• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната за 27 май

Предстоящи събития в страната за 27 май

/КРОСС/София.
От 9.00 и 14.00 часа в Софийския университет ще се проведат изпити по немски език и по испански език в рамките на втората кандидатстудентска сесия.

***
София.
От 10.30 часа в Енорийския център на храм "Рождество Христово" Националният център по трансфузионна хематология организира акция за безвъзмездно кръводаряване.

***
София.
От 11.00 часа на площад „България" пред НДК (от страната на площад „Баба Неделя") жители и гости на София ще могат да тестват два водородни автомобила (Toyota & Hyundai), да разгледат зарядна станция за водород, както и да разгледат два водородни автомобила, изработени от студенти в Техническия университет в София и Русенския университет. Участие ще вземат Петър Курумбашев, член на Европейския парламент, Барт Биебуйк, изпълнителен директор на Съвместното предприятие „Горивни клетки и водород", Ангел Попов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, проф. Евелина Славчева, директор на ИЕЕС - БАН, проф. Костадин Костадинов от Министерство на образованието и науката. В 18.00 часа двата водородни автомобила ще бъдат част от изпращането на зрелостниците от 73 СУ „Владислав Граматик" и Националната финансово-стопанска гимназия в София.

***
София.
От 18.30 часа в Централната софийска синагога, ул. "Екзарх Йосиф" №16, лидерът на БСП - София Калоян Паргов ще присъства на 15-ата церемония за връчване на годишните награди "Шофар" на Организацията на евреите в България "Шалом".

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК Елена Папаризу ще изнесе концерт.

***
Бистрица.
От 16.00 часа в сградата на читалище „Св. Цар Борис I - 1909" в село Бистрица ще се състои официална паметна вечер, посветена на името на българския гвардейски и емигрантски музикант Стойо Иванов Крушкин, потомък на „шопския апостол" - Никола Крушкин-Чолака, сподвижник на Васил Левски.

***
Бургас.
В туристически комплекс „Акве Калиде" ще се състоят арт занимания за деца.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе втора информационна среща на тема "Магистрала "Хемус" - възраждане на българския Север".

***
Враца.
От 11.00 часа в Народно читалище „Развитие 1896" Симфониета Враца ще се включи в „Ботеви дни 2018" с концерт.

***
Горна Оряховица.
От 11.30 часа на алеята на възрожденците в парк "Христо Ботев" ще се проведе Ден на поклонение и почит пред героите от Априлската епопея в Първи революционен окръг с център Горна Оряховица - поднасяне на венци и цветя.

***
Горна Оряховица.
От 16.00 часа ще се проведе откриване на парк "Детски кът" в града.

***
Горна Оряховица.
От 17.00 часа в Младежки дом ще започне XIХ-ти Международен пленер „Живописатира" - откриване.

***
Горна Оряховица.
От 21.00 часа на пл. „Георги Измирлиев" ще има Тържествена проверка-заря.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще бъде представен спектакълът „Лека нощ, съкровище".

***
Козлодуй.
От 18.30 часа в Ботев парк в Козлодуй председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства на откриването на 72-ия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета. Козлодуй-Околчица". В 19.50 часа на палубата на Националния музей-параход „Радецки" председателят на парламента ще наблюдава възстановка на превземането на парахода от Ботев и неговите съратници. В 21.45 часа Цвета Караянчева ще участва в тържествения заря-проверка пред паметника на Христо Ботев в Козлодуй.

*** Монтана.
От 10.30 часа пред спортно-атрактивен комплекс "Аугуста", до язовир "Огоста", ще се проведе Международната киноложка изложба "Свети Дух".

*** Монтана.
От 19.30 часа ще бъде открит Тринадесетият международен фолклорен фестивал - Монтана 2018, с националните химни на 6 държави от Европа и Азия.

***
Перник.
От 10.00 часа на Лятната сцена в Централен градски парк ще се проведе обучение на открито за деца и младежи, които искат да си вземат домашен любимец.

***
Перник/с. Дивотино.
От 11.00 часа в манастира „Св. Троица", с. Дивотино, ще се състои молебен и курбан за здраве.

***
Перник/с. Рударци.
От 17.00 часа в стадиона в с. Рударци ще се състои Ден на селото с празнична програма.

***
Перник/с. Големо Бучино.
От 18.00 часа на площада на с. Големо Бучино ще се проведе традиционен събор.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в храм „Св. Троица" пловдивският митрополит Николай ще оглави богослужение.

***
Смолян.
Аархиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи празничната света божествена Литургия в новия храм „Покров на св. Богородица" на Кръстова гора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.