• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "24 часа" съобщава, че се обсъжда въвеждане на шест комисии, орязване на парите и на пенсиите на хората с увреждания, както и драстично увеличаване на бюрокрацията, за да получат помощ от държавата. Тези мерки предвижда властта за реформа в ТЕЛК-овата система, пояснява вестникът. Предварителните разчети показват, че промените ще засегнат над 150 хиляди инвалиди, които ще загубят пенсия или права. Работодателски организации предлагат хората с увреждания да бъдат без право на инвалидна пенсия, ако могат да работят 6 часа на ден.

Подозрително - експертни указания в интернет съветват фирми как НАП да не глобява, четем още на страниците на "24 часа". Важните съвети във форумите, според финансисти, може и да са част от нестандартна акция на данъчните да дисциплинират компании, които държат сериозни суми пари на каса. Чрез изданието данъчните служители призоваха фирмите нарушители да подадат до края на септември коригираща декларация с вярното разпределение на печалбата. Който не го направи, рискува да плати 20% върху укритата печалба и нови проверки от октомври.

Още едно предупреждение идва от вестник "Телеграф". Нов вирус удря в корема и предизвиква силни болки. Само за седмица над 1000 деца са заразени от вируса. Освен стомашни проблеми, той предизвиква повръщане и висока температура.

Всяка година 120 българи се превръщат в бели роби зад граница, показват данни на Националната комисия за борба с трафика на хора, цитирани от "Монитор". Всяка трета жертва е била изведена от страната ни с цел трудова експлоатация. Най-често жертви стават мъже между 25 и 50 годишна възраст от малки населени места.
Диаманти от туристи пълнят заложните къщи по морето, показва проверка на "Монитор". Към края на

септември заложните къщи в крайморските градове се напълниха с цели съкровища, които изпаднали в нужда за пари хора твърдят, че са намерили на плажа. Красивите камъни масово се залагали срещу бързи кредити до 1000 лева. Оказва се обаче, че голяма част от тях били фалшиви или крадени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.