• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за 23 септември

Предстоящи събития в страната за 23 септември

/КРОСС/София.
От 10.00 часа от площада на Боянското ханче ще започне петото издание на състезанието по планинско бягане „Витоша моята планина". Финалът на 16-километровата дистанция е пред хижа „Алеко", а проявата и тази година е част от инициатива „София - Евростолица на спорта".

***
София.
От 16.00 часа в храм „Свети Седмочисленици" ще бъде отслужена панихида в памет на земеделския лидер, политик и държавник Никола Петков по повод навършването на 71 години от убийството му.На нея ще присъстват председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, членове на националните ръководства на ПП Обединени земеделци и ПП „Никола Петков", земеделци, симпатизанти и граждани. След панихидата ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на земеделския лидер, който се намира в градинката пред храма.

***
Бургас
От 11.00 до 13.00 чaаса в туристическия и археологически комплекс „Акве калиде" творческата инициатива Арт-и-Факти ще предложи на децата работилничка за морски вятърни звънци и фигурки от стъклени камъчета.

***
Бургас
Oт 11.00 часа, в КЦ „Морско казино", ще бъдат представени книгата „Гена Димитрова от А до Я" и документалният музикален филм „Обич за Гена".

***
Бухово.
От 08.00 часа ще започне състезание по планинско колоездене в дисциплината крос кънтри маратон XCM Купа „Мургаш" 2018.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа пред крепостта „Царевец" ще се проведе шоу-спектакъл на военните оркестри от провеждащия се в града Международен фестивал на военните оркестри.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа на жп гара „Трапезица" ще се проведе историческа възстановка „Посрещане на княз Фердинанд на гара „Трапезица" и обявяване на Независимостта на България".

***
Велико Търново.
От 21.00 часа на ХГ „Борис Денев", паметник на Асеневци ще се проведе триизмерен мапинг спектакъл „Царевград Търнов".

***
Видин/ с. Покрайна.
От 15.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще бъде гост на второто издание на фестивала „Нашенци у старо време" в с. Покрайна.

***
Враца.
От 11.30 часа в храм св. „Георги Победоносец" ще се състои опелото на почетния гражданин на Враца - Радосвета Бояджиева.

***
Горна Оряховица.
От 11.50 часа атракционен влак с парен локомотив и вагон от „Корона експрес" ще отпътува от гара Горна Оряховица към гара Трапезица по повод Деня на Независимостта. Ретровлакът ще пристигне на гара Трапезица в 12.07 часа, откъдето ще потегли обратно в 15.00 часа.

***
Златоград.
От 10.30 часа в Златоград ще има възстановка на „Един пазерен ден отпреди 100 години" - част от Делювите празници.

***
Каварна.
От 10.00 часа в залите на хотелски комплекс „Каварна" ще се проведат финалите на първия международен двойков бридж турнир „Каварна 2018". Награждаването на призьорите ще бъде веднага след края им - около 14.00 часа.

***
Кърджали.
От 10.30 часа в „Арена Арда" ще се проведе събитие от проекта „Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние". Събитието предвижда да срещне ученици и футболисти, които ще проведат съвместна тренировка под наставелнията на старши треньора Стойчо Стоев и екипа му.

***
Павликени.
От 18.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе хоротека с благотворителна кауза.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Старинен Пловдив ще се проведе кулинарен фестивал „Вкусът на Пловдив".

***
Русе.
От 10.00 до 14.00 часа на пл. „Свобода" ще работи пункт за събиране на хартия за рециклиране. Събитието е част от националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга".

***
Свищов.
От 19.00 часа на централния площад „Алеко" ще започне концерт от поредицата „ТУРНЕТООО".

***
Смолян/с. Широка лъка.
От 09.30 часа Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи заупокойната св. Литургия.

***
Смолян./с. Стойките.
От 10.00 часа в селото ще има гайдарски изяви, част от Национален гайдарски събор „Апостол Кисьов" и Школа за начинаещи гайдари.

***
Смолян/ с. Широка Лъка.
От 09.30 часа отбелязана в храм „Успение Богородично" - с. Широка Лъка ще бъдат отбелязани 140 години от рождението на Екзарх Стефан. На годишнината ще присъстват Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит, който ще бъде посрещнат в храма в 09.20 часа. Светейшият Български Патриарх Неофит в 11.00 часа - ще отслужи заупокойна молитва пред бюст-паметника на Екзарх Стефан - в центъра на с. Широка Лъка.

***
Чепеларе.
Продължават проявите от Хайдушките празници „Капитан Петко войвода". От 11.00 часа започва фестивала „Родопа пее хайдушки песни". От 17.00 часа пред паметника на Капитан Петко войвода ще се проведе посрещане на капитана и неговата чета от Срдужение „Радопски хайдути".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.