• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития на 16 септември

Предстоящи събития на 16 септември

/КРОСС/
София.
От 11.45 часа на „Дондуков 2" президентът Румен Радев ще се срещне с министъра на външните работи на Индонезия Рътно Марсуди.

***
София.
От 10.00 часа в 18 СУ „Уилям Гладстон" президентът Румен Радев ще открие новата учебна година.

***
Костинброд.
От 9.30 часа в Първо основно училище „Васил Левски" в Костинброд вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие новата учебна година.

***
София.
От 9.00 часа в министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие учебната година в Първа английска езикова гимназия. В 10.30 часа министърът ще присъства на тържеството в НПМГ „Акад. Любомир Чакалов".


***
София.
От 9.30 часа в Министерството на външните работи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на Кралство Норвегия Ине Сьорайде. В 09.50 часа ще започне пленарна среща между делегациите, а в 11.00 министрите ще направят изявление.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие академичната година в Тракийския университет. Събитието ще се състои във Форума на университета в Студентски град.

***
София.
От 11.00 часа министърът на културата Боил Банов ще открие новата учебна година в Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура в кв. „Горна баня".


***
София.
От 9.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на учебната година в Първа Английска гимназия и 112 основно училище „Стоян Заимов" на бул. „Александър Дондуков" 60.

***
София.
От 9.00 часа началникът на политическия кабинет на министъра на културата Ваня Бедрова ще даде старт на новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров".

***
София.
От 10.00 часа заместник-министърът на културата Амелия Гешева ще приветства учителите, родителите и учениците в Националното училище за танцово изкуство.

***
София.
От 10.00 часа зам.-министърът на културата Румен Димитров ще поздрави учителите, родителите и учениците в Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука".

***
София.
От 10.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов и общински съветници от левицата в Столичен общински съвет ще се включат в тържествата по случай първия учебен ден. Калоян Паргов ще участва в празника на Втора английска гимназия „Томас Джеферсън" в ж.к. „Стрелбище" на ул. „Траяновa врата" 26. Иван Таков ще присъства на тържеството в 134-то СУ „Димчо Дебелянов" на ул. „Пиротска" 78. Николай Николов ще е в 19-о СУ „Елин Пелин" на ул. „Яков Крайков" 16. Альоша Даков ще се включи в откриването на учебната година в 119-о СУ „Акад. Михаил Арнаудов" на ул. „Латинка" 11. Борис Цветков ще бъде на първия учебен ден в 133-то „А. С. Пушкин" на ул. „Цар Иван Шишман" 1.

***
София.
От 10.30 часа парламентарният секретар на Министерство на културата Весела Щерева ще присъства на откриването на учебната година в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография.


***
София.
От 14.20 часа в Национална галерия „Квадрат 500" министър Боил Банов и министърът на външните работи на Индонезия Н. Пр. Ретно Марсуди ще открият индонезийска представителна колекция.

***
София.
От 10.00 часа заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва в откриването на учебната година в 19-то СУ „Елин Пелин".

***
София.
От 10.00 часа в София хотел Балкан ще се състои Българо-индонезийски бизнес форум с участието на министъра на външните работи на Република Индонезия Н. Пр. Ретно Марсуди.

***
София.
От 11.00 в Голямата зала на Руския културно-информационен център ще се състои Международна конференция и среща на съучениците на Ивановския интернационален детски дом (Интердом), в която ще вземат участие над 100 випускника от Австрия, Азербайджан, България, Канада, Китай, Конго, Еквадор, Германия, Гърция, Хондурас, Кения, Латвия, Мексико, Молдавия, Русия, Словения, Испания, Великобритания и САЩ.

***
София.
От 11.00 часа в аула „Максима" на Национална спортна академия „Васил Левски" тържествено ще бъде открита учебната 2019/2020 година.

***
София.
От 11.30 часа на терасата на етаж 8 на НДК ще се състои пресконференция на открито за представяне на откриващия български филм и премиерните заглавия от програмата на Киномания.

***
София.
От 18.00 часа в Мраморното фоайе на Столична библиотека ще се проведат концерт с участието на проф. Йосиф Радионов (цигулка) и изложба на художника Андрей Михайлов под надслов „София, моя любов!". Те са посветени на празника на София - 17 септември.

***
София.
От 19.00 часа в Централния военен клуб ще се състои концерт на Камерен ансамбъл „Софийски солисти

***
София.
От 19.00 часа в Дома на киното ще се състои премиера на филма „Съ нами Богъ" .

***
Банско.
От 9.30 часа на пл. „Никола Вапцаров" кметът на Общината Георги Икономов ще приветства учениците по повод новата учебна година.

***
Благоевград.
От 9.00 часа кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще открие новата учебна 2019/2020 година в ПГСАГ „Васил Левски". В 10.00 часа кметът ще поздрави учители и ученици в V СУ „Георги Измирлиев".

***
Бургас.
От 8.30 часа до 9.30 часа в района на СУ „Св. св. Кирил и Методий" и ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията" приказни герои ще помагат на учениците да пресичат пешеходните пътеки в близост до учебните заведения. От 9.00 часа до 11.30 часа в двора на ОУ „Елин Пелин" в к-с „Меден рудник" служители на „Пътна полиция", Българския червен кръст и Сдружение „SOS - ПТП" ще запознаят учениците с правилата за безопасно движение по пътищата и оказването на първа долекарска помощ. Събитията са част от програмата на Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе от 16 до 22 септември в Бургас.

***
Бургас
От 9.00 часа във Факултета по медицина на Университет „Проф. д-р Асен Златаров" на официалното откриване на учебната година ще присъстват кметът Димитър Николов и зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян.

***
Бургас
В 09.00 часа в ОУ „П. К. Яворов" зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева ще присъства на откриването на учебната година.

***
Бургас
От 09.00 часа в ППМГ „Академик Никола Обрешков" зам.-кметът по финанси, бюджет и икономически дейности Красимир Стойчев ще открие учебната година.

***
Бургас
От 09.00 часа в ОУ „Васил Априлов" зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева ще открие учебната година.

***
Бургас
От 09.00 часа в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето" - Бургас зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска ще открие учебната година.

***
Бургас
В 09.30 часа в Професионалната гимназия за чужди езици „Васил Левски" зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева ще присъства на откриването на новата учебна година.

***
Бургас
От 10.00 часа кметът Димитър Николов ще присъства на тържеството по случай откриването на новата учебна година в Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника.

***
Бургас.
От 10.30 часа в централата на ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти" 5 ще се проведе приемна на народния представител от ГЕРБ Иван Вълков.

***
Бургас. /село Дебелт
От 12.00 часа в затвора в Дебелт ще се проведе официална церемония по откриване на учебната година за лишените от свобода.

***
Бургас.
От 14.00 часа в училището към Затворническо общежитие „Дебелт" заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие новата учебна година.

***
Бургас.
От 16.00 часа във филиала на Националната художествена академия кметът Димитър Николов ще открие новата академична година.

***
Варна.
От 10.00 часа в двора на Медицински университет - Варна ще се състои празнична церемония за откриването на новата академична година.

***
Варна.
От 14.30 часа в клуба на ВМРО - Варна на ул. „Цар Симеон" 26 министърът на отбраната на Република България и председател на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов ще представи кандидата за кмет на Варна за предстоящите местни избори, подкрепен от ВМРО - БНД.

***
Велико Търново.
От 8.30 часа кметът Даниел Панов ще открие учебната година в ОУ „Патриарх Евтимий". В 8.45 часа Панов ще бъде в ОУ „Бачо Киро". От 9.00 часа той ще присъства в ПМГ „Васил Друмев". От 10.00 часа кметът ще открие учебната година в СУ „Емилиян Станев".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в парковото пространство край паметника „Майка България" кметът Даниел Панов ще открие изложбата „Десет причини да остана в моето Велико Търново".

***
Видин.
От 9.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на тържеството по случай откриването на новата 2019/2020 учебна година в СУ „Цар Симеон Велики". То ще се състои в ОУ „Отец Паисий" (бившето II-ро). В 10.00 часа ще поздрави учениците и учителите в ППМГ „Екзарх Антим I".

***
Враца.
От 8.30 часа кметът на Община Враца Калин Каменов ще открие новата учебна година в НУ „Св. Софроний Врачански". В 09.00 часа той ще присъства на тържеството в ППМГ „Акад. Иван Ценов", а в 09.30 часа - в СУ „Христо Ботев". От 10.00 часа кметът ще бъде в ДГ „Европейчета", от 10.30 часа в СУ „Васил Кънчов", а в 11.00 часа - в Професионална техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров".

***
Варна.
От 10.00 часа в двора на МУ - Варна ще се проведе тържествено откриване на новата академична година.

***
Враца.
От 17.00 часа в храм „Св. Софроний Врачански" ще пристигне честната глава на св. Климент Охридски и с това ще започнат честванията по повод 280-та годишнина от рождението на светеца, 225-та годишнина от ръкоположението му за епископ и 55-та годишнина от неговата канонизация. Честната глава ще бъде посрещната от Врачанския митрополит Григорий, след което ще бъде отслужено празнично вечерно богослужение.

***
Гоце Делчев.
От 19.30 часа в района на бившата казарма ще бъде открит традиционният есенен панаир в Гоце Делчев.

***
Дупница.
От 09.30 часа кметът на Община Дупница ще бъде гост на откриването на новата учебна година в Основно училище „Климент Охридски".

***
Кюстендил.
От 09.00 часа кметът на Община Кюстендил Петър Паунов ще открие новата учебна година в ПМГ „Професор Емануил Йорданов".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа кметът на Община Кюстендил Петър Паунов ще открие новата учебна година в Основно училище „Паисий Хилендарски".

***
Ловеч.
От 8.30 часа заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще открие новата учебна година в село Александрово. В 9.15 часа тя ще присъства на откриването в Националната гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч. В 10.00 часа Михайлова ще бъде в ПЕГ „Екзарх Йосиф I", а в 11.00 часа - в училище „Свети Седмочисленици".

***
Нова Загора.
От 16.30 часа пред сградата на Община Нова Загора ще се проведе протест срещу обгазяване от инсталация за биогаз на фирма „Енерджи 2" ООД - част от групата ГРАДУС.

***
Перник.
От 8.00 часа в храма „Св. Иван Рилски" ще се състои молебен и водосвет за успех и благополучие на учениците през новата учебна година.

***
Пловдив.
От 8.30 до 13.00 часа в район „Северен" ще се проведе акция за безвъзмездно кръводаряване. Всеки желаещ може да дари кръв в заседателната зала на Районната администрация на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител".

***
Пловдив.
От 9.15 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се състои заседание по дело, образувано след протест на Прокуратурата срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която главният архитект на Община Асеновград К. А. и бизнесменът М. З. са признати за невинни по обвинение за подкуп.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се състои заседание по дело, образувано след протест на Окръжна прокуратура - Хасково срещу оневиняването на ирански гражданин, обвинен за трафик на близо 156 килограма суров морфин на обща стойност над 5.7 милиона лева.

***
Пловдив.
От 10.30 часа зам.-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов ще открие академичната година в Аграрния университет в града.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в СУ „Димитър Матевски" в жк. „Тракия" заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" Зорница Русинова ще открие новата учебна година.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Илия Ст., обвинен за убийството на научен сътрудник в Институт по растителни генетични ресурси гр. Садово. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

***
Пловдив.
В 11.00 часа, в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ПП „Свобода". Лидерът ѝ Ивайло Дражев ще обяви кандидатът за кмет на Пловдив и водач на листата за общински съветници.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев" ще се открие тържествено 56-ата си учебна година.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото срещу трима мъже, обвинени за контрабанда на 103 килограма хероин през ГКПП „Капитан Андреево".

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Пловдивския университет ще бъде представена новата магистърска програма „Киберсигурност" на университета.

***
Пловдив.
В 14.45 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Красимир Ф., който към инкриминирания период е изпълнителен директор на „Кариери" АД - Пловдив, и синът му Петър Ф., обвинени в причиняване на имотна вреда на 5 дружества.

***
Пловдив.
В 15.00 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Кристиян К., обвинен за това че спомогнал на Антония Л., извършила престъпления, да избегне наказателно преследване.

***
Пловдив.
От 18.30 часа до 19.45 часа пред сградата на Окръжната прокуратура на площад „Съединение" ще се проведе протест.

***
Русе.
От 10.00 часа заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов ще открие новата академична година в Русенския университет „Ангел Кънчев".

***
Силистра.
От 9.00 часа в училищата в община Силистра ще се състои тържествено откриване на новата учебна година.

***
Стара Загора.
От 8.30 часа кметът Живко Тодоров ще присъства на тържеството по случай новата учебна година в СУ „Иван Вазов". В 9.30 часа той ще открие учебната година в СУ „Железник". От 10.30 часа ще се включи в церемонията за началото на новата академична година в Тракийския университет, а от 11.30 часа и в откриването на многофункционалната спортна зала „Арена Академика" в университета.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в шест старозагорски училища - НУМСИ „Христина Морфова", Начално училище „Кольо Ганчев", СУ „Иван Вазов", СУ „Васил Левски", 6-то ОУ „Св. Никола" и 4-то ОУ „Кирил Христов", ще се проведе акцията по раздаване на учебни тетрадки по родолюбие.

***
Стара Загора.
От 9.30 часа за,-кметът по образование Иванка Сотирова ще бъде гост на Девето основно училище „Веселин Ханчев" по повод откриването на новата учебна година. Тя ще посети и Детска градина „Мечо Пух" в 10.30 часа.

***
Стара Загора.
От 9.30 часа зам.-кметът инж. Янчо Калоянов ще открие учебната година в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Любор Байер"

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в зала 203 на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров ще подпише Споразумение за сътрудничество с Регионалния съвет на КНСБ.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в зала „Байер" ще бъде открита юбилейната изложба на Сашо Сандев „Времето".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представен спектакълът „Прелестите на изневярата" на Драматичен театър „Гео Милев".

***
Шумен.
От 9.30 часа ще се състои официалното откриване на новата учебна година в СУ „Сава Добропродни".

***
Шумен.
От 10.00 часа ще се състои тържествено откриване на учебната година в Профилирана езикова гимназия „Н.Вапцаров".

***
Шумен.
От 13.00 часа в офиса на БТА-Шумен Демократична България - Шумен ще представи кандидата си за кмет за Община Шумен.

***
Шумен.
От 13.30 часа в залата на Областния информационен център Научно-образователния център за наука, технологии, инженерство, математика и изкуства „СТЕАМ" - Шумен и участниците в инициативата за създаване на туристическата атракция - дендрологичен маршрут „Шумен - зеленият град" ще дадат брифинг.

***
Шумен.
От 18.30 часа на площад „Кристал" ще се проведе дефиле, с което ДКТ „Васил Друмев" ще открие 164-ия си сезон.

***
Ямбол.
От 9.00 часа кметът на Ямбол Георги Славов ще бъде гост на откриването на новата учебна година в ОУ „Любен Каравелов". От 13.30 часа кметът ще сподели празненството по повод първия учебен ден и в ПГ „Васил Левски".

***
Ямбол.
От 10.00 часа главният секретар на Министерството на образованието и науката Албена Михайлова ще присъства на тържеството за откриване на новата учебна година в Езикова гимназия „Васил Карагьозов".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.