• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за 17 септември

Предстоящи събития в страната за 17 септември

/КРОСС/София.
От 10.00 часа в Министерския съвет се очаква да се проведе коалиционен съвет ГЕРБ-„Обединени патриоти".

***
София.
В 10.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" президентът Румен Радев ще присъства на официалното откриване на новата учебна година на Националната гимназия за древни езици и култура „Константин-Кирил Философ". Държавният глава ще приветства възпитаниците и преподавателите от училището.

***
София.
От 10.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие учебната година в 18 СУ „Уилям Гладстон".

***
София.
От 09.00 часа в 120 Основно училище „Г. С. Раковски" в кв. „Лозенец" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие учебната година.

***
София.
От 10.00 часа министърът на културата Боил Банов ще открие новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров".

***
София.
В 9.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на учебната година в Първа английска гимназия.

***
София.
От 9.30 часа в IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Богдана Д., Минчо К., Тотка С., обвинени в безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 10.00 часа в VII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Румен Х., Таня Х., Наталия А., Миглена Х. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в III състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Богдан К., Александър Щ. и Цветомир В., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Александър А., Александър Д., Артюн С. и др. , обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа до 21.00 часа Регионалният исторически музей в София ще бъде със свободен вход по повод Деня на София.

***
София.
От 10.30 часа в двора на Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Технически университет - София ще бъде открита новата учебна година.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на училище „Луи Браил" на ул. „Ломско шосе" 177 ще бъдат предоставени чисто нови Брайлови машини за незрящите деца.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Инициативен комитет с председател акад. Георги Марков ще даде пресконференция на тема „100 години от Войнишкото въстание, поставило началото на трагични събития, разединяващи нацията".

***
София.
От 11.30 часа пред храм „Света София" ще се състои Тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София. От 12.00 - 13.00 часа на открита сцена пред „Музей за история на София" на пл. „Бански" №1 ще се състои концерт на Джаз формация „София". От 17.30 до 18.30 часа на открита сцена пред „Музей за история на София" на пл. „Бански" №1 ще се състои концерт на Гвардейския представителен духов оркестър. От 17.30 до 18.30 часа пред Народен театър „Иван Вазов" ще се проведе концерт на Софийския духов оркестър, а от 18.30 часа - тържествена церемония за връчване Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата (излъчване по БНТ1 в 22.00 ч.). От 20.30 часа до 21.15 часа ще се проведе уличен пърформанс със светлини и кукли „Нощта на белите коне" на „Жар Театър". От 21.00 часа ще се състои празнична заря.

***
София.
От 12.00 до 17.30 часа ще се състои протест пред парламента, а след това до 18.00 часа ще има шествие до Министерски съвет.

***
София.
От 13.30 часа в I състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Стоян И., обвинен в изнудване.

***
София.
От 14.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Любомир С., Веселин К. и Мартин Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 15.00 часа на метростанция „Сердика" от страната на Министерството на здравеопазването, млади социалисти ще представят изложба „София на две скорости". На откриването на изложбата ще присъстват лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, заместник председателят на СОС от БСП Милка Христова, както и останалите общински съветници от БСП.

***
София.
От 19.00 часа в Димана киното ще се състои предпремиерна прожекция на документалния филм „Мокър от дъжд не се бои".

***
Банско.
В 9.00 часа на площад „Никола Вапцаров" възпитаниците на петте учебни заведения в града ще произнесат в един глас Вазовото стихотворение „Аз съм българче".

***
Благоевград.
В 9.00 часа кметът на община Благоевград Атанас Камбитов ще открие учебната година в XI ОУ „Христо Ботев", а от 10.30 часа в Благоевградска професионална гимназия.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в двора на Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев" ще бъде официално открита новата сграда към учебното заведение.

***
Бургас
В 09.00 часа в Морско училище зам.-кметът Руска Бояджиева ще е гост на откриването на учебната година.

***
Бургас
В 09.00 часа в ППМГ „Акад. Никола Обрешков" зам.-кметът Чанка Коралска ще е гост на откриването на учебната година.

***
Бургас
В 09.30 часа в СУ „Св. св. Кирил и Методий" зам.-кметът Красимир Стойчев ще е гост на откриването на учебната година.

***
Бургас
В 10.00 часа в ОУ „Христо Ботев" - квартал „Долно Езерово" кметът Димитър Николов, заедно със заместника си Йорданка Ананиева, ще открие учебната година.

***
Бургас
В 10.00 часа в СУ „Иван Вазов" зам.-кметът д-р Лорис Мануелян ще е гост на откриването на учебната година, където за първи път се разкриват нови паралелки с медицинска насоченост.

***
Бургас
От 11.00 часа в гр. Поморие, ул. "Солна" ще се проведе церемония по откриване новото крило на ДГ "Детелина".

***
Бургас
От 18.30 часа в галерията на „Дружество на художниците-Бургас", залата на „Александровска" №22, творците от Сдружение „Бургаска Фотографска общност" Ви канят на откриването на своята изложба „Усещане за черно и бяло". Тя ще е отворена за разглеждане до 28 септември тази година.

***
Варна.
От 08.30 часа в ОУ „Кирил и Методий" във Варна ще започне тържествено откриване на учебната година.

***
Варна.
От 09.00 часа в СУЕО „А. Пушкин" кметът на града Иван Портних ще присъства на откриването на учебната година. Малко по-късно той ще посети и празника на МГ "Д-р Петър Берон".

***
Варна.
От 10.00 часа ще бъде открита новата академична година в Медицинския университет.

***
Варна.
От 18.00 часа във Винарна „Естрея", Хотел Естрея Резидънс, ще започнат Празници на гроздолечението и виното в курорта Св. Св. Константин и Елена.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в СУ „Емилиян Станев" ще се проведе откриване на новата учебна година.

***
Видин.
От 10.00 часа заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов ще присъства на тържественото откриване на новата учебна година в ППМГ "Екзарх Антим I", а секретарят на Община Видин Иванела Андреева ще бъде гост в СУ "Цар Симеон Велики".

***
Враца.
В 08.00 часа кметът на Враца Калин Каменов ще открие учебната година в НУ „Св. Софроний Врачански". В 09.00 часа - в ИОУ „Васил Левски", в 10.00 часа - в ППМГ „Акад. Иван Ценов" и в 10.30 часа - в Детска градина „Европейчета".
Заместник-кметът Мария Попова ще присъства в 09.00 часа на откриването на учебната 2018/2019 година в НУ „Иванчо Младенов" и в 10.00 часа в СУ „Козма Тричков".
Заместник-кметът Петя Долапчиева ще бъде официален гост на откриването на учебната година в Детска градина „Вълшебница" в 09.00 часа, в НУ „Иван Вазов" в 09.30 часа и в Детска градина „Славейче" - в 10.00 часа.
Председателят на Общински съвет-Враца Румен Антов ще присъства на откриването на новата учебна година в СУ „Христо Ботев" в 09.30 часа.

***
Димитровград.
От 09.00 часа в залата на 2 ет. в общината ще се проведе заключителна пресконференция по повод реализацията на проект „Основно обновяване на сграден фонд и прилижащи дворове в образователната инфраструктура в община Димитровград - ОУ „Алеко Константинов", ПМГ „Иван Вазов", Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров", СОУ „Васил Левски", СОУ „Любен Каравелов", ОУ „Пенчо Славейков". От 10.00 часа на обект в двора на СУ „Любен Каравелов" (СОУ „Любен Каравелов") ще се състои церемония „Рязане на лента".

***
Добрич.
От 9.00 часа кметът на Добрич Йордан Йорданов ще гостува на церемонията в ОУ „Христо Ботев".

***
Добрич.
От 14.00 часа в конферентна зала 1 на парк-хотел „Изида" ще се състои пресконференция и официално теглене на жребия за основната схема в започващия Международен турнир по тенис за жени с награден фонд 25 000 щ. д.

***
Карнобат.
От 09.30 часа в СУ „Христо Ботев" евродепутатът Момчил Неков ще участва в тържествената церемония по откриване на новата учебна 2018/2019 година.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Основно училище „Св. Паисий Хилендарски" ще бъде открита тържествено учебната година.

***
Ловеч.
От 12.00 часа заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие учебната 2018/2019 година в средно училище „Димитър Митев", което се намира на територията на затвора в Ловеч.

***
Монтана.
От 10.30 часа в Детска градина 3 ще се състои детска пиеса „Състезание чудно с петле ранобудно" от Альоша Бехар.

***
Монтана.
От 18.00 часа в куклената зала на Драматичния театър ще се състои премиерата на „Хитър Петър".

***
Перник.
От 08.30 часа в храма „Св. Иван Рилски" ще бъде отслужен молебен и водосвет по повод първия учебен ден.

***
Перник.
От 12.00 часа в централния офис на ГЕРБ в Перник, народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров ще имат приемен ден.

***
Перник.
От 15.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде открита изложба с детски творби.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Начално училище „П. Р. Славейков" кметът на район „Източен" Николай Чунчуков ще присъства на откриването на новата учебна година. От 09.30 часа кметът ще присъства в Частната езикова гимназия " Стоян Сариев" с Частно основно училище"Бъдеще", а след това - в Средно училище „Найден Геров".

***
Пловдив..
В 10.00 часа в храм „Свето Преображение Господне" ще бъде даден курбан за здраве и благоденствие на жителите на район „Тракия".

***
Пловдив.
От 10.30 часа тържествено ще бъде открита учебната 2018/2019 г. на Аграрния университет.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в централния офис на ГЕРБ-Пловдив (бул. „Марица" 91) депутатът Менда Стоянова ще проведе приемна за граждани. От 16.30 часа в партийния офис на партията на ул. „Прага" 2 народният представител Димитър Лазаров ще се срещне с граждани. От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Стефан Стамболов" № 21 депутатът инж. Атанас Ташков ще проведе приемна за граждани. От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. "Коста Паница" № 5 народният представител Спас Гърневски ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 17.00 часа до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен", ул."Академик Петър Динеков"№ 1А общинският съветник Даниела Дженева ще проведе приемна за граждани. Атанас Узунов от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков" №1А. Александър Радев от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Централен" на ул."Прага" № 2. Спартак Николов от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5. Вихър Захов от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№ 5. Вера Тоскова от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк."Тракия"бл.91. Ели Гатева от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк. „Тракия" бл.91.

***
Силистра.
Омбудсманът Мая Манолова и експерти от институцията ще приемат граждани на място в общинските администрации на всички общини на Област Силистра - Алфатар (10.00 часа), Главиница (10.00 часа), Дулово (10.00 часа), Кайнарджа (10.00 часа), Силистра (10.00 часа), Ситово (10.00 часа) и Тутракан (14.00 часа). В 09.00 часа Мая Манолова ще участва в тържествената церемония по откриване на новата учебна 2018/2019 година в най-старото училище в гр. Силистра - ОУ „Отец Паисий.

***
Смолян.
От 09.00 часа ще бъде откриването на новата учебна година в СУ „Св. св. Кирил и Методий" - Смолян.

***
Смолян.
От 13.00 часа в сградата на Областна администрация, ет. 2, зала 201, ще се проведе пресконференция по повод откриването на новата учебна 2018/2019 година, на която ще бъде представена информация за състоянието на училищата и детските градини на територията на Област Смолян.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа кметът на Стара Загора официално ще открие изцяло обновената сграда на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Иван П. Павлов".

***
Шумен.
От 9.30 часа в НУ „И. Р. Блъсков" в Шумен кметът Любомир Христов ще открие новата учебна година.

***
Шумен.
От 10.30 часа на пешеходната зона по бул. „Славянски" ще се проведе панаир на занаятите „Майстори".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет.

***
Шумен.
От 17.30 часа пред сградата на ДКТ „Васил Друмев" ще бъде представен спектакълът „Цветни вълшебства" от Румен Николов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.