• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната на 12 октомври

Предстоящи събития в страната на 12 октомври

/КРОСС/ *** София

От 9:30 часа в киносалона на ул. „Позитано" №20, ще се проведат Двадесети фестивал на патриотичната и антифашистката песен „Сребърни чучулиги" и Седемнадесети фестивал на руската песен „Альоша".

От 11:00 часа в зала "Проф. Марин Дринов" на БАН, ръководството на Академията и академици и член-кореспонденти на БАН ще се срещнат с представители на поканените за честването чуждестранни академии и международни научни организации.

От 11:00 часа ще се състои първата демонстрация на шеф Росен Чакъров с фермерски продукти от семейна ферма Green Living Farm - „Живодар - кулинарни истории на две колела".

От 19.00 часа Националният дворец на културата ще бъде осветен в червено в знак на солидарност и в подкрепа на донорството в страната по повод Европейския ден на донорството и трансплантацията.

От 19:00 часа в НДК, зала 1, Българската академия на науките ще отбележи 150 години от основаването си с тържествен концерт-спектакъл.

*** Благоевград

От 11.00 часа в сградата на Общината ще се състои пресконференция по повод инициативата „Толерантни всеки ден".

*** Варна

От 9.00 часа в Конферентен център на хотел Рослин Димят ще се проведе еднодневен бизнес форум, който ще представи различните гледни точки относно инвестицията в недвижими имоти.

От 10.00 часа пред „Портал-паметника на 8-ми пехотен приморски полк", Регионалният клон „8-ми пехотен приморски полк" към Национално дружество „Традиция" и Военноморските сили на Република България, организират военен ритуал за отдаване на почит и поднасяне на венци и цветя по случай 135-та годишнина от създаването на 8-ми пехотен Приморски полк.

От 10.15 часа на поляната под Кривото дърво в Морска градина ще се проведе благотворителното издание „Километри от книги".

*** Враца

От 10.15 часа в покритата лекоатлетическа писта на Спортен комплекс „Христо Ботев" ще се проведе турнирът „Атлетите на Враца".

*** Дупница

От 11.00 часа в парк „Рила" ще бъде отбелязан Световният ден на ходенето.

*** Кюстендил

От 11.00 часа в читалище „Братство" ще се проведе Международният детски музикален фестивал „Златни ябълки".

От 12.40 часа на железопътната гара ще бъдат отбелязани 110 години от пускането в експлоатация на железопътната линия Радомир - Кюстендил.

*** с. Лозен

От 9.30 часа в НУЛЦ на БЧК, Българският Червен кръст организира петото национално състезание за възрастни хора по бедствена готовност, първа помощ, психо-социална подкрепа и познания за техните права.

*** Стара Загора

От 09.00 часа в „Парк-хотел Стара Загора", ще се състои пресконференция на тема: Персонализирана медицина и гражданско участие в България - добри практики, предизвикателства и препоръки".

*** Сливен

От 10.30 часа на Пазара за селскостопански животни преди разклона за село Мечкарево министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие 15-ото юбилейно ,,Национално животновъдно изложение Сливен 2019".

*** Чепеларе

От 17.30 часа в сградата на Музея на родопския карст ще се състои официално откриване на обновения Музей на пещерите.

*** Шумен/с. Драгоево

От 15.30 часа в село Драгоево ще започне първото издание на фолклорния фестивал „Драгоево пее и танцува".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.