• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Отбелязваме Международния ден на младежта

 Отбелязваме Международния ден на младежта

/КРОСС/ По повод Международния ден на младежта, който се отбелязва днес, Сдружение „Екомисия 21век" организира в Ловеч за 12 поредна година празник за младите хора с различни инициативи и забавни игри. Празникът ще започне в 17 ч. на площад „Екзарх Йосиф І" в центъра на Ловеч с нетрадиционна масова снимка под формата на панда, поясни Надя Венелинова от Сдружението:
„Необходимо е да носиш черна или бяла тениска, а идеята е снимката да напомня за изчезващия вид и колко важно е да опазваме природата."

Доброволците на библиотеката ще организират забавни игри за младежите:

„Ще се демонстрира и как старото и счупено може да се превърне в изкуство. Мария Стоева ще изработи арт пано от счупени керамични плочки", разказа Венелинова.

В празника ще участват и самодейците от читалище „Бяла Анаста".


Шумен също ще отбележи Международния ден на младежта с редица инициативи. На Мемориалния комплекс "Създатели на българската държава" на Шуменското плато в 13.30 и в 16.00 часа младежите ще могат да се запознаят с интересни факти от изграждането на монумента. Програмата продължава с ден на отворените врати от 10.00 до 15.00 часа в Астрономическата обсерватория на платото. В 12.00 часа там ще бъде прожектиран филм за Слънчевата система, а от 21.00 часа е предвидено наблюдение на планетата Сатурн. Осигурен е и безплатен автобусен транспорт до обсерваторията.

В Перник празникът ще започне в късния следобед в градския парк. С поредица инициативи в него ще се включват младежките организации и институциите, които работят със и за младите хора. Наред с образователните игри като "Не ме съди човече", която е свързана с темата за щадящо детско правосъдие, в програмата са включени информационни кампании за вредите от тютюнопушенето и алкохола, превенция на употребата на наркотични и психотропни вещества и др. Ще има викторина, забавна игра на думи и "Фото точка", където младежите ще могат да запазят в спомен празничния 12 август, както и обучение за безопасно използване на интернет. И тъй като на днешния ден младежките организации в Перник честват и рождения ден на Консултативния съвет за младежка политика, който става на 11 години, празникът ще завърши с голяма торта, много настроение и концерт.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.