• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Преглед на печата за 13 януари

Преглед на печата за 13 януари

/КРОСС/ "24 часа"

От началото на новата година заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания се покачва в цялата страна, съобщава вестник "24 часа".

Най-близо до грипна епидемия са областите Силистра, Стара Загора, Бургас и Ямбол. В тях е имало над 150 болни на 10 хиляди.

Очаква се до понеделник към тях да се присъединят поне още 4 града - София, Смолян, Сливен и Пловдив.

Редовни домашни посещения на медицинско лице за всички деца на възраст от 0 до 3 г. ще трябва да се въведат до 2030 г. Това е разписано в Националната стратегия за детето за 2019-2030 г., която е публикувана за обществено обсъждане, пише "24 часа".

Ще отпаднат и някои механизми на Здравната каса за прегледи и изследвания на деца и ще се разшири списъкът на лекарствените продукти и консумативи за домашното им лечение.

Националната стратегия предвижда още да се въведат програми в училище за здравословен начин на живот, здравно и сексуално образование.

Любопитна вест от "24 часа" - пътуващите по линия 11 на градския транспорт в Търговище задължително трябва да си приготвят дребни жълти стотинки за билетчето.

 

От Нова година по маршрута от квартал "Запад 3" до гробищния парк се стига на цена от 1 стотинка след спечелен търг от местен превозвач. Линията пресича целия град от запад на изток и обслужва всички спирки по маршрута. 

 

"Телеграф"

Стаите за бягство въртят около 10 млн. лева оборот на година, става ясно от проверка на вестник "Телеграф". В цялата страна има общо 137 подобни места, като най-много са в София.

В България няма институция, която да се занимава с безопасността на стаите за бягство и да ги проверява, съобщава изданието. Всички стаи обаче са оборудвани с пожарогасители, схеми за евакуация и табели, посочващи изхода.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.