• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 11 октомври

Предстоящи събития в страната за 11 октомври

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
Пловдив.
В 17.00 часа в Дома на културата министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде гост на концерт по повод юбилея на Университета по хранителни технологии.

***
Казанлък.
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще посети Казанлък. В 12.30 часа тя ще открие обновената детска градина „Слънце“ . От 14.00 часа в Конферентната зала на Културно-информационния център (ул. „Искра“ № 4), зам.-министър Деница Николова ще открие информационен ден за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

***
Плевен.
От 14.30 часа в Стрелковия комплекс към затвора в Плевен заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще награди победителите в 1-вия турнир по стрелба с пистолет между служителите от затворите в страната.

***
София.
От 9.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ради М., Павлин С. и И. П., обвинени в длъжностно присвояване, за улесняването на което е извършено и друго престъпление, не по- тежко наказуемо.

***
София.
От 9.00 часа 3 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Константин С. обвинен за неправомерно присъединяване към електропреносна мрежа, чл. 234 НК.

***
София.
От 09.30 часа в Представителството на Европейската комисия в България, природозащитната организация WWF България организира кръгла маса и публичен дебат на тема „Справедлив енергиен преход“.

***
София.
От 9.30 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър А., Красимир В. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Алексей П., Антон П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бехчет А., Емил Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 19 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветелин Цв., Владислав Н. и Светлин С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 до 15.30 часа в заседателна зала 207 на БАН ще се проведе Полско-българска научна конференция „Извоюваната независимост – полски и български перспективи“.

***
София.
От 10.00 часа на територията на летище „София“ ще се проведе пълномащабно учение. В него ще участват външни служби и институции. Учението няма да се отрази на ежедневната работа на летището и няма да наруши полетното разписание.

***
София.
От 10.00 часа 5 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Ст., Боян Т., Бисер И., Бранимир Ст., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав К., Генчо П., Венцислав П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17 състав на Софийския градски съд ще проведе разпоредително заседание по делото срещу Тунджай К, обвинен в убийството на жена в столичния кв. „Люлин“ през 2017 г.

***
София.
От 10.00 часа 17 състав на Софийския градски съд ще разгледа насрочена въззивна мярка на Георги В. - Кико. ІV въззивен състав. (Постъпила е молба да не бъде сниман).

***
София.
От 10.00 часа в Национален пресклуб на БТА Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания /БАСОРД/ ще проведе Пресконференция по повод на Световния ден за борба със затлъстяването, посветена на проблемите с детското затлъстяване.

***
София.
От 10.30 часа в хотел „Сити София“ (ул. „Стара планина“ № 6) ще се проведе трета международна конференция: „Разделното събиране на отпадъците за по-чист въздух“. Участие в събитието ще вземе зам.-кметът по околна среда Йоана Христова

***
София.
От 11.00 часа 11 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Д. и Милкана В., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Блага Б. и Иво Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ професорът по теология Карл-Вилхелм Нибур от Университета „Фридрих Шилер“ в Йена ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на СУ.

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за анонсиране на резултати от представително проучване за грижата на българина за очите.

***
София.
От 13.00 часа 5 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Калоян П., Любомир С. и Михаил Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 18 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу руси Д., Стоян Д., Красен Н. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Атанас Сп., Стефан Г. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17 състава на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Божидар М., обвинен в участие в ръководството на престъпна организация или група.

***
София.
От 14.00 часа в зала Мусала 2 на хотел „Хилтън“ Европейският съвет за външна политика (ЕСВП) с подкрепата на Фондация Конрад Аденауер организира дискусия на тема „Българската и европейската гледна точка: Референдумът в Македония“.

***
София.
От 16.00 часа в Бизнес център „Витоша“ ще се проведе за семинар / дискусия на тема Междинни избори в САЩ - с политолога доц.д-р Робърт Филипс.

***
София.
От 16.00 часа в централната сграда на БАН ще бъде открита документална изложба, посветена на 100-годишнината от рождението на акад. Любомир Желязков – химик-органик, основател и директор на Научноизследователския химико-фармацевтичен институт /НИХФИ/.

***
София.
От 17.30 часа на площад „Народното събрание“ ще се проведе ежегодния „Митинг в защита на живота“.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „ЛИК“ ще бъде представена изложбата „Български гамбит“.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Ларго“ ще бъде открита изложба на Николай Ангелов – Гари „ Тържество на радостта“.

***
София.
От 19.00 часа в Централен Военен Клуб ще се проведат Първи годишни награди "Лекар на годината 2018" .

***
София.
От 19.00 часа ще се проведе първото за тази есен издание на платформата за ново българско късометражно кино „Контраплан” на „Червената къща“.

***
София.
От 19.30 часа в зала 1 на НДК ще се състои спектакъла „Фалшив герой“.

***
Банко.
От 11.00 часа кметът на Община Банско Георги Икономов ще направи първа копка за изграждане на нова детска градина в града.

***
Благоевград.
В 10.00 часа на сцена между Младежкия дом и Историческия музей ще бъде открит информационен ден за представяне на добри практики по проект „Твоят час“.

***
Бургас
От 10.00 до 19.00 часа в Експоцентър "Флора" ще се проведе четвъртото издание на цветния базар "Флора Есен

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Христо Фотев“ на Културен център „Морско казино“ в Бургас ще бъде открита изложба на Калоян Илиев-Кокимото.

***
Варна.
От 10.00 часа във военно формирование 26 800 ще бъде отбелязана 140 годишнина от създаването на свързочни войски и органите за комуникационно и информационно осигуряване в Българската армия.

***
Варна.
От 12.00 часа в Клиниката по психиатрия в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна ще се проведе пресконференция за възможностите на модерната персонализирана психиатрия в България по повод Деня на психичното здраве.

***
Варна.
От 15.00 часа пред Варненски окръжен съд Варненско мото общество ще постави каски пред съда в знак на протест и с цел да привлече вниманието на правораздавателната система върху поредния случай на подигравка с паметта и семействата на загиналите на пътя.

***
Велико Търново.
От 10.00 до 12.30 часа в конферентната зала на хотел „Премиер“ ще се проведе информационна среща – дебат на тема „Бъдещето на Кохезионната политика на ЕС“.-

***
Велико Търново.
От 14.00 до 16.00 часа в НВУ „Васил Левски“ ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в х-л „Болярски“ Българското училище за политика „Димитър Паница” /БУП/ организира среща по проблемите на децата от Северна България.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата „Перо от древна тишина“ с автор С. Трифонова.

***
Видин.
От 10.00 часа в заседателната зала на Общинския съвет кметът на Община Видин Огнян Ценков ще открие изложбата "Благодетелите на Видин, избрани за почетни граждани в периода 1886-1945 г.“, посветена на Деня на българската община.

***
Видин.
От 11.00 часа в ръководството на МБАЛ „Св.Петка” АД ще даде пресконференция във връзка с широко дискутираните проблеми на хемодиализата в отделението по нефрология. Събитието ще се проведе в в кабинета на изпълнителния директор на лечебното заведение.

***
Враца.
От 10.30 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Враца, ет. 6, заместник областният управител Мирослав Комитски ще председателства редовното заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

***
Враца.
От 11.00 часа пред сградата на РУ-Враца ще се проведе среща със служители от "Зоополиция" към ОДМВР-Враца.

***
Враца.
От 14.00 часа в хотел “Лева” Регионалното сдружение на малкия и среден бизнес - Враца започва обучителна програма в Северозападна България, която да преведе на достъпен език пътя на предприемача от идеята – до стартирането на малък бизнес.

***
Горна Оряховица.
От 11.30 часа в Спортна зала „Никола Петров” Изложение-конкурс „Младежко техническо творчество”. – предстояща.

***
Горна Оряховица.
От 13.30 часа и 15.00 часа на Стадион „Захарни заводи“ ОФК „Локомотив” – ФК „Спартак 1919“ гр. Плевен – среща от първенството на футбол 11и U 15 – зона Велико Търново.

***
Добрич.
От 10.00 часа в СК „Простор“ със портен празник ще бъде отбелязан Световният ден на ходенето.

***
Добрич.
От 11.00 часа Бакарди клуб – Добрич, Библиотеката, ще бъдат отбелязани 130 години от рождението на Дора Габе.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ на официална церемония ще бъдат връчени Националната литературна награда „Дора Габе“ и отличие.

***
Добрич.
От 18.30 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен Спектакълът „Преспанските камбани“.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа Младежка банка към Община Кюстендил ще даде пресконференция в клуба на БТА.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа ще се проведе пресконференция на "Младежка банка" – Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в общинско кино – Кюстендил ще бъдат прожектирани филмите «България влиза м Пълвата световна война», «Разгромът на Сърбия» и «Помни войната».

***
Несебър.
От 14.30 часа в хотел „Сол Несебър Палас“ ще започне 11-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие, организирана от Университета по архитектура, строителство и геодезия и Катедра „Пътища и транспортни съоръжения“. Председателят на Управителния съвет на Агенция ,,Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов ще приветства участниците.

***
Пазарджик.
От 13.30 часа в Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков“ ще гостува Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс – посланик на Обединеното кралство Великобритания в Република България.

***
Плевен.
В Медицинския университет се провежда 16-ото издание на Международната медицинска научна конференция за студенти и млади лекари. Лекция на тема: „Травма при бременни и деца“ ще изнесе д-р Зул Мирза, Консултант по спешна медицина в болница Челси и Уестминистер.

***
Пловдив.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет в Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в аула „проф. Милен Бешков“ Университетът по хранителни технологии събира учени от 16 държави за юбилейната си научна конференция „Хранителна наука, техника и технологии 2018“.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Пресклуб на БТА-Пловдив ПП ДБГ ще проведе пресконференция във връзка с подготовката за изборите за Европейски парламент.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ-Пловдив ще проведат приемни с граждани. Ясен Михайлов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен” на ул. „Царевец” № 9; Дамян Петров, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен” на ул. „Царевец” № 9; Петър Попов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен” на ул. „Царевец” № 9; Гошо Къчков, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен” на бул. „Марица” №91; Пенчо Малинов, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен” на ул. „Коста Паница” №5; Веселин Маневски, от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен” на ул. „Академик Петър Динеков” № 1А.

***
Пловдив.
В 14.00 часа в хотел „Алианс“ ще се проведе първата национална работна среща на представителите на комплексите за социални услуги в страната. Срещата ще продължи и на 12 октомври.

***
Разград.
Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще обсъдят „Визия за България” с граждани от област Разград. В 17.30 часа в голямата зала на хотел „Централ” в Разград депутатите Петър Кънев, проф. Анелия Клисарова, проф. Светла Бъчварова, Ирена Анастасова и Денчо Бояджиев ще се срещнат с граждани. В 14.30 часа в Клуба на пенсионера в село Благоево Ирена Анастасова, Кольо Милев, Димитър Стоянов и Денчо Бояджиев ще се срещнат с граждани. В град Разград Славчо Велков, Николай Цонков, Иван Ченчев и Георги Андреев ще се срещнат в 11.00 часа с офицери и сержанти от запаса в Клуба на запасните офицери. В град Разград проф. Светла Бъчварова, Петър Кънев, Даниел Йорданов и Стефан Бурджев ще се срещнат със земеделски производители в „Зала 23” на хотел „Централ” от 11.00 часа, а в 10.30 часа в Разград Денчо Бояджиев, Виолета Желева и Димитър Данчев ще се срещнат с членове на пенсионерски клубове в ученическия стол. В град Исперих депутатите Дора Янкова, Александър Симов и Николай Цонков ще се срещнат с хората в Конферентната зала на Община Исперих в 17.30 часа. В село Кара Михал депутатите Валентина Найденова, Иван Иванов и Радослав Стойчев ще се срещнат с хората в местното читалище. В град Кубрат депутатите от левицата Филип Попов, Иван Димов Иванов, Стоян Мирчев и Веска Ненчева ще се срещнат в 17.00 часа с граждани в клуба на БСП. В същия час в град Цар Калоян народните представители от ПГ на „БСП за България” Димитър Данчев, Даниел Йорданов и Виолета Желева ще се срещнат с граждани в салона на читалището.

***
Русе.
Народните представители от ПГ на „БСП за България” ще обсъдят „Визия за България” с граждани от област Русе. В 16.30 часа в град Бяла народните представители Антон Кутев, Валентин Ламбев, Димитър Георгиев и Нона Йотова ще се срещнат с граждани в залата на читалище „Трудолюбие". От 17.15 часа в град Борово депутатите Христо Проданов, Георги Гьоков, Донка Симеонова и Манол Генов ще се срещнат с хората от града в партийния клуб на ул. „Климент Охридски" 1. В град Русе в 18.00 часа зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков и депутатите Жельо Бойчев, Пенчо Милков и Георги Стоилов ще проведат общоградска среща в „Пленарна зала” на Община Русе на пл. „Свобода". В 18.30 часа в село Ценово зам.-председателят на групата на левицата в парламента Весела Лечева и депутатите Милко Недялков, Кристина Сидорова и Лало Кирилов ще се срещнат с граждани в сградата на общината. В 18.30 часа в село Иваново депутатите Йордан Младенов и Красимир Янков ще се срещнат в

***
Русе.
От 11.00 часа в Екомузей с аквариум, където ще бъде открит новоизграденият Терариум.

***
Смолян.
От 10.30 часа в офиса на Областен информационен център – Смолян ще се проведе среща, на която ще се представи Националната кампания на мрежа на Областни информационни центрове в страната, както и актуални процедури за кандидатстване, финансирани със средства от Европейския съюз.

***
Смолян.
От 16.00 часа в залата на РИОСВ-Смолян ще се проведе семинар на тема: „Популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 годишна възраст в Република България, за подобряване на познанията и културата на различни целеви групи от населението в областта на профилактиката на оралните заболявания.”

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в зала 3 на Тракийски университет ще проведе граждански дебат на тема „Бъдеще на кохезионната политика на ЕС“.

***
Стара Загора.
От 15.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе пресконференция във връзка с обща инициатива на мрежата от Областни информационни центрове под надслов „Бъдеще на кохезионната политика на Европейския съюз“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще бъде представена постановката „Паника в хотела“.

***
Шумен.
От 11.00 часа кметът Любомир Христов ще се срещне с участниците в журито на Международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“. От 11.30 часа в зала 203 на общината председателят Александрина Милчева и членовете на журито ще дадат пресконференция за медиите.

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 на общината, кметът Любомир Христов ще се срещне с гости от Одрин. В групата са включени журналисти от Турция, а посещението е част от проект, който се реализира между Областната управа в Одрин и нашето Генерално консулство в града.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.