• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за 16 октомври

Предстоящи събития в страната за 16 октомври

/КРОСС/ *** Париж

От 13.00 часа в Централата на ЮНЕСКО ще бъде открита изложба по повод 150-та годишнина на БАН.

*** София

От 09.00 часа в Интер Експо център зала „Витоша" ще се проведе Втора международна конференция за индустриални имоти.

От 10.00 часа пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание президентът Румен Радев ще приеме почетния караул по случай Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

От 10.00 часа военнослужещи от ВВС ще поднесат венци и цветя пред Паметника на летеца пред Народното събрание. В 11.30 часа в театър „Българска армия" ще бъде представена изложба с фотографии на служители от ВВС. От 12.00 часа в театър „Българска армия" ще започне тържествено събрание-концерт, посветено на празника на ВВС.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 11.00 часа на площадката пред Моста на влюбените /от страната на НДК/ ще бъдат пуснати 1200 розови балона в памет на жените, които всяка година губят битката с рака на гърдата. В събитието ще участват г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община, д-р Гергана Коларова - изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София", Нана Гладуиш - основател на Фондация „Една от 8", Зоя Паунова - изпълнителен директор на АстраЗенека България, Георги Руйчев - изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите и други представители на партньорите на кампанията.

От 11.30 часа в Министерство на здравеопазването министър Кирил Ананиев ще се срещне с протестиращите медицински специалисти.

В 12.00 часа в сградата на Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов и премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен ще дадат съвместна пресконференция.

От 13.30 часа в Зала „Сердика" на Гранд Хотел „София" на ул. „Гурко" № 1 ще се проведе пресконференция за старта на Националната седмица на достъпа до добра храна 2019 г.
Инициативата е под патронажа на госпожа Десислава Танева - министър на земеделието, храните и горите.

От 15.00 часа в сградата на Президентството на бул. „Дондуков" № 2 президентът Румен Радев ще се срещне с премиера на Камбоджа Хун Сен.

От 16.00 часа в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ще се проведе първият онлайн семинар от серията SMEs Webinars под надслов „Изкуството на продажбите".

От 18.30 часа в „Мултивак България Продакшън" ЕООД (ул. "Валери Петров" 10, 2227 Божурище) Представителството на Бавария в България ще връчи за девети път своята награда.
От 19.00 часа е официалното откриване, на което ще присъства Лъчезар Борисов - заместникминистър на икономиката на Република България.

*** Бургас

В 08:45 часа на пешеходната пътека, свързваща ул. "Христо Ботев" и ул. "Фердинандова" (тази откъм Лафка) общински съветници в листата на ПП „Движение България на гражданите" ще проведат кампания "Пазители на пешеходците".

*** Велико Търново

От 10.00 часа в Голяма зала на Общината Териториална организация на Съюза на слепите - Велико Търново ще отбележи своята 40-годишнина с празничен концерт.

*** Жерково

От 13.30 часа ще се проведе проверка в района на 21-ви км на АМ „Хемус" във връзка с операция на ТИСПОЛ. На място ще има представител на „Пътна полиция".

*** Крумово

От 09.00 часа Музеят в Крумово - Филиал на Националния военноисторическия музей ще работи с вход свободен по случай Празника на авиацията и Военновъздушните сили на
Република България.

*** Русе

От 11.00 часа в двора на Флотската кула на ул. „Тодор Минков" 12 ще се проведе военен ритуал по случай откриването на паметна плоча на първия командващ Българския военен флот и основател на Морското училище капитан-лейтенант Александър Конкевич.

*** Ямбол

От 13.00 часа в Музея на бойната слава ще бъде открита експозиция, посветена в памет на майор Георги Атанасов.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.