• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за 17 ноември

Предстоящи събития в страната за 17 ноември

/КРОСС/ ***
Бургас.
От 12.30 часа, в експозиционен център "Флора", министърът на образованието Красимир Вълчев ще отговаря на въпроси на медиите след срещата си с кмета Димитър Николов. В програмата на министър Вълчев е включена още среща с академичното ръководство на университет „Проф. д-р Асен Златаров", както и посещение на детска градина „Брезичка" в к-с „Славейков".

***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 09:00 часа в хотел „Рамада" в конферентна зала Европа II, eт.2, бул."Мария Луиза" № 131, гр. София, Институт по социални дейности и практики (ИСДП), съвместно с Омбудсмана на Република България, организират пресконференция на тема „10 години иновативни услуги за деца, жертви на престъпления" .

***
София.
От 09.30 часа IX състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно за заседание по делото срещу Галина Ц., Красимир Н., Мирослав Ч., Радостина Н., Йонгпин Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09:30 часа в Дома на Европа на ул. Г.С. Раковски 124 Национално представително проучване за обществените нагласи спрямо членството в Европейския съюз ще бъде обявено по повод навършването на десетилетие от присъединяването на България.

***
София.
От 09.30 часа XIII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе заседание по делото срещу Петър М., Владислав П. и Мартин К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа, в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) на бул. Янко Сакъзов 26, ще се проведе пресконференция в рамките на Световната седмица, посветена на отговорното прилагане на антибиотици (13-19 ноември 2017 г.) и Европейския ден на антибиотиците.

***
София.
От 10.30 часа XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото на Сашко П., Васил К. и Йорданка Х., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Софийската опера и балет ще се проведе пресконференция, посветена на премиерата на балета "Корсар".

***
София.
От 11.00 часа в Перформ Бизнес Център, ул. „Позитано" № 2, ще се състои публично информационно събитие за представяне на проект „Реализиране на ЦАИС „Гражданска регистрация" и ЦАИС „Адресен регистър".

***
София.
От 11.00 часа в Националния исторически музей ще се проведе фестивал на индийската култура за деца - "Индия, намаскар!", по повод 70-годишнината от Независимостта на Индия.

***
София.
От 11.00 часа, в литературен клуб „Перото" ще се проведе фондация „Нашите недоносени деца" организира пресконференция по повод Световния ден на недоносените.

***
София.
От 12.00 часа в Съдебната палата „Група за чист въздух" ще внесе обжалване пред Софийския апелативен съд за прекратеното дело по заведените три колективни иска срещу Столичната община за замърсения въздух.

***
София.
В Централния военен клуб Националната академия на науките на Азербайджан и Посолството на Азербайджан в България, в партньорство с Центъра за азербайджански език и култура към Софийския университет "Св. Климент Охридски" организират представянето на книгата "Страната на огъня по пътя на коприната - История на Азербайджан", преведена на български език от полковника от запаса на Българската армия Тодор Енев, член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

***
София.
В Министерство на околната среда и водите ще проведе работно заседание на Националния комитет по Програмата „Човекът и биосферата" на ЮНЕСКО.

***
София.
От 21.00 часа в „София Лайв Клуб" ще се проведе концерт на Криста Бел.

***
Благоевград.
От 12.00 часа, в зала №3 на Младежки дом - Благоевград ще се проведе концерт-презентация на децата от Център за личностно и творческо развитие на тема „История на пианото".

***
Благоевград.
От 17.30 часа, в зала №3 на Младежки дом - Благоевград ще се проведе концерт-презентация на децата от школите по пиано и китара към Център за личностно и творческо развитие.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас ще бъде отбелязан Световният ден на недоносените деца.

***
Бургас.
От 12.30 часа на площад „Св.св. Кирил и Методий" ще се проведе флашмоб по повод Международния ден на ученика.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера ще бъде представен мюзикълът„Службогонци".

***
Варна.
От 10:00 часа в Пункт за базиране Варна тържествено ще бъдат вдигнати националното знаме, военноморските флагове и флаговете за разцветяване по случай 120-та годишнина от създаването на Военноморска база Варна и Празника на Пункт за базирате Варна. На събитието ще присъства министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие, а слово ще произнесе командирът на Пункта за базиране Варна капитан I ранг Георги Георгиев.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала 1 в основната сграда на ИУ-Варна ще се състои националната научна конференция на тема "Регионална икономика и устойчиво развитие".

***
Варна.
От 11.00 часа в Зала 3 на Хотел "Черно Море" ще се състои Ден на медиацията във Варна.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа, в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1, Общинският съветник от ПП ГЕРБ - Варна Славчо Славов ще проведе приемна за граждани.

***
Варна/ к. к. „Св. Константин и Елена".
От 19:30 часа в ресторант „Вила Маре" - курорт Св. Константин и Елена, ще се проведе учредителен коктейл на фондация „Усмивката". Първата кауза, с която ще се ангажира фондацията е изграждане на рампи за инвалидни колички във Варненските училища.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Окръжен съд ще се разглежда делото срещу Илия Й. С. и Станчо Й. С. за стрелба в центъра на Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в театралния салон на НЧ „Надежда 1869" ще се проведе отбелязване на 190 години от рождението на патрона на ОУ „П.Р.Славейков".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в сладкарница „Неделя" ще бъде отбелязан Световния ден на недоносеността.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се проведе Откриване на Фотоизложба на Светогорското представителство - Солун - "Света гора: През погледа на фотографския обектив".

***
Велико Търново.
От 19.30 часа в ДКС „Васил Левски" ще се проведе Концерт на група „АХАТ".

***
Полски Тръмбеш.
От 10.00 часа в сградата на Общината ще се проведе информационни срещи на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)".

***
Враца.
От 10.00 часа, в сградата на Търговско-промишлената палата във Враца, Българската социалистическа партия организира дискусия на тема "Европа без бедни региони".

***
Добрич.
От 12.00 часа, в голямата заседателна зала на Община град Добрич, ще се състои прожекция на филма "Умирай лесно" като част от отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия.

***
Карлово.
От 17.00 часа, в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, Комисията по отбрана на 44-ото Народно събрание ще проведе изнесено заседание. В 15:30 часа пред община Карлово ще се проведе брифинг.

***
Кюстендил.
От 15.30 часа на пешеходната пътека на улица „Цар Освободител", пред Езикова гимназия, ще се проведе акция „Есенен лист" и ще бъде обобщена информацията относно провежданата акция „Зима".

***
Ловеч.
От 10.00 часа в Троянската света обител ще бъде представена детската книга за свети Лука Кримски „Свети Лука Доктора" на журналиста Ангел Бончев, а от 11.30 предстои и прожекцията на филма „Светителят хирург".

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство ще се открие Петата международна научно-практическа конференция „Управленски и маркетингови проблеми в изкуството".

***
Плевен.
От 11.30 часа, регионалния пресклуб на БТА - Плевен ще се проведе пресконференция на ПП АБВ и Румен Петков - член на Инициативния комитет за честване 140-годишнината от Плевенската епопея.

***
Русе.
От 10.00 до 12.00 часа, в зала „Европа" на Доходното здание, ще се проведе двадесетата дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика" на тема: Да! На българските региони - РУСЕ.

***
Смолян.
От 13.30 часа, в хотел „Кипарис Алфа" - Смолян, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която е и председател на здравната комисия в Народното събрание, организират семинар на тема „Превенция на зависимостите при младите хора.

***
Смолян.
На 17 ноември в РЗИ - Смолян продължават скрининговите изследвания за рак на млечната жлеза, които се извършват по повод Световния ден за профилактика на раковите заболявания.

***
Стамболийски
От 11.00 часа в сградата на Общината ще се проведе информационна среща във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 година.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа, на входа на затвора в града, в протестната кампания освен с трикольорни ленти, и със събрания на открито се включват служители на пенитенциарното заведение в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в камерната зала на Драматичния театър ще бе поставена постановката Лоши деца" по Михаела Михайлов. Режисьор: Благой Бойчев, с участието на Боряна Пенева, Ваня Богданова.

***
Шумен.
От 11.00 часа в залата на МБАЛ - Шумен за седми пореден път Неонатологичното ще отбележи 17 ноември - Световен ден на недоносените деца.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Пресклуба на БТА в Шумен ще се състои пресконференция на управителите на „Енергоснабдяване" OOД Димитър Димитров и Валентин Маламов по казуса „Топлофикация Шумен".

***
Шумен.
От 14.00 часа, в зала 363 на общината, ще се проведе обсъждане на Наредбата за прием на ученици.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.