• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 17 август

Предстоящи събития в страната за 17 август

/КРОСС/София.
От 12.00 часа в зала „Роял" на София Хотел Балкан, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще вземе участие в тържествено събрание на Българска минно-геоложка камара по повод професионалния празник на българската минерално-суровинна индустрия - Деня на миньора.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Културен център „Морско казино", зала „Георги Баев", министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в кръгла маса за обсъждане на проекта за 12 винено-кулинарни дестинации. В дискусията в Бургас ще участват още Димитър Николов, кмет на община Бургас, инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното.

***
София.
От 10.00 часа VІІ състав на Специализирания наказателен съд ще проведе разпределително заседание по делото срещу бившата съдийка от СГС Румяна Ченалова.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция на тема „Забравени документи: преди 20 години „бащата на тракологията" проф. Александър Фол определя Перперикон като една от главните столици на траките и търсеното от столетие прорицалище на Дионис, в което идвал и самият Александър Велики".

***
София.
В 12.00 часа в първа зала на Столична община експерти на фондация „Четири лапи" ще представят резултати от извършеното преброяване на безстопанствени кучета на територията на Столичната община. На пресконференцията ще присъства зам.-кметът Йоана Христова.

***
София.
От 20.00 часа Музеят за съвременно изкуство организира кино на открито и изложба. Изложбата е продължение на серията самостоятелни представяния на български художници от проекта „Автобиография" на музея. Селекцията от филми включва видео документация на пърформанси на Аделина Попнеделева, Боряна Росса, RASSIM®, интеарактивен мултимедиен диск на Любен Костов (Любен Фързулев), дигитални визуализации на Сашо Стоицов и филм за Станислав Памукчиев.


***
Благоевград.
От 10.00 часа в „Еколенд" Дирекцията на Национален парк „Рила" организира информационна среща, на която ще представи първите резултатите от прилагането на туристическия продукт „Дестинация Южна Рила". Продуктът се разработва в рамките на проект „Засилване на капацитета на защитени зони, чрез иновативна методология за устойчивост".

***
Бургас.
Бургас ще бъде домакин на едно от най-големите скейтборд събития. Програмата започва в 18.00 часа с Cash for Tricks и Best Trick на площад „Тройката", след което от 19.30 часа във фоайето на НХК ще бъдат представени българско скейт-видео и фотографска изложба.

***
Варна.
От 17.30 часа в храм „Св. Атанасий" ще започне акатист пред чудотворното копие на света Богородица „Всецарица" по повод предстоящия празник на чудотворната икона.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на Сцена „Арт лято" до ХГ „Борис Денев" Проект „Арт лято" представя: DJ Ramsey Hercules.

***
Враца.
От 10.00 часа в детския отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев" ще се проведе работилница „Приказни игри".

***
Добрич.
От 18.00 часа на пл. „Свобода" ще бъде изложена купата на победителя в Световното първенство по волейбол. Събитието е част от инициативата „Трофи Тур", чийто специален гост ще бъде Любо Ганев, вицепрезидент на Българската федерация по волейбол.

***
Жеравна.
От 20.00 часа в местността Добромерица председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще открие Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна (община Котел, област Сливен). Цветан Цветанов ще бъде придружаван от народния представител и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, кмета на Котел Коста Каранашев и ръководствата на ГЕРБ-Сливен и ГЕРБ-Котел.

***
Русе.
В 14.00 часа на понтон № 2 ще акостира новият кораб за маркиране на корабоплавателния път по р. Дунав на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав" (ИАППД).

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детския отдел на Градската библиотека ще се проведе Творческа работилница „Работливи ръчички" - подготвяне и подреждане на изложба от хербарии.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе програма „Играя и се уча".

***
Тутракан.
От 10.30 часа в Народно читалище „Н. Й. Вапцаров" ще започне вторият ден от международния конкурс „Речни ноти".

***
Тутракан.
От 20.30 часа в Крайдунавския парк ще се проведе концерт с участието на рок група „Хоризонт", вокална формация „Вива тийнс" и вокална група „Слънчева усмивка".

***
Шипка.
От 10.00 часа пред храм-паметник ,,Рождество Христово" ще бъде поставено началото на Екопоход ,,По пътеката на здравето".

***
Шипка.
От 18.00 часа в Галерията на читалище „Светлина -1861" ще бъдат представени книги на Георги Георгиев . Гост на вечерта ще бъде проф. Емилия Друмева .

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.