• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната на 10 декември

Предстоящи събития в страната на 10 декември

/КРОСС/ ***
Плевен.
От 18.00 часа на площад „Възраждане" президентът Румен Радев ще участва в тържествената заря-проверка по повод 140 години от Плевенската епопея.

***
Шумен./с. Хитрино.
От 11.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде брифинг по повод една година от трагедията след влаковата експлозия в селото.

***
София.
От 10.30 часа в храм „Св. ап. Андрей Първозвани", деца от неделното училище при църквата ще изложат свои творения на рождественски базар.

***
София.
От 18.00 до 19.30 часа пред Китайското посолство с бдение със свещи и мирен протест ще бъде отбелязан Международният ден за човешки права практикуващи китайската система за самоусъвършенстване Фалун Дафа.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Туристически комплекс „Акве калиде" ще се проведе коледна работилница.

***
Варна.
От 12.30 часа в зала „Пресцентър" на Фестивалния и конгресен център във Варна, местната структура на ГЕРБ организира XXI открит турнир по ускорен шах.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа на Коледния базар в парк „Марно поле" ще се проведе кампания на фондация „Искам бебе" „Ангелска чудотворница" във Велико Търново".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в МДТ „К. Кисимов" ще се проведе коледно матине за деца и родители с участието на Ангел Заберски бенд и Астор „Магия по Коледа Ангел Заберски бенд и Астор".

***
Габрово.
От 12.00 часа в Художествена галерия „Христо Цокев" - Габрово ще се състои уникалния културен проект Музикална лаборатория за човека с Йордан Камджалов.

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се играят мачове от Детския турнир по хандбал „Купа Горна Оряховица", под домакинството на ХК „Раховец 2008" - град Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 и от 11.30 часа на Стадион „Захарни заводи" ще се проведат срещи за „Футбол 7" и „Футбол 9" между ФК „Долна Оряховица" - град Долна Оряховица - ФК „Локомотив" - град Дряново.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се играе кукленият спектакъл „Косе Босе".

***
Перник.
От 11.00 часа в Малък салон в Двореца на културата ще се състои концерт на Духовия оркестър при ОК Дворец на културата и Хор „Родна песен" при ЦПЛР - ОДК - Перник.

***
Плевен.
Посланикът на Русия в България А.А.Макаров ще вземе участие в тържества, посветени на 140-годишнината от освобождението на Плевен. Паметният ритуал ще започне от 08.30 от света литургия в храм „Св.Параскева". След нея от 11.00 часа следва панихида в памет на загиналите на пл. „Възраждане". В двора на Параклис „Св. Георги Победоносец", ще бъдат поднесени цветя и венци. В 12.00 в Дома на култура и творчество „Иван Радоев" започва празничен концерт „Плевен помни", след който ще бъдат поднесени цветя към паметника на ген. Скобелев. От 18.00 ще се проведе тържествена заря-проверка на пл. „Възраждане".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Куклен театър ще се играе спектакълът „Обущарят и джуджетата" по Братя Грим.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.