• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Предстоящи събития на 18 юли

Предстоящи събития на 18 юли

/КРОСС/ Карлово.
От 21.00 часа на пл. „Васил Левски" в града държавният глава Румен Радев ще участва в тържествената програма за отбелязване на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе заседание.

***
София.
От 09.30 часа в Централния военен клуб вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне с посланиците и постоянните представители на България зад граница на 18 и 19 юли 2019 г. в рамките на традиционната посланическа конференция. В 10.00 часа изказване е поканен да направи министър-председателят Бойко Борисов. Президентът Румен Радев ще се срещне с посланиците в 16.00.

***
София.
От 11.00 часа в Борисовата градина ще се проведе тържествено събитие по случай 182-та годишнина от рождението на Васил Левски. На събитието ще участва вицепрезидентът Илияна Йотова. Слово ще произнесе доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на София.

***
София.
От 11.30 часа във фоайето пред северния вход на Народното събрание министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще представи макет на паметник на 9-а пехотна Плевенска дивизия.

***
София.
От 10.30 часа в БТА ще се проведе Управителните съвети на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, Българска асоциация на туристическите агенции и Сдружение Туризъм имат честта организират публична проява „След туристите, ще си тръгнат ли от България и туристическите фирми? За абсурдите на Наредба Н-18" .

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Областна администрация - Софийска област (гр. София, бул. „Витоша" № 6) заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще участва в стратегическа консултация във връзка с изпълнение на политиката за регионално развитие и програмирането на новата европейска оперативна програма за подкрепа на регионите в периода 2021- 2027 г. с представителите на общините от Югозападен район.

***
София.
От 11.00 часа в резиденцията на Кралство Мароко на ул. „21 век" 56 ще се проведе пресконференция във
връзка с предстоящия национален празник на Кралство Мароко (Празникът на трона) и учредяването на Мароканско-българската търговско-промишлена палата.

***
София.
От 12.00 часа пред централния вход на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" ще се проведе церемония по
официалното даряване на линейка от Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта, на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов".

***
София.
От 16.00 часа в БТА (Българска телеграфна агенция) на бул. „Цариградско шосе" 49 ПП АБВ организира дискусионна среща на тема „Превъоръжаването на Българските военновъздушни сили - без алтернатива".

***
София.
От 13.00 часа в Кино „Кабана" (лятна сцена в парка пред НДК, вход от бул. „Фритьоф Нансен") кметът на София Йорданка Фандъкова ще представи лятната културна програма на Столична община и специалното книжно издание с инициативи, което ще се разпространява безплатно в София.

***
Асеновград.
В 09.30 часа пред барелефа на Васил Левски ще се състои тържествен митинг-поклонение за отбелязване на 182-та годишнина от рождението на Апостола.

***
Благоевград.
От 10.00 часа на площад „Васил Левски" ще бъдат положени цветя пред бюст-паметника на Дякона.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в сградата на Областната управа, ет.1, Конферентна зала ще се проведе пресконференция на тема "Заплашва ли човешки животи сивата икономика в България?".

***
Бургас.
От 11.00 часа с полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Морската градина ще бъдат отбелязани 182 години от рождението на Апостола на свободата.

***
Бургас.
От 18.00 часа при възпоменателни паметник на летище „Сарафово" ще се състои церемония в памет на терористичния атентат преди седем години на летището.

***
Варна.
От 9.00 ч. пред паметника на Апостола в Морската градина ще се проведе честване по случай 182-та годишнина от рождението на Васил Левски.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще участва в дискусия на тема „Образцова община".

***
Видин.
От 11.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще се запознае с хода на ремонтните дейности на сградата на Драматичния театър и на Централната пешеходна зона във Видин.

***
Враца.
От 10.00 часа пред паметника на Дякона, на площад „Левски", с тематична програма ще бъде отбелязана 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата - Васил Левски.

***
Добрич.
От 10.00 часа пред Паметника на Васил Левски ще се проведе общоградско поклонение и полагане на цветя по повод 182 години от неговото рождение.

***
Дупница.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъде отбелязана годишнината от рождението му.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред бюст-паметника на Васил Левски ще бъдат тържествено отбелязани 182 години от рождението на Апостола на свободата.

***
Ловеч.
От 14.00 часа окръжният съд ще гледа мярката за неотклонение на обвиняемата за взимане на подкуп за издаване на ТЕЛК решения.

***
Каварна.
От 11.00 часа с поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски в градския парк на Каварна и полагане на венци и цветя ще бъдат отбелязани 182 години от рождението на Апостола.

***
Карлово.
От 09.00 часа с тържествена света литургия в храм "Св. Николай" ще започне XXVIII Народен събор, посветен на 182 години от рождението на Васил Левски и празник на град Карлово. От 10.00 часа ще се състои поднасяне на цветя на гроба на Гина Кунчева. От 10.15 часа ще се състои Литийно шествие от храм "Св. Николай" - ул. "Ал. Стамболийски" - ул. "Ген. Гурко" - пл. "20-ти юли". От 10.30 часа ще се състои Тържествен ритуал по издигане на знамената на Република България и град Карлово, молебен за благоденствието на града и жителите му и посрещане на националния туристически поход "По стъпките на Левски". От 11.30 часа в НМ "Васил Левски" ще се състои връчване наградите на фондация "Васил Левски" и комитет "Васил Левски" - Карлово, литературен салон. От 17.00 часа на Площад "20 -ти юли" ще се проведе концерт на художествените състави от структурите на СОСЗР. От 19.30 часа в НМ "Васил Левски" ще се състои 25 години национален поход "по стъпките на Левски". От 20.20 часа в НМ "Васил
Левски" ще се състои изнасяне на знамето на карловския революционен комитет. В 21.00 часа на площад "Васил Левски" програмата ще завърши с Тържествен митинг - заря.

***
Кърджали.
От 11.30 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои тържествено честване на 182-та годишнина от рождението му.

***
Монтана.
От 11.00 часа в заседателната зала на ОДМВР-Монатна директора на ОДМВР монтана старши комисар Пламен Томов ще проведе месечен брифинт за извършената дейност през месец юни 2019 г.

***
Плевен.
В 11.00 часа председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и общински съветници ще поднесат цветя пред паметника на Апостола на свободата по повод 182-ата годишнина от рождението му.

***
Плевен.
В 15.00 часа в Областна администрация ще се проведе заседание на областната епизоотична комисия.

***
Пловдив.
В 10.00 часа пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика ще се състои
тържествено отбелязване на 182-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

***
Пловдив.
От 18.30 часа с поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя в Пловдив ще бъде почетена 182-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

***
Поморие.
От 11.00 часа пред паметника на Апостола с ритуал по поднасяне на венци и цветя ще бъдат отбелязани 182 години от рождението на Васил Левски.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа пред Паметника на Васил Левски ще се състои тържествен общоградски ритуал с
поднасяне на венци и цветя.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа пред паметника на Левски тържествено ще бъдат отбелязани 182 години от рождението на Апостола.

***
Търговище.
От 09.00 часа пред барелефа на Апостола на площад „Независимост ще се състои ритуал за поднасяне на венци и цветя в знак на признателност към делото на Левски. Ученици от II СУ „Проф. Никола Маринов" ще изнесат художествената композиция „Левски в нас.

***
Трън.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Трън ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Хасково.
От 10.30 часа цветя пред паметника на Васил Левски (в двора на СУ "Васил Левски") ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя.

***
Шумен.
От 09.00 часа в храм „Свето Възнесение Господне", където ще бъде отслужена панихида за загиналите и молебен за здраве и благоденствие, по повод 141 години от освобождението на Шумен и 182 години от рождението на Васил Левски.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

***
Шумен.
От 10.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметници и паметни плочи, свързани с
освобождението на Шумен - пред паметника на капитан Колесников, паметника на генерал Мадатов и паметника на погребаните руски воини.

***
Шумен.
От 11.30 часа пред паметника на Васил Левски започва ритуалът по полагане на венци и цветя по повод годишнината от рождението на Апостола.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.