• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната на 13 януари

Предстоящи събития в страната на 13 януари

/КРОСС/ *** София

От 9.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Ю., обвинен в участие в организирана престъпна група.

От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Х. М., П. Т., М. М., П. М., Д. М., А. С., Д. К., М. В., О. К.,Л. Р., С. Г., П. Г., Д. А., И. И., Б. С., Т. Т., К. П. и Й. П., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Л. Б., обвинен в участие в организирана престъпна група.

От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. П. и Н. М., обвинени в престъпление по служба.

От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Д., С. Д., К. Н., Д. Д., С. С., В. Б., Г. Б., Г. М., М. В., А. О., Р. Н., И. Й., Т. Д., С. В., П. П., С. Г. М. И., А. М., Н. Т., М. П. Е., Д. С., М. Р., М. Е., В. Б. и Р. В., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 11.00 часа пред бюст-паметника на Алеко Константинов в Борисовата градина ще бъдат отбелязани 157 години от рождението на големия български писател.

От 13.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. И., обвинен в участие в ръководството на престъпна организация или група.

От 15.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. М., Р. Й. и П. Б., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 17.30 часа в кино „Одеон“ ще бъдат представени четири филма на кинолюбители от град Шумен по повод Деня на българското кино.

*** Бургас

От 17.00 часа в библиотека „Пейо Яворов“ ще бъдат отбелязани 142 години от рождението на нейния патрон.

От 18.00 часа в Културен център „Морско казино“ ще бъде открита изложбата „С дъх на кино“.

*** Варна

От 11.30 часа в Щаба на Военноморските сили ще се проведе тържество по случай 121- вата годишнина от създаването му.

От 13.00 часа на стрелбище „КОМБАТ“ на ул. „Тролейна“ 12 ще се проведе на приятелски мач между дамите от журналистическата гилдия във Варна с дамския отбор на ВМРО - Варна. Поводът е навършването на 92 години от подвига на Мара Бунева, разстреляла в Скопие сръбския мъчител Велимир Прелич.

*** Видин

От 15.00 часа в заседателната зала на 6 ет. в Общината ще бъдат наградени ученици от ППМГ „Екзарх Антим I“, ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Цар Симеон Велики“, класирали се на призови места в Международното състезание „Математика без граници“ - есенен кръг и XXVIII математически турнир „Иван Салабашев“ 2019.

*** Враца

От 14.00 часа в заседателната зала на Община Враца ще бъдат отворени офертите на обявената открита процедура за възлагане на обществена поръчка за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа на 8 улици в село Девене.

*** Добрич

От 13.10 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще започнат образователни концерти на Български камерен оркестър – Добрич.

От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен спектакълът „Дамски шивач“.

*** Панагюрище/ с. Оборище

От 11.00 часа пред паметниците на загиналите руски войници в село Оборище ще се състои официална церемония за отбелязване на 142 години от Освобождението.

*** Пловдив

От 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу жена, обвинена за шофиране след употреба на наркотици и предизвикване на пътен инцидент, при който е загинал един човек.

От 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на турски гражданин срещу 3-годишната му условна присъда с 4- годишен изпитателен срок и глоба от 20 000 лева, с която Хасковският окръжен съд го е признал за виновен в контрабанда на лекарства.

От 10.30 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу жена, обвинена за укриване на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери.

В 13.30 часа в зала 10 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу мъж, обвинен в закана за убийство.

*** Свищов

От 09.30 часа в СПГ „Алеко Константинов“ ще се проведе патронен празник на училището по повод 157 години от рождението на Алеко Константинов. В 15.30 часа в Гербовата зала на Община Свищов ще се проведе пресконференция с лауреата за 2019 г. и журито на Международния конкурс за къс хумористичен разказ „Алеко“. В 17.00 часа от къща музей „Алеко Константинов“ до паметника на Алеко в градската градина ще се проведе факелно шествие. От 17.30 часа на паметника на Алеко в градската градина ще започне ритуал за полагане на цветя. В 18.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856“ ще се състои тържествено честване на 157 години от рождението на Алеко Константинов.

*** Симитли

От 13.00 часа Футболен клуб „Септември“ ще започне подготовката си за новия футболен сезон.

*** Стара Загора

От 9.00 часа в храм „Св. Въведение Богородично” ще бъде отслужена Заупокойна света Литургия по повод 142 години от повторното Освобождение на Стара Загора по време на Руско-турската война 1877 – 1878 г.

От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена постановката „Чичовци“ по Иван Вазов. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.