• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за 18 юли

Предстоящи събития в страната за 18 юли

/КРОСС/ Мизия.
От 14.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи инспекция на възстановителните работи след наводнението в Мизия.
***
София.
От 17.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата „Спасените бойни знамена на Българската армия". Изложбата ще бъде открита от министър на здравеопазването Красимир Каракачанов.
***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.
***
София.
Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст ще проведе заседание в Министерски съвет.
***
София.
От 12.00 часа пред Министерски съвет ще се проведе Национален протест в подкрепа на българските овцевъди и козевъди.
***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, на която ще бъдат дадени повече подробности за VIII Световно отборно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи. Първенството ще се състои в периода 20-31 юли 2018 г. в зала EFE на хотел
„Маринела".
***
София.
От 12.00 часа в бизнес сграда Интерпред, италианският бизнесмен Едоардо Миролио ще даде пресконференция, на която ще разкаже за бизнес инвестициите си в България и ще обяви новина, свързана с придобиването на водещ български моден бранд.
***
София.
От 13.00 часа на ул. „Дамян Груев" № 6, по инициатива на писателя Николай Иванов, автор на изследване за гроба на Левски, ще бъдат поднесени цветя и венци.
***
Асеновград.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат подложени цветя и венци. Слово ще произнесе доц. Владимир Янев, преподавател в катедрата по българска литература и теория на литературата във Филологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски". В церемонията по традиция ще участва и представителна част от Военно формирование 24490 - Асеновград.
***
Благоевград.
От 10.00 часа пред бюст-паметника на Васил Левски на едноименният площад в града ще бъдат положени цветя и венци по повод 181-годишнина от рождението на Дякона.
***
Благоевград.
От 10.00 до 13.00 часа ще се проведе състезанието „Лъвски скок".
***
Бургас.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в Морската градина ще се състои ритуал за отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.
***
Бургас.
От 17.00 часа на възпоменателния паметник на летище „Сарафово" ще се състои церемония в памет на жертвите на терористичния акт преди 6 години.
***
Варна.
От 09.00 часа пред паметника на Васил Левски в Морската градина ще бъдат поднесени венци и цветя по повод 181 г. от рождението му.
***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателна зала на Общината ще се проведе процедура чрез публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Ремонт и реновиране на прилежащи улици към централна пешеходна зона гр. Враца - пълен инженеринг".
***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Читалище „Надежда - 1869" ще се проведе Творческо ателие „Красотата на фолклора" с ръководител Райчо Димитров.
***
Велико Търново. /с. Арбанаси.
От 17.30 часа пред паметника на Васил Левски ще се проведе Отбелязване на 181 години от рождението на Васил Левски.
***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа при Паметника на Васил Левски в кв. „Пролет" ще се проведе честване по повод 181 години от рождението на Васил Левски - ритуал по поднасяне на венци и цветя.
***
Добрич.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои общоградско поклонение и полагане на цветя по повод 181 години от неговото рождение
***
Каварна.
С поклонение пред паметника на Васил Левски в Градската градина и полагане на венци и цветя от 11.00 часа ще бъде почетена 181-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.
***
Карлово.
От 09.00 часа в храм „Св. Николай" ще бъде отслужена тържествена света литургия. От 10.00ч., в двора на храм „Св. Николай" ще бъдат положени цветя и на гроба на майката на Левски Гина Кунчева. От 10.15 часа от храм „Св. Николай" тръгва литийно шествие, което ще се установи на
площад „20-ти юли". В 10.30 часа там ще се състои тържествен ритуал по издигането на националния флаг и знамето на Карлово. Ще бъде изнесен и молебен за благоденствието на града и жителите му. Там традиционно ще бъдат посрещнати участниците в националния туристически поход „По стъпките на В. Левски". 20.20 часа, от НМ „Васил Левски" ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет, а от 21.00 часа на площад „Васил
Левски" е тържественият митинг- заря.
***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски на площад „Велбъжд" ще бъдат поднесени цветя и венци, ще бъде изнесено и слово за живота и делото на Дякона.
***
Монтана.
В 11.30 часа на церемония пред Паметника на Васил Левски и радетелите на духа и свободата ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност.
***
Перник.
От 10.00 до 17.00 часа пред Регионалния исторически музей ще бъде представена изложба „Хората във времето и времето във хората". В 10.30 часа в зала „Читалня" на Регионалната библиотека „Светослав Минков" ще отвори врати витрина с книги „Левски в литературата". По същото време ще започне и литературно четене на стихове за Апостола „С Левски в сърцата". В импровизираната лятна читалня „С Левски в сърцата" ще участват децата от „Ваканция в ОДК". В 11.00 часа на паметника Левски ще бъдат поднесени венци и цветя.
***
Плевен.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде народният представител от коалиция „БСП за България" Стефан Бурджев.
***
Пловдив.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика ще бъдат поднесени цветя и венци.
***
Руен.
В Руен ще открият Бюст - паметник на Васил Левски. По време на събитието ще бъдат дадени подробности от представители на Инициативния комитет, по чиято идея е направен Бюст-паметникът.
***
Силистра.
От 11.00 часа пред Паметника на Васил Левски ще се състои проява, под наслов „Безсмъртие", посветена на 181 г. от рождението на Васил Левски.
***
Симитли.
От 10. 00 часа пред бюст-паметника на Васил Левски ще бъдат положени цветя и венци.
***
Сливен.
От 10.00 часа на пл. „Васил Левски" с възпоменателна церемония ще бъдат отбелязани 181 години от рождението на Апостола. Пред паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя.
***
Стара Загора.
В 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се проведе общоградски ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност към делото на Апостола. Музейният обект „Хилендарски метох" ще бъде отворен безплатно за посетители с работно време от 09.30 до 17.30 часа.
***
Хасково.
От 09.30 часа в Малката зала на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия за мерките за ограничаване на заразните болести по животните.
***
Хасково.
От 10.30 часа на паметника на Апостола до едноименното училище ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 181 години от рождението на Васил Левски.
***
Шумен.
С молебен за здраве и благоденствие и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски на 18 юли Шумен ще отбележи 140 години от освобождението на града и 181 години от рождението на Апостола на свободата. Програмата ще започне в 09.00 часа в храм „Свето Вознесение Господне", където ще бъде отслужена панихида за загиналите и молебен за здраве и благоденствие. В 11.30 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя от официални лица и граждани. В 18.30 часа на пл. „Освобождение" започва концерт-спектакъл с участието на Национално дружество „Традиция" и рок група „Епизод".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.