• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за 19 юли

Предстоящи събития в страната за 19 юли

/КРОСС/ Пловдив.
В 10.30 часа президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети авиобаза Граф Игнатиево, където ще присъства на ритуала по откриване и освещаване на параклис „Св. Вмчк. Мина".

***
Габрово.
Регионалният министър Николай Нанков ще посети Габрово. От 11.00 часа той ще присъства на откриването на обновения парк „Кольо Василев - Обов", част от финансирания по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020 проект за изграждане на съвременна градска среда в Габрово. В 12.00 часа министър Нанков ще инспектира строителството на обходния път на областния град. Половин час по-късно ще направи оглед на рехабилитацията на път II-44 Севлиево - Габрово, която се изпълнява в рамките на два лота със средства от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
В Народното събрание ще бъде открита изложба на Регионален исторически музей - Благоевград, посветена на 115-годишниан от Илинденско - Преображенското въстание.

***
София.
От 09.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Васил В., Велизар В., Иван А. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа пред входа на Народното събрание, Движение „Възраждане" ще представи резултатите от подписката за провеждането на референдум срещу приемането на еврото като официална валута в България.

***
София.
От 11.00 часа в залата на Пресклуб България в София (Национален стадион „Васил Левски") Спешъл Олимпикс България ще проведе пресконференция за отбелязване на 50-та годишнина от създаването на движението.

***
София.
От 11.30 часа в Залата на Прес клуб България ще се проведе пресконференция за проблемите в управлението на автомобилния спорт и нормалното изпълнение на Спортния календар за 2018 г.

***
София.
В 12.00 часа зам.-кметът на столицата Евгени Крусев ще провери ремонта на уличното осветление на Симеоновско шосе в участъка от ул. „Г.М.Димитров" до ул. „21 век".

***
София.
От 13.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Деян М., Мирослав М., Недялко Ц. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър П. за престъпление по служба.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе среща между НЗОК и Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит (АПРА). След срещата АПРА ще даде брифинг пред НЗОК.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Структура" ще се състои втората дискусия „Диалози за София" по темите „Бедност и отпадъци".

***
София.
От 18.00 часа в литературния салон „Леге 10" ще бъде представено новото фототипно издание на „Моторни песни" на Никола Вапцаров (Издателство „Захарий Стоянов", 2018) и ще бъде показан документалният филм на Петко Горанов „И след разстрела".

***
София.
От 18.30 часа в галерията на ул. „Иван Денкоглу" 24 И АЗ МОГА / I CAN TOO организира благотворителна изложба-търг с детски рисунки, създадени от малките художници за инициативи на организацията през последните 12 години.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градска художествена галерия ще бъде представена изложба „Превърнати форми".

***
Бургас.
От 08.30 до 14.00 часа от борда на фрегатата „Верни", гостите на учението „Бриз 2018" и представители на медиите ще могат да наблюдават различни епизоди от учението на брега и в морето.

***
Бургас.
От 16.00 часа в Експо център „Флора" ще се проведе Първият международен фестивал на бирата „101 Beer Fest" Бургас.

***
Бургас.
От 19.00 часа в галерия „13-то стъпало" ще бъде открита изложбата „Светлина и Сребро" на Калин Костов.

***
Бургас.
От 21.00 часа в Летния театър Националният фолклорен ансамбъл „Българе" ще представи новия си мащабен проект първо пред публиката в Бургас.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Читалище „Надежда - 1869" ще се проведе Работилница по бродерия.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция за предстоящия Международен фолклорен фестивал.

***
Велико Търново. /с. Арбанаси.
От 17.30 часа в голяма зала на Общината ще се проведе заседание на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Стопански факултет на ВТУ, Зала 2 ще се проведе Безплатен семинар по дигитални умения „Google Дигитален гараж".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена „Пипи Дългото чорапче" - детска постановка.

***
Велико Търново./с. Арбанаси.
От 19/30 часа в Църква „Св. Архангели Михаил и Гавраил" ще се проведе Международен фестивал за класическа музика Arbanassi Summer Music -концертна програма.

***
Велико Търново.
От 20.30 часа на Сцена „Арт лято" до ХГ „Борис Денев" Проект „Арт лято" представя: концерт на Mango Duende, парти с Un Beso.

***
Враца.
От 10.30 часа в детски отдел РБ „Христо Ботев" ще се проведе детска архитектурна работилница - подреждане на карта „Мини Европа" за деца от 3 до 10 години.

***
Враца.
От 20.30 часа в местността с . Оходен ще бъде открит Пети юбилеен фестивал за древни култури „Слънцето на Тодорока".
***
Габрово.
От 11.00 часа на територията на парк „Колю Василев - Обов" ще бъдат открити обектите по проект „Габрово - инвестиции за изграждане на съвременна градска среда".

***
Добрич.
Гражданите на Добрич ще почетат кап. Димитър Списаревски по повод 102 години от неговото рождение с поднасяне на цветя на паметника на героя.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Младежкия център ще бъде представена поезията на Маргарита Стоянова „Мислите на едно 15-годишно момиче...".

***
Кочериново.
От 10.30 часа в заседателна зала на Община Кочериново ще се състои заключителната конференция по проект „Подкрепа за достоен живот на лица в неравностойно положение".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе обществено обсъждане с представители на туристическия сектор, връзка с публикувани насоки за кандидатстване по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за развитие на туристически атракции по Оперативна програма „Региони в растеж".

***
Кюстендил.
От 15.00 часа в кабинета на председателя на Общинския съвет - Кюстендил Михаела Крумова ще се проведе пресконференция.

***
Ловеч.
От 15.00 часа в офиса на Областен информационен център - Ловеч ще се проведе пресконференция на тема „Напредък и възможности по ЕСИФ".

***
Перник.
От 10.30 часа пред Двореца на културата ще се състои "Лято в Двореца" - забавни игри и анимация с деца и родители.

***
Петрич.
От 11.00 часа в пространството пред Исторически музей - Петрич ще бъде открита изложбата „Археологията на Азербайджан".

***
Перник.
От 18.00 часа пред Общински младежки дом ще се проведе Училище по танци.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в междублоковото пространство между улиците "Пенчо Славейко" и "Прогрес" кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Централен" Георги Стаменов ще открият нова детска площадка.
***
Пловдив.
В 11.00 часа в заседателната зала на Община Пловдив кметът Иван Тотев ще посрещне световната шампионка и рекордьорка на троен скок за девойки под 20 години - Александра Начева.

***
Пловдив.
В 15.30 часа е зала 2 на Окръжен съд ще се разгледа жалбата на Евгени Н., който взриви и обра банкомат в Тракия.
***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ-Пловдив ще проведат приемни с граждани по следния график: Ясен Михайлов, Дамян Петров и Петър Попов от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Гошо Къчков, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91; Пенчо Малинов, от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5; Веселин Маневски, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Севлиево.
От 12.00 часа в гр. Севлиево, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие обновени по оперативната програма многофамилни жилищни сгради. Събитието ще се проведе при бл. №1 в ж. к. „Д-р Атанас Москов".

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детски отдел на Читалищната библиотека ще се проведе инициативата „Тихи игри".

***
Смолян.
От 08.00 часа на свлачището по пътя Смолян - Мадан, край село Тикале ще се проведе протест от група граждани срещу забавянето на ремонта и отварянето на главния път.

***
Смолян.
От 11.30 часа в зала 201 на Областна администрация - Смолян ще се проведе пресконференция на областния управител Недялко Славов по актуални теми.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора организаторите на Балканиада по лека атлетика за мъже и жени ще дадат пресконференция.

***
Русе.
От 16.30 часа във Военния клуб ще бъде открита изложба на Регионалния исторически музей на тема „Войните през погледа на военния кореспондент", след което ще бъде представен филмът „По стъпките на сухопътните войски".

***
Стара Загора.
Община Стара Загора организира общоградско възпоменание на загиналите мирни жители от града и района, при опожаряването на Стара Загора и Старозагорското клане през 1877 г. От 17.00 часа в енорийски храм „Света Троица" ще бъде отслужена Вечерна служба. В 17.30 ч. от храма ще тръгне литийно шествие до Мавзолея костница „19 юлий 1877". На мястото, където са положени костите на хиляди мъченически загинали християни в периода от 19 до 31 юли 1877 г., от 18.00 ч. ще бъде отслужена заупокойна молитва в тяхна памет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.