• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Предстоящи събития в страната на 25 февруари

Предстоящи събития в страната на 25 февруари

/КРОСС/***
София.
От 11.00 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков" 2 министъра на външните работи на Република Северна Македония Никола Димитров.

***
София.
От 09.30 часа в Министерския съвет вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме министъра на външните работи на Република Северна Македония Никола Димитров. В 10.30 ч. в Гранитна зала министрите Екатерина Захариева и Никола Димитров ще направят изявления за медиите.

***
София.
От 12.30 часа в залата за пресконференции на Национална футболна база „Бояна", „Витошко лале"18 ще се проведе брифинг след среща на спортните министри и представители на футболните федерации на България, Румъния, Гърция и Сърбия по повод подготовката за съвместна кандидатура на домакинство на Мондиал 2030г.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на администрацията на район „Възраждане" на бул. „Александър Стамболийски" 62, ет. 2 и тази година се организира „Работилница на Баба Марта".

***
София.
От 11.30 часа в институцията на омбудсмана на ул. „Георг Вашингтон" 22 омбудсманът Мая Манолова ще представи на обществено обсъждане законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките.

***
София.
От 12.30 часа в амфитеатралната зала на Националната футболна база „Бояна" (ул. „Витошко лале" 18) министрите на спорта и ръководителите на футболните федерации на България, Сърбия, Гърция и Румъния ще направят официални изявления след среща по повод проекта за общи кандидатури за домакинство на европейското и световно първенство.

***
София.
От 17.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се проведе затворено събитие - регионален семинар Klett, организиран от Юзит Калърс.

***
София.
От 18.00 часа пред Президентството ще се проведе митинг в подкрепа на премерената и отговорна позиция на държавния глава Румен Радев за Венецуела.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков" № 4) Лиляна Табакова щe е преводач на февруари в поредицата „Преводач на месеца".

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК Анжела Георгиу ще изнесе концерт.

***
София.
От 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще бъде представен филмът „Ван Гог: Пред портите на вечността".

***
Благоевград.
От 09.00 часа в Градската художествена галерия ще отвори врати Работилница на Баба Марта".

***
Благоевград.
От 10.00 часа във фоайето на Учебен корпус №1 и пред кафе „Бон Тон" (на третия етаж в УК1) благотворително ще се продават ръчно изработени мартеници, направени от доброволци.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в зала „Пейо Яворов" ще се състои концерт на Маргарита Хранова и Орлин Горанов.

***
Брезник.
От 10.00 часа в читалище „Просвещение 1870" в град Брезник народният представител от ГЕРБ д-р Александър Александров организира приемен ден.

***
Бургас.
От 11.00 часа във фоайето на Културен дом на нефтохимика ще се проведе Авторското изложение на ръчно изработени мартеници от естествени материали „Българската Баба Марта".

***
Бургас.
От 13.00 часа в хотел "Бургас", етаж 2, конферентна зала ще се проведе годишно отчетно-областно събрание на Български Червен Кръст - Бургас. Официални гости на събранието ще бъдат: академик Христо Григоров - Председател на БЧК; проф.д-р Красимир Гигов- генерален директор на БЧК; д-р Надежда Тодоровска- зам.генелален директор на БЧК; Г-Н Вълчо Чолаков - областен управител на област Бургас; Д-р Лорис Мануелянзам.кмет на Община Бургас; Други приятели и партньори на БЧК-Бургас.

***
Бургас.
От 17.00 часа в Морско казино - Бургас ще се проведе дискусията „Наркотиците-риск за бъдещето".

***
Бургас.
От 19.00 часа в Дома на нефтохимика ще бъде представена българската комедия „Женско Царство".

***
Бяла Слатина.
От 11.00 часа в офиса на ГЕРБ, намиращ се на ул. "Климент Охридски", народният представител от ПП ГЕРБ Красен Кръстев организира приемен ден за граждани.

***
Варна.
От 09.30 часа до 17.00 часа в наказателна зала 1 на Окръжен съд - Варна ще се разглежда делото срещу двама холандци обвинени в контрабанда на над 16 тона прекурсори за наркотици на стойност над 225 млн. лв.

***
Варна.
От 11.30 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център Националното училище по изкуствата във Варна ще отпразнува 73 години от основаването си с концерт.

***
Варна.
От 13.00 часа в централата на ГС на БСП на ул. „Македония" 33 Иван Иванов, народен представител от ПГ „БСП за България", ще приема граждани.

***
Варна.
От 13.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ГЕРБ Павел Христов организира приемна за граждани.

***
Варна.
От 18.00 часа в Дом на архитекта ще се състои премиерата на книгите с поезия "Жълъди в шепите на Бога" и "Крилати срещи"на поетесата и худоцничаката Драга Дюлгерова.

***
Враца.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Враца ще се извърши отваряне на оферти в открита процедура, за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка и монтаж на оборудване, съоръжения и обзавеждане, във връзка с изпълнение на Процедура BG16RFOP001-5.001- 0022 - С01 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца", във връзка с реализацията на Проект „Нова възможност за деца и младежи в Община Враца - Проект 1" по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 година, по две обособени позиции".

***
Добрич.
От 08.00 часа в Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост ще се проведе Младежка академия, обучителен модул „Свободно време".

***
Добрич.
От 10.00 часа в Младежки център - Добрич ще се състои кастинг за „Добруджа търси таланти".

***
Добрич.
От 11.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе Музикална лектория „Танц" на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев.

***
Добрич.
От 11.15 часа във Фоайе и Зала 104 на Висше училище по мениджмънт ще се състои Ден на Родината.

***
Добрич.
От 11.30 часа в СУ „П. Р. Славейков" ще бъде представен куклен спектакъл „Глупавият вълк" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 13.00 часа в Народно читалище „Мевляна - 2012 г." ще се проведе Конкурс за ръчно изработване на мартеници и изложба.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се проведе спектакъла „Юнаци с умни калпаци".

***
Добрич.
В АЕМО „Стария Добрич", Възрожденско училище ще се проведе Образователна програма „Мога ли да бъда като Левски?".

***
Добрич.
В Регионална библиотека „Дора Габе", интерактивна зала, ще бъде представено дигиталното издание на тефтерчето на Васил Левски.

***
Добрич.
В Регионален исторически музей - Добрич, Художествена галерия - Добрич и Регионална библиотека „Дора Габе" ще се състои Интерактивна образователна игра „Търси се България".

***
Плевен.
От 17.00 часа в заседателната зала областният управител Мирослав Петров ще връчи почетни плакети на своите предшественици на поста, както и на първия назначен като служител на областна администрация Плевен - Евгени Петков.

***
Плевен.
От 19.00 часа в Големия салон на Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев" ще се състои концерт по повод 20 г. Областна администрация с участието на Плевенска филхармония и Общински хор ,,Гена Димитрова".

***
Пловдив.
Общинските съветници на ГЕРБ ще проведат приемни с граждани. Даниела Дженева - от 17.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен", ул."Академик Петър Динеков"№ 1А. Спартак Николов - от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5. Вихър Захов - от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№ 5. Вера Тоскова - от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк."Тракия"бл.91. Александър Радев - от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Централен" на ул."Прага" № 2. Атанас Узунов - от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков" №1А. Ели Гатева - от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк."Тракия"бл.91.

***
Пловдив.
Народните представители от ГЕРБ от 16-ти МИР - Пловдив-град ще проведат приемни с граждани от избирателния си район. Менда Стоянова от 16.00 в централния офис на ГЕРБ - Пловдив, на бул. „Марица" 91. Димитър Лазаров - от 16.30 часа в партийния офис на ГЕРБ на улица „Прага" 2. Инж. Атанас Ташков - от 16.00 часа в партийния офис в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А. Спас Гърневски от 16.00 в офиса на ул. "Коста Паница" № 5.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Сотир Янков и други 13 обвиняеми, обвинени в измама в особено големи размери. Случаят е по-известен като „Цитрусовата афера".

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Нели К. и Фанка Д., обвинени в присвояване на пари, предоставени й за заплащане на задължения за здравноосигурителни вноски към държавния бюджет.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Стара Загора по присъда спрямо трима души, които Старозагорският окръжен съд е признал за виновни в извършване на убийство и опит за убийство. Недоволни от наказанията са и всички осъдени.

***
Пловдив.
В 09.45 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Хасково и жалби на подсъдимите срещу присъда на Окръжен съд - Хасково, с която подсъдимия Н. Н. е признат за виновен за контрабанда на хероин през ГКПП "Капитан Андреево".

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Голяма конферентна зала на община Пловдив непосредствено след редовната пресконференция на кмета на града инж. Иван Тотев, ще бъде официално представена програмата на Opera Open 2019 от директора на Държавна опера-Пловдив - доц. д-р Нина Найденова и артистичния директор - Лучано Ди Мартино.

***
Пловдив.
В 12.00 часа в офиса на ВМРО общинските съветници на ВМРО-Пловдив ще дадат пресконференция и ще засегнат наболели въпроси.

***
Пловдив.
От 19.00 часа в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив ще бъде представен спектакълът „Чан до чан, песен до песен" на Ансамбъл „Родопа" Смолян.

***
Русе.
От 11.00 часа в централния офис на партията в търговски комплекс „Родина" на ул. „Чипровци" 2 народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков ще имат приемна за граждани.

***
Русе.
От 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе работна среща относно синхронизирането на действията при провеждането на третирания за ефективно извеждане на борбата с болести, неприятели и плевели, опазване на културите от поражения и опазване на пчелните семейства.

***
Сливен.
От 9.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ в Сливен, на адрес: ул. „Цар Освободител" № 17 Общинските съветници от ГЕРБ - Сливен Христо Котов и Димитър Павлов ще проведат приемна за граждани.

***
Смолян.
От 19.00 часа в зала „Петър Стайков" на КДК, на бул. „България" 43, ще бъде открита юбилейна изложба по повод 70-годишнината на художника Никола Николов.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър Драматичен Театър „Стефан Киров" - Сливен ще гостува с постановката „Истината" от Флориан Зелер.

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в бирария "Колобри на бирата" на "Митрополит Методи Кусев №1" ще се проведе поредната беседа от инициативата "Приказки за Стара Загора".

***
Харманли.
От 10.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ Харманли народният представител Евгения Ангелова организира приемна за граждани.

*** Шумен.
От 10.30 часа в зала 304 на общината ще заседава Постоянната комисия „Здравеопазване и социална политика".

*** Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 ще заседава Постоянната комисия „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.