• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 16 ноември

 Предстоящи събития в страната за 16 ноември


/КРОСС/ Свиленград.
От 11.00 часа на гранично контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко войвода" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие паметник на легендарния защитник на Тракия. Инициативата за поставянето на монумента е на Съюза на тракийските дружества в България, със съдействието на Община Свиленград.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе Ден на отворените врати в Американския университет.

***
София.
От 09.30 часа в Бадминтон зала „Европа", ще се проведе 14- тото състезание по бадминтон за ученици за купа "София", „Златното перце".

***
София.
От 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерния спектакъл на Анна Данкова - „Ада Лавлейс".

***
Благоевград.
ДТ „Никола Вапцаров" - Благоевград се включва в „Нощта на музеите" с три постановки.

***
Бургас
От 8.00 до 12.00 часа ще бъде затворена ул. „Конт Андрованти" при кръстовището с ул. „Цар Петър".

***
Варна.
От 16.00 часа в зала „Конгресна" на Двореца на културата и спорта ще се проведе тържествена церемония по дипломиране на абсолвентите от Факултета по обществено здравеопазване и Медицински колеж към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в парк „Дружба" ще се проведе безплатна тренировка - инициатива на TurnovoRuns.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" започва „Патиланци" - благотворителен спектакъл в подкрепа на недоносените деца.

***
Видин.
От 11.00 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще бъде гост на празника за 100-годишния юбилей на Севда Младенова в село Въртоп. Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще посети в 13.00 часа село Гомотарци, където ще се проведе празникът "Виното и хорото", а в 17.00 часа ще бъде гост на Етнохоротека в село Кутово. И двете събития се организират за първи път.


***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в НЧ „Напредък-1869" Драматичен театър гр. Търговище представя пиеса за деца „Ние врабчетата" по Йордан Радичков. С участието на Цветан Колев, Атанас Махнев, Маргарита Маркова, Сияна Янева и Йордан Любомиров.

***
Елена.
От 10.30 часа на площад „Христо Ботев" заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов ще участва в Празник на еленския бут.

***
Кърджали.
Oт 11.00 чaса в Кукления театър ще бъде представен безплатно спектакълът на режисьора Леонард Капон „Бременските музиканти".

***
Плевен.
От 10.45 часа на площад „Възраждане" с изпълнения на военни духови оркестри и демонстрация на строеви хватки с оръжие, ще започнат тържествата за откриването на паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия. В 12.00 часа на площад „Свободата" ще се състои официалният ритуал по откриване на паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия.

***
Пловдив.
От 10.00 часа на Гребната база в града ще се проведе пешеходен маратон под надслов „Променяме диабета!". В 10.00 часа ще започне и велопоход от площад „Съединение" до Гребния канал. От 14.00 до 16.00 часа деца с диабет ще покорят стената за катерене в мол „Плаза". Лекции за диабета ще се проведат от 14.00 до 18.00 часа в х-л „Санкт Петербург".

***
Свиленград.
От 11.00 часа на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко войвода" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие паметник на легендарния защитник на Тракия капитан Петко войвода.

***
Симитли.
От 10.00 часа в читалище „Св. Климент Охридски" с постановката „Приказка за най-малките" ще бъде открита „Нощта на театрите". В 15.00 часа следва „Играем Шекспир". От 16.00 часа ще има откриване на изложба на Мария Иванова. В 17.00 часа театралната школа към читалище „Св. Климент Охридски" ще изиграе двубой. В 18.30 часа програмата ще завърши с постановката „Поличба".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в парк „Артилерийски" ще се проведе Изложението „Обичам българската риба", организирано от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Министерство на земеделието, храните и горите.


***
Стара Загора.
От 18.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще се състои премиера на операта на Джакомо Майербер „Африканката".

***
Струмяни.
В 11.30 часа в село Махалата ще бъде открит войнишки паметник.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.