• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ *** 

София.
Президентът Румен Радев ще участва в честванията по случай 105 години от Освобождението на град Гоце Делчев.

***
Копривщица.
Вицепремиерът Валери Симеонов ще приеме делегация от Унгария, водена от държавния секретар Миклош Шолтес, по повод Деня на българо-унгарското приятелство. Тридневната визита на унгарската делегация започва с посещение в Копривщица, където в 14.45 часа ще бъде посрещната от кмета Генчо Герданов.

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе редовното си пленарно заседание.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Министерски съвет ще се проведе редовното правителствено заседание.

***
София.
От 09.00 часа, в Хотел Хилтън, зала Вихрен, ще се проведе международно обучение за повишаване на капацитета за идентификация на случаи на трудова експлоатация и взаимодействието на държавните институции и неправителствените организации. Обучението ще бъде открито от г-н Красимир Ципов, заместник-министър на вътрешните работи, г-жа Надежда Стойчева, директор на фондация „Асоциация Анимус", представители на Офиса на Омбудсмана, Министерство на труда и социалната политика и Националната комисия за борба с трафика на хора.

***
София.
От 9.30 часа в Централното фоайе в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде открито първото от поредица събития за кариерно развитие „Кариера за нова ERA".

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И., Кирил И. и Иван К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Представяне на информационна кампания за грипа".

***
София.
От 10.00 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Даниел Б., Христо П., Цветан К., Павел А., Кирил Д. и Божидар Л., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР, бул. "Княз Ал. Дондуков" № 8-10, ще се проведе обществено обсъждане на проект на изменение и допълнение на Правила за водене на Единна система за регулаторна отчетност на ВиК операторите, приети от КЕВР с решение по т. 5 от Протокол № 76 от 19.04.2016 г.

***
София.
От 11.00 часа, в Националния пресклуб на БТА, Институтът за ново икономическо мислене ще проведе пресконференция на тема: „Догонващ растеж и устойчиво развитие на България: проблеми и перспективи".

***
София.
От 11.30 часа до пилоните на НДК ще бъдат пуснати 1200 розови балона в памет на жените, които губят битката с рака на гърдата. В събитието ще участва кметът на София Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ул. „Eкзарх Йосиф" № 12) ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Съвета.

***
София.
От 13.30 часа XVII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу афганистанеца Бахир Ярунал, обвинен в тероризъм. (Той запали българския флаг по време на бунта в бежанския лагер в Хасково).

***
София.
От 14.00 часа, в сградата на БЧК, Овална зала (бул. „Джеймс Баучер" 75), заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков ще участва в кръгла маса на тема „Донорството на стволови клетки в Р България".

***
София.
От 17.00 часа в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН (ул. Московска 6А) ще бъде официално представено изданието „Културно наследство в миграция: добри практики и проблеми", а в 18.00 часа ще бъде открита изложбата „Културно наследство на българите в миграция".

***
София.
От 18.00 часа в аудитория "Делчев" в Американския университет в България ще се състои прожекцията на филма „Изкуството е оръжие".

***
София.
От 18.00 часа в Национален музей „Земята и хората" ще се състои Клавирният концерт „Взаимност" е в чест на проф. Сачико Кодама, която е основател на „Пиано дуо асоциация" и има голям принос за развитието на японско-българските двустранни връзки в сферата на музиката.

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб перото ще се проведе лекция с журналиста Светослав Иванов.

***
София.
От 18:00 ч. отново в галерия „Академия" ще бъде представена книгата на проф. д-р Васил Рокоманов - „История на Сценографията".

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе шоу-спектакълът „40 години музика и любов", с който дует „Ритон" ще празнува своя юбилея.

***
София.
От 19.00 часа в зала България (ул. „Аксаков" 1) ще се състои петото издание на корейско-българския концерт на приятелството.

***
Варна.
От 14.00 часа Арт салона на Радио Варна (бул. „Приморски" № 22, гр. Варна) ще се проведе пресконференция по повод Световния месец за борба с рака на белия дроб - ноември, и предстоящата годишна Национална онкологична конференция МОРЕ - 2017.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Калина Пеева ще проведе приемна за граждани.

***
Велинград.
От 15.00 часа в Гранд-хотел „Велинград", зала „Родопи", Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще се срещне утре с кмета на Велинград Константин Коев и с представители на туристическия бизнес в града.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Отблизо" от Патрик Марбър.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Нова зала на Община Велико Търново ще се проведе Обсъждане на стратегията за национална сигурност.

***
Велико Търново.
От 13.30 часа в Приемния център на Националния военен университет „Васил Левски" /на КПП-юг/ ще се проведе „Ден на кариерата". Ще вземат участие фирми, предлагащи възможности за кариерно развитие и реализация.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще започне Пето международно биенале на църковните изкуства.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен спектакъла „Шумки от вяра по диви пътеки".

***
Гоце Делчев.
От 18.30 часа, на площад „Македония", началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще участват в тържествата по повод 105-ата годишнина от Освобождението на град Неврокоп и празник на град Гоце Делчев.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Младежки център-Добрич ще се проведе неформално обучение на тема „Медии" - част от обучителния модул на младежкия център.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои премиерата на спектакъла „Гераците" с режисьор Стефан Спасов.

***
Кюстендил.
От 09.00 часа в манастира „Свети Лука" ще бъде отслужена Божествена Света литургия. След това ще бъде извършено Обновление на православния храм в манастира от Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

***
Кюстендил.
От 12.00 часа в отдел отдел „Технически науки" на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров" възпитаници на Природоматематическата гимназия ще проведат учебен час „Учим и играем с роботите Финч".

***
Плевен.
От 13.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен проведе пресконференция на АБВ, на която участие ще вземат председателят на АБВ Константин Проданов, Румен Петков - член на националното ръководство на партията, и областният лидер на ПП АБВ в Плевен Цветан Антов.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателна зала, ет. 2, офис на общинска фондация „Пловдив 2019"(ул." Райко Даскалов"2) ще се проведе пресконференция по повод обявяване на резултатите от отворената покана по четвърта фаза за проект „Капана - квартал на творческите индустрии" с фокус Френска култура.

***
Пловдив.
От 11.30 ч. в палата 11 на Международен панаир Пловдив ще бъде открита Международната изложба за медицина, стоматология и фармация МЕДИКУС, ДЕНТО, ГАЛЕНИЯ 2017.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в сградата на Международен панаир Пловдив, зала България - конгресен център, палата 8, ще се проведе най-значимото по рода си събитие в сферата на индустриалните имоти, конференцията на платформата БГСКЛАД. Събитието ще бъде открито от зам. - министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ-Пловдив ще се проведат приемни с граждани. Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, ще се срещне с граждани от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А. Георги Василев - от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А. Д-р Аргир Аргиров - от 17.30 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А. Ани Лафчиева - от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5. Емил Русинов - от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в книжарница „Хермес" - Централ, Пловдив, ул. „Княз Александър I" №43, Издателска къща „Хермес" организира творческа вечер на Владимир Зарев.

***
Русе.
От 10.00 часа, в зала 1 на Областна администрация ще се проведе редовно заседание на Постоянната комисия в областта на здравеопазването.

***
Смолян.
От 14.00 часа ще се проведе Ученическа лекоатлетическа щафета „105 години от Освобождението на Родопите". Стартът ще бъде даден на площад „България" а финалът е на площад „Свобода".

***
Смолян.
От 16.00 часа, в Родопския драматичен театър „Николай Хайтов" - Смолян, ще бъде представен спектакълът „Хък Фин".

***
Смолян.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" - Смолян ще се проведе среща с проф. Милияна Каймаканова на тема: „Родопите и средновековната българска история".

***
Смолян.
От 18.00 часа в Изложбена зала „Петър Стайков" на Клуба на дейците на културата ще бъде представена новата книга на Светозар Казанджиев „Милост" - сборник разкази.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Народно читалище „Орфееви гори-1870" в Райково ще бъде Премиерата на Младежки театър "Ирис" на постановката „Междучасия" от Кънчо Стойчев.

***
Хасково.
От 11.00 часа в залата на втория етаж на Община Хасково ще се проведе пресконференция по повод Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова" и Международен конкурс за цигулари.

***
Шумен.
От 11.00 часа в зала 203 на общината кметът на община Шумен Любомир Христов ще се срещне с представители на Общинския младежки съвет и на Градския ученически парламент по повод организацията на младежки фестивал.

***
Шумен.
От 13.30 часа в ДКЦ- 1 ще се състои официалното откриване на семинар по редки болести „Знаем, за да можем".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.