• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/ Водещата тема за неделните печатни издания и днес е атентатът в Нова Зеландия, при който загинаха 50 души.

Терористът Брентън Тарант пренощувал 2 вечери в София, пише вестник „Телеграф". Изданието цитира главния секретар на МВР Ивайло Иванов, който съобщи пред БНР, че „нападателят от Нова Зеландия е бил у нас единствено като турист".

28-годишният австралиец „спал в хотел у нас на метри от ГДБОП", а "в Плевен нощувал в обикновена къща без много екстри", уточнява по темата „24 часа". Изданието публикува и обширен материал за „българската история в арсенала на терориста от Нова Зеландия" по снимки от „пълнителите на оръжието, използвано в стрелбата в двете джамиите".

„БСП пред тежък избор днес - Сергей или Елена ще води евролистата", пита в заглавие вестник „24 часа" по повод предстоящия днес Национален съвет на партията. „Председателят на ПЕС е номиниран от над 87 процента от конференциите на места", а „веднага след него се нарежда Елена Йончева, която е предпочетена от лидера Корнелия Нинова", пише още изданието. Според него сме свидетели и на „прецедент" за социалистите, тъй като „за първи път се гласува на различни пленуми за първия и за останалите в списъка".

„Спорът за нов състав на ЦИК беше безумен", смята председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от „Телеграф". Вестникът цитира нейно интервю за електронна медия, в което Караянчева обявява още, че „Никола Чанев ще е кандидат на ГЕРБ за кмет на Кърджали". „ГЕРБ издига бивш данъчен" и "настоящ областен управител" за кмет на града, уточнява „24 часа". „В сряда ще гласуваме новата ЦИК, каза Караянчева", пише още вестникът.

„500 лични лекари затварят заради липса на специалност", предупреждава „24 часа". „Проблемът може да се окаже сериозен в Кърджали, Разград и Търговище, където и сега джипитата не достигат", подчертава изданието.

„Местим часовника в минус 6 градуса", пише „Телеграф". „Стрелките с час напред ще изместим в последния ден на месеца - 31 март, когато Баба Марта ще напомни с пълна сила за себе си и ще ни вледени с минус 6 градуса", пояснява вестникът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.