• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната за 21 октомври

Предстоящи събития в страната за 21 октомври

/КРОСС/

***
Кърджали.
От 09.30 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в церемонията по полагане на венци и цветя пред паметника на ген. Васил Делов по повод Деня на Кърджали. По-късно тя ще присъства на тържествената сесия на Общинския съвет Кърджали. В 12.00 часа председателят на парламента ще присъства на тържествения ритуал пред Паметника на Освободителите и ще приветства жителите и гостите на града.

***
София.
От 09.30 часа във Дома на футбола, резиденция „Бояна", АБВ - Младежи организира втори национален младежки футболен турнир „Спортът сплотява" под наслов „Живей, спортувай, не бъди пасивен".

***
София.
От 10.00 часа „Ариана" заедно със служителите на компанията, партньори и доброволци ще продължи да засажда дръвчета в „Новата гора на София", която се намира в близост до кв. „Суходол".

***
София.
От 16.00 часа в Артгалерия - НДК ще се открие изложбата на румънския художник Лучан Добарта.

***
София.
От 16.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се проведе среща с автора Божидара Мавродиева.

***
София.
От 17.00 часа ще се проведе координиран протест на жителите на Казичене, Кривина, Бусманци, Горубляне, Панчарево и Кокаляне. Жителите на Казичене, Кривина и Бусманци ще се съберат при пешеходната пътека на „Околовръстното шосе" при Видните. Протестиращите от Горубляне при бул. „Цариградско шосе", а хората от Панчарево и Кокаляне при бул. „Самоковско шосе". Причина за протеста е липсата на канализация в населените места.

***
София.
От 18.00 часа в ДНК-пространството за съвременен танц и пърформанс ще се състои най-новият спектакъл на Ива Свещарова „Съвършено розово".

***
София.
В 22.10 часа на летище „София" на Терминал 2 българските олимпийци ще се заврънат от младежките игри в Буенос Айрес с полет през Франкфурт.

***
Бургас.
Oт 11.00 часа в ТК „Акве Калиде тазседмичното издание на инициативата „Арт-И-Факти" ще запознае децата с една различна рисувателна техника и жанр. Децата ще сътворят любим анимационен герой чрез техника стъклопис.

***
Бургас.
В 09.00 часа на входа на морската градина откъм хотел „Приморец" ще стартира първото издание на кроса Morning Run Burgas, който се организира от Спортен клуб Бегач съвместно с Община Бургас.

***
Бургас.
От 11.00 часа до 13.00 часа ТК „Акве Калиде" ще бъде показано на децата как се изработват движещи се анимационни герои.

***
Велико Търново. /с. Присово.
От 10.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе Публично четене на слово от Петър Дънов - беседа.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в АМР „Трапезица" ще бъде представен „Дванадесета нощ" /Уилям Шекспир/ - спектакъл, режисьор Валерия Вълчева.

***
Видин.
От 10.00 часа на пистата на летището при с. Иново заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата инж. Цветан Асенов ще открие международния 7-ми национален шампионат по раликрос „Видин - 2018".

***
Горна Оряховица.
От 15.00 часа в спортна зала „Никола Петров" ще се проведе среща по хандбал между ХК „Локомотив"-Горна Оряховица и ХК „Осъм"-Ловеч.

***
Добрич.
В 09.30 часа на игрището с изкуствена настилка на комплекс „Простор" ще се ежегоден турнир по футбол за глухи за Североизточна България.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавния куклен театър „Дора Габе" ще се играе спектакълът „Косе Босе".

***
Казанлък.
От 16.00 часа евродепутатът Ангел Джамбазки ще направи спешна приемна срещу циганските своеволия в близост до квартал „Изток".

***
Пловдив.
От 12.00 часа на пл. Римски стадион Хюи Фюри и целият му екип ще очакват любителите на бокса. В 14.00 ч. ще се проведе откритата тренировка в Боксов клуб „Юнайтед Спортс" към Спортно училище „Васил Левски".

***
Сливен.
От 11.00 часа от площад „Хаджи Димитър" ще тръгне градски велотур за празника на Сливен - Димитровден.

***
Смолян.
От 09.00 часа в храм „Св. Висарион Смоленски" Негово Високопреподобие архимандрит Висарион, архиерейски наместник на Смолянска духовна околия, ще oглави светата божествена Литургия.

***
Смолян.
От 14.00 часа на пл. „България" ще се състои празнична програма по повод 106 години от Освобождението на Родопите - Празник на Община Смолян. От 16.00 часа на връх Средногорец ще бъде отслужена Панахида за загиналите в боевете на връх Средногорец и Освобождението на Родопите, както и ще бъдат поднасени на венци и цветя пред Паметника-костница. В 18.00 часа председателят на парламента Цвета Караянчева ще участва в тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на полковник Владимир Серафимов. В 19.30 часа председателят на Народното събрание ще приеме рапорта на командващия зарята и ще произнесе слово по повод 106-ата годишнина от Освобождението на Родопите.

***
Силистра/с. Суходол, община Главиница.
От 07.00 часа ще се проведе втори тур на частичните избори за кмет на кметство Суходол.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Кукления театър ще се играе постановката „Алиса в страната на чудесата".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в общинската спортна зала „Иван Вазов" ще започне второто издание на Държавния турнир по спортни танци за Купа Стара Загора 2018.

***
Търговище/с. Паламарца, община Попово.
В НЧ „Искра" ще се проведе пето юбилейно издание на събора „Който се смее, не старее".

*** Шумен.
От 09.00 часа в зала „Арена Шумен" ще се състои Европейско и Балканско първенство по ММА.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.