“ 3, ГБИТК ще връчи призовете на най-добрите енергийни скаути.

***
София. 
От 14.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ради М., Павлин С. и Илияна П. за длъжностно присвояване. 

***
София. 
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата „Легенди и следи от сефарадски Букурещ“.

***
София. 
От 19.30 часа в зала 1 на НДК с концерта „Моят път – любов“ Йорданка Христова ще отбележи своите 55 години на сцената.

***
Айтос. 
От 13.00 часа в училище „Никола Вапцаров” ще се състои представянето на филма „Да помним”.

***
Асенвоград. 
От 17.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград ще бъде представена книгата на доц. д-р Пламен Славов „Историческа традиция и съвременни реалии на православното подвижничество и поклонничество от Русия в Света гора (XVIII-XXI в.)”.

***
Благоевград. 
От 12.30 часа в кабинет № 106 в Общината кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще даде пресконференция по актуални теми за града. 

***
Благоевград. 
От 17.00 часа в Регионален исторически музей – Благоевград ще бъде представена книга, посветена на историята на село Горно Хърсово и храм „Св. Спас“.

***
Благоевград. 
От 18.30 часа пред паркинга на Лидл се организира шествие срещу високите цени на горивата и социалните несправедливости в България. 

***
Варна. 
От 09.00 до 11.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ, ул. „Г. Бенковски” №1, народният представител от Таня Петрова ще има приемен ден. 

*** 
Велико Търново. 
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Валентин Деневски на тема „Участието на Велико Търново в инициативите, свързани с „Пловдив – културна столица 2019”. 

***
Велико Търново. 
От 11.00 часа в зала „Елена“ в хотел „Меридиан Болярски“, зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие информационен ден по процедура „Социално включване в общността" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". В 12.00 часа зам.-министър Зорница Русинова ще посети ЦНСТ І за младежи с увреждания.

*** 
Велико Търново. 
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Сдружение „Младежи за развитие на Лясковец”, съвместно с партньорски организации от Естония, Румъния, Полша, Португалия, Чехия, Италия и Испания, те ще представят проект за противодействие на езика на омразата. 

*** 
Велико Търново. 
От 13.30 часа в зала 500 на Областна администрация – Велико Търново ще се състои среща с Н. Пр. посланика на Република Австрия Андреа Вике по повод организираната инициатива „Денят на Австрия във Велико Търново“.

***
Добрич. 
От 19.00 часа в Младежкия център ще се играе спектакълът „Идеалните непознати“. 

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в читалище „Братство” ще се състои концерт „С обичта на Олга Борисова“, посветен на Деня на християнското семейство.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на подсъдимата В.Д. срещу постановената от Окръжен съд – Пловдив присъда от 3 години лишаване от свобода и глоба от 14 280 лева. 

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу бившия началник на Районното полицейско управление в Асеновград Димчо Темелков. 

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Иван Т., обвинен в разпространение на високорискови наркотични вещества. 

***
Пловдив.
В 13.30 часа е зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Благой Н., обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство. 

***
Русе.
От 16.30 часа в сградата на Военния клуб в Русе ще бъдат отличени участниците в областния ученически конкурс на тема „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”.

***
Смолян. 
От 16.00 часа ще се проведе заседание на Общински съвет – Смолян.

***
Стара Загора. 
От 09.30 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ официално ще бъдат открити Климентови дни – ще се състои ритуално запалване на огъня и издигане на флага на „Дните на възхвала на Св. Климент, архиепископ Охридски“.
От 10.00 часа ще се открие ретроизложба на възпитаници на ШИИ „Зографче“, с ръководител Пеньо Радев. Ще бъде представена изложба на книги от библиотеката „От и за Климент Охридски“

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Демократична България Стара Загора – Магдалена Овчарова (Да България), Румен Димитров (ДСБ), Искра Стайкова (Да България) Димитър Чорбаджиев (ДСБ). Те ще коментират темите за цените на горивата, данъка МПС и ремонтите.

***
Стара Загора. 
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се играе постановката „За сушата и сватбите“ по Елин Пелин. 

***
Стражица. 
От 10.30 часа в заседателна зала 311 на Община Стражица ще се проведе информационна среща на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)“.

***
Шумен. 
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет. 

***
Ямбол. 
От 14.00 часа в Областна администрация-Ямбол ще се състои откриване на изложба с репродукции от творбата на епичния поет Лудовико Ариосто.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.