• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Предстоящи събития в страната за 16 септември

Предстоящи събития в страната за 16 септември

/КРОСС/ София.
От 10.00 до 16.00 часа администрацията на президента отваря врати за граждани като част от инициативата Европейски дни на наследството - 2018 г. Държавният глава Румен Радев ще приеме лично първите гости на „Дондуков" 2. Достъп на представителите на медиите до сградата на „Дондуков" 2 ще бъде осигурен до 9.30 часа през Официален вход на АП след представяне на валидни журналистическа и лична карта.

***
София.
В 13.00 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков"2 председателя на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе, който е гост на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

***
София.
От 10.00 до 19.00 часа на бул. „Витоша" №37, пред Книжен център „Гринуич" ще се състои националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга". Всяко дете, което заедно с възрастен придружител донесе 5 кг стара хартия за рециклиране ще получи нова детска книга по избор.

***
София.
От 10.30 до 13.00 часа в Южния парк /входа откъм бул. „Витоша"/ ще се проведе спортно събитие, част от кампанията „Без оправдания", сред участниците ще са златното момиче Ренета Камберова и влогърите Павел Колев и Ицака.

***
София.
От 11.00 часа с ден на отворените врати ще бъде дадено началото на театралния сезон в театър „Българска армия". Всички гости на празника ще могат да стъпят на изцяло обновената сцена и да закупят билети на цена от 8лв. за спектаклите до края на ноември.

***
София.
От 11.00 часа на централната алея към езерото с лилиите в Борисовата градина, държавният шампион по тенис Александър Лазаров ще проведе открит урок за деца.

***
София.
От 12.00 часа заместник-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов ще се включи в инициативата за почистване на нерегламентирани надписи на публични места в града. Инициативата се организира от Столичната община - чрез Столичен инспекторат и Организацията на евреите "Шалом". Сборният пункт на участниците, където ще бъдат раздадени и ръкавици и материали за почистване, е на площада пред църквата "Света София". Столичната организация на БСП се присъединява към инициативата на Организацията на евреите в България "Шалом" - "Да изчистим омразата от улиците на София".

***
София.
От 12.00 до 22.00 часа пред парламента, пред всички общини и пред всички български посолства по света ще се проведе протест с искане за смяна на системата.

***
София.
От 12.00 часа пред Националния исторически музей в кв. „Бояна" (София), за трета поредна година ще бъде отбелязан Ден в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти, иницииран от BMM (Bulgarian Motorcycle Media) и социалната мото кампания „Ние сме хора, не „донори".

***
София.
От 20.00 часа пред Народния театър „Иван Вазов" ще се състои последният концерт от Фестивала за класическа музика.

***
Асеновград.
В градския парк ще бъде закрита лятната академия за деца „Шарена ваканция". В 10.00 часа пред градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще бъде открита изложба за дейностите на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Асеновград. В 10.30 часа ще започне забава в градския парк с много музика, танци, весели игри, подаръци и почерпка с участниците от лятната академия.

***
Благоевград.
От 19.00 часа на пл. „Македония" с концерт под надслов „Ние решаваме" ще бъде изпратена лятната ваканция.

***
Бургас.
От 11.00 до 13.00 часа в експозиционен център „Флора" продължава изложението „Бебе Зона" с полезни съвети към бъдещите родители. В неделния ден в изложението ще участва д-р Мирослава Колева, специалист-неонатолог в Отделението по неонатология в УМБАЛ-Бургас. Тя ще отговаря на въпроси, свързани с физиологичните състояния на новородените, захранването, ваксините и всичко останало, което вълнува бъдещите майки.

***
Варна.
От 8.30 часа пред Катедрален храм „Успение Богородично" ще се състои посрещане на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

***
Велики Преслав.
От 12.30 часа в Дворцовата базилика в Националния историко-археологически резерват „Велики Преслав" ще бъде отслужен благодарствен
молебен по повод 1125 години от Първия църковно-народен събор, провел се през 893 година в Преслав.
***
Велико Търново.
От 16.00 до 22.00 часа в пространството около Художествена галерия „Борис Денев" ще се проведе благотворителен базар за книги и фотографии.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Летния театър в рамките на „Есенни джаз вечери - Велико Търново 2018" ще се проведе концерт на Михаил Йосифов секстет и Велека Цанкова.

***
Видин.
От 09.00 часа в конферентния център на Областна администрация Видин ще се проведе информационна среща с Ричард Райдлър - председател на благотворителния фонд „Bees Abroad".

***
Враца.
От 09.00 до 14.00 часа фолклорният фестивал „Да съхраним българското" ще бъде част от културната програма на юбилейното издание на Врачанския есенен панаир.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на картинг писта „Пауталия" ще се проведе ендюранс - отборно картинг състезание за издръжливост от типа „24 часа на Льо Ман".

***
Перник.
От 10.00 часа в спортна зала „Кракра" ще се проведе турнир по баскетбол 3х3. От 11.00 часа пред двореца на културата ще се състоят забавни игри за най-малките.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Младежки център на Гребната база ще бъде открита Първата образователната градинка с външна класна стая - проект на Младежкия център и Фондация Вило.

***
Пловдив.
Инициативата на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността 16 - 22 септември" ще се проведе в Община Пловдив с богата програма от събития. Подканващата фраза на 2018-та е „Комбинирай! Движи се!".

***
Пловдив.
В 19.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" ще започне есенното издание на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща".

***
Сливен.
В 11.00 часа в салона на Кукления театър ще бъде представен спектакълът „Академия Магика".

***
Стара Загора.
От 10.00 до 14.00 часа в парк „Артилерийски" ще се проведе скаутски празник по случай началото на учебната година и изпращане на лятото. В празника могат да участват всички желаещи деца от 1-7 клас.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър ще бъде представена постановката „Вълшебникът от Оз" по Лиман Франк Баум.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.