• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 18 октомври

Предстоящи събития в страната за 18 октомври

/КРОСС/ *** Брюксел

Министър-председателят Бойко Борисов участва в заседанието на Европейския съвет.

*** Страсбург

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се срещне с председателя на Европейския съд по правата на човека, с генерални секретар на Съвета на Европа и с генералния секретар на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

*** София

Посланикът на Гърция в България ще връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев.

От 09.30 часа в НДК ще се проведе дискусия за най-новите тенденции в развитието на зелените
градове.

От 10:00 часа в заседателна зала на НКБТХ, бул." Г. М. Димитров"-52 А, Националната комисия за борба с трафика на хора ще се състои пресконференция по повод 18 октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора.

От 10.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция, организирана от НД „Традиция" по повод извършените действия от страна на органите на КОС и ГДБОП-МВР, както и изземването на частни колекции на исторически оръжия, използвани във възстановките на дружеството.

От 10.30 часа в Сити Марк Арт Център на бул. „Янко Сакъзов" № 30 ще се проведе дискусия във връзка с обучението и изпитите на кандидатите за водачи на МПС.

От 12.00 часа пред Паметника на парашутиста до сградата на Народното събрание президентът Румен Радев ще приеме почетния караул по случай Празника на военните парашутисти и ще поднесе венци пред Паметника на парашутиста.

От 17.00 часа в Зала № 3 "инж. Стоимен Сарафов" на Федерацията на научно-техническите съюзи на ул. „Георги Раковски" № 108, ет. 2 ще се проведе дискусия на тема „Честно за образованието", в което ще вземат участие кандидати за общински съветници от БСП, учители и директори на столични училища.

*** Бургас

От 09.30 часа в пункт за базиране Бургас ще се проведат ритуали по изпращане на кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби с участието на военнослужещи от военните формирования, дислоцирани в Пункт за базиране Бургас.

*** Варна

От 11.00 часа в Пункт за базиране ще се състои церемония по приемане на подводен движител и демонстрация на възможностите му от водолази от военно формирование 28580 - Варна.

*** Гоце Делчев

В 11.00 часа с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на Попови ливади ще започне програмата за отбелязването на 107-та годишнина от освобождението на град Гоце Делчев.

В 12.00 часа ще бъдат положени цветя пред паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов".

В 16.00 часа ще се положат венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, а след това на паметната плоча на Пейо Яворов на улица „Търговска" и паметника на Христо Ботев.

В 17.00 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий".
Програмата ще продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад в 17.30 часа, а в 18.10 часа и на паметника на загиналите във войните.

*** Дупница

От 11.00 часа с тържествен водосвет за здраве и успех на жителите ще бъде отбелязан празника на града.

*** Пловдив

От 09.30 часа в Съдебна палата ще се проведе работна среща и ще бъде направена презентация на предстоящи инициативи на Окръжния и Районния съд.

От 18.00 часа в Балабановата къща ще се проведе фестивалът „Международни фотографски срещи".

*** Смолян

От 10.00 часа пред гарнизонния военен клуб в Смолян ще бъде отбелязан празника на военно формирование 28330 с водосвет на бойното знаме и празничен концерт.

*** Търговище

От 14.00 часа министър Теменужка Петкова ще посети Индустриалната зона.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.