• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития на 12 май

Предстоящи събития на 12 май

/КРОСС/ Асеновград.
От 10.00 часа президентът Румен Радев ще приеме строя на почетния караул, след което ще присъства на церемонията по издигане на националния флаг на пл. „Акад. Николай Хайтов" за празника на Асеновград. От 10.20 часа а церемония по издигането на националното знаме ще се проведе от 10.20 часа. След това ще прозвучат празнични слова на кмета на Община Асеновград д-р Емил Караиванов и президента на Република България Румен Радев. В 10.30 часа президентът Румен Радев ще приветства жителите и гостите на града по случай празника. Празникът продължава с поднасяне на венци и цветя пред паметника на патрона на града цар Иван Асен II и концертна програма на сцената в градския парк.

***
София.
От 09.00 часа пред Народното събрание ще започнат ученическите състезания и училищните щафети от инициативата RUN4EU. От 10.00 часа на стадион „Васил Левски" ще започнат атлетически игри за най-малките, а от 11.15 ч. състезание на 600 метра за ученици.

***
София.
От 10.00 часа в Националния природонаучен музей ще бъде открито четвъртото издание на „Български исторически четения" 2019, посветени на темата „Зов Български".

***
София.
От 10.00 часа на Голямата поляна в Южния парк ще се проведе единадесетото издание на празника Фамилатлон, посветен на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

***
София.
От 16.00 часа в зала Нетера Космос на София Тех парк ще се проведе лекция на унгарския астрофизик Агнеш Киш-Тот за черните дупки.

***
Асеновград.
От 09.00 часа НПК „Асенова крепост" ще работи с вход свободен.

***
Бургас.
От 10.00 часа пред Пантеона и на паркинга на Kaufland (ул. „Янко Комитов" 8) ще бъдат разположени пунктове на кампанията „Книги за смет".

***
Батак.
В 12.00 часа на паметника на Богдановия хълм ще бъде отслужен молебен и ще прозвучи тържествен залп. От паметника ще тръгне литийно шествие по паметните места от април 1876 година. ще се проведе в Батак на 12 май. В 14.00 часа ще бъдат положени венци по паметната алея, улица „Априлци", пред паметника на Драган Манчов, паметника на виконтеса лейди Емили Странгфорд, паметника на Джанюариъс Макгахан и пред паметника на Виктор Юго. Поклонението ще продължи с полагане на венци, благодарствен молебен и тържествен залп с оръжие на паметника в местността „Вакъфа", Беглишките хармани". В 16.00 часа на площад „Освобождение" ще бъде представена възстановката „Подготовка и обявяване на въстанието в Батак".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Експоцентър „Флора" продължава фестивалът „Бургас твори".

***
Бургас.
От 11.00 часа в „Арт-И-Факти" в Туристически комплекс „Акве Калиде" в Бургас децата ще изработват гирлянди с нанизани изящни фигурки на цветя, направени от хляб.

***
Бургас.
От 17.00 часа в зала 2 на Експоцентър „Флора" ще бъде представена книгата „Капитаните".

***
Бургас.
От 17.00 часа в залата на Професионална гимназия за компютърно програмиране и инoвaции официално ще бъде открит Хакатон, посветен на софтуерната разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти.

***
Бургас.
От 18.00 часа в салона на Опера Бургас класовете по класически балет при Националното училище за музикално и сценично изкуство (НУМСИ) „Проф. Панчо Владигеров" ще закрият учебната година с бляскав Гала концерт.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен дом на нефтохимика младежка театрална трупа „Валери и приятели" към Народно читалище „Асен Златаров 1940" ще направи изпращане на 12 абитуриенти от бургаски гимназии с премиерното представление на „Фатално число" - съвременна руска комедия от Олга Никифорова.

***
Варна.
От 09.30 часа на площад „Независимост" пред Операта ще стартира в четвъртото издание на Маратон Варна.

***
Варна.
От 10.00 часа в Юнашкия салон ще се проведе Международният Ден на Scratch.

***
Варна.
От 12.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център - Варна ще се проведе, благотворителна изложба - концерт „И аз съм българче", организирана от Школа по изкуства „Магия 7".

***
Варна.
От 14.00 часа по бул. „Васил Левски" ще се проведе градски етап на „Рали 2019". Очаква се финалът да се състои около 16.30 часа.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа ще бъдат поднесени цветя на паметника на Илиян Николов, създател на Старопланинския събор Балкан фолк 2019".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа пред Mall Veliko Tarnovo и пред хипермаркета „Кауфланд" - ул. „Краков" 2Б ще бъдат разположени пунктове, част от кампанията „Книги за смет".

***
Враца./с. Нефела.
От 10.00 часа ще се проведат конни игри и надбягвания.

***
Враца./ с. Баница.
От 10.30 часа в селото ще започне ХIX празник на баницата

***
Враца.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Враца кметът Калин Каменов ще проведе консултации за определяне съставите на допълнителни секционни избирателни комисии.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 и от 11.30 часа на Стадион „Захарни заводи" ще се проведат срещите от първенството на футбол 7 и футбол 9: ОФК „Локомотив" гр. Горна Оряховица - ФК „Изгрев 93" с. Царевец и ФК „Долна Оряховица" гр. Долна Оряховица - ФК „Спарта" с. Самоводене.

***
Плевен.
От 20.30 часа на пл. ,,Възраждане" ще се състои спектакъл на Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев" ,,Актьорите на Плевен".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в парк „Лаута" ще се проведе 4-тото издание на Народен събор „Пловдив".


***
ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

***
София.
В 12.00 часа в парк "Възраждане" кандидатът за евродепутат от БСП Момчил Неков ще вземе участие в спортен празник.

***
Асеновград.
В 10.00 часа кандидатите за евродепутати от БСП Иван Кръстев и Тодор Стоилов ще посетят Асеновата крепост. Те ще присъстват на церемонията по удостояване на граждани с почетни звания на община Асеновград и ще вземат участие в шествие до центъра на Асеновград. В 11.00 часа Кръстев и Стоилов ще поднесат цветя на паметника на Иван Асен II и ще присъстват на церемонията по издигане на знамената. В 12.00 часа в градския парк в Асеновград Кръстев и Стоилов ще вземат участие в панаира на традиционните български занаяти и местни специалитети. В 14.00 часа Иван Кръстев ще посети район "Западен" на Пловдив. В 16.00 часа на главната улица в града Кръстев и Стоилов ще се срещнат с граждани.

***
Бойница./с. Раброво
В 18.00 часа в клуба на БСП кандидатите за евродепутати Деница Златева и Емил Георгиев ще се срещнат с обществеността.

***
Видин./с. Градец
В 16.00 часа в салона на читалището кандидатите за евродепутати от БСП Деница Златева и Емил Георгиев ще се срещнат с граждани.

***
Генерал Тошево.
В 15.00 часа в залата на читалището кандидатите за евродепутати от БСП Сергей Станишев и Валери Жаблянов ще се срещнат с граждани.

***
Добрич.
В 18.00 часа в Огледална зала "Нели Божкова" кандидатите за евродепутати от БСП Сергей Станишев и Валери Жаблянов ще се срещнат с жители.

***
Димово./с. Арчар
В 10.00 часа кандидатите за евродепутати от БСП Деница Златева и Емил Георгиев ще посетят традиционния неделен пазар в селото.

***
Димово./с. Ново село
В 13.30 часа в салона на читалището кандидатите за евродепутати от БСП Деница Златева и Емил Георгиев ще се срещнат с жители.

***
Дулово.
В 18.00 часа в залата на общината кандидатът за евродепутат от БСП Цветелина Пенкова ще се срещне с жители на града.

***
Ихтиман.
В 11.00 часа в местността Ушите кандидатът за евродепутат от БСП Димитър Данчев ще вземе участие в традиционно отбелязване на убийството на 39 партизани.

***
Каварна.
В 11.30 часа на площад "Защитата на Каварна" кандидатите за евродепутати от БСП Сергей Станишев и Валери Жаблянов ще се срещнат с граждани. В 12.00 часа в залата на Общината в града те ще срещнат с обществеността.

***
Кула.
В 11.30 часа в клуба на БСП кандидатите за евродепутати Деница Златева и Емил Георгиев ще се срещнат с граждани.

***
Плевен.
От 11.00 часа в конферентната зала на хотел ,,Ростов" ще се проведе среща с кандидата за евродепутат от листата на „БСП за България" Велизар Енчев.

***
Русе.
В 19.00 часа в х-л "Рига" кандидатът за евродепутат от БСП Велизар Енчев ще се срещне с жители на града.

***
Силистра.
В 11.30 часа в Дунавския парк кандидатът за евродепутат от БСП Цветелина Пенкова ще се срещне с граждани.

***
Силистра./с. Секулово
В 16.00 часа на площада кандидатът за евродепутат от БСП Цветелина Пенкова
ще се срещне с граждани.

***
Силистра.
От 17.00 часа в залата на общинския съвет „Коалиция за България" ще проведе среща с обществеността. В събитието ще участват председателят на коалицията Румен Петков, водачът на листата проф. Боян Дуранкев, както и представители на националното и местното ръководство на коалицията.

***
Търговище.
В 10.15 часа в центъра на града кандидатите за евродепутати от БСП Иво Христов и Петър Витанов ще се срещнат с граждани. В 11.00 часа в Образцово народно читалище "Напредък-1864" също ще имат среща с граждани.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.