• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития на 12 ноември

Предстоящи събития на 12 ноември

/КРОСС/***

Карлово.
От 10.30 часа президентът Румен Радев ще бъде на посещение в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Президентът ще приеме строя на почетния караул, след което ще се срещне с личния състав и ще разгледа въоръжението, техниката и войсковото оборудване на бригадата. Румен Радев ще поднесе цветя пред паметника на загиналите воини във войните за национално обединение от 1912-1918

***
София.
От 19.30 часа на церемония в Софийската опера и балет президентът Румен Радев ще връчи наградата на единадесетото издание на конкурса „Мениджър на годината".

***
Варна.
От 11.30 часа в аудитория 128 на Икономически университет - Варна вицепрезидентът Илияна Йотова организира Студентска лаборатория „Перспективи за развитие с българска диплома". Събитието е първото от поредица срещи, които вицепрезидентът планира със студенти от български произход, които учат във висши учебни заведения в страната по ПМС №103 и ПМС №228.

***
София.
От 09.00 часа в София Хотел Балкан ще се проведе конференция „В търсене на съгласувана сигурност за растеж и просперитет: Стълб за стабилността в Европа". Участие ще вземат вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев, европейският комисар по вътрешен пазар, промишленост и предприемачество Елжбета Биенковска и др.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде гост на празника по случай 75 години от създаването на ПГСАГ в държавната опера в Стара Загора. В 17.15 часа е предвидено кратко изявление. Преди това министърът ще посети Казанлък, Мъглиж и Гурково. Посещението включва работни срещи с кметове, с директори на училища и детски градини, както и с работодатели, ангажирани с развитието на професионалното образование.

***
София.
От 09.00 часа заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще участва в първата Международна конференция на тема „Допълваща и алтернативна комуникация в парк-хотел „Москва" в София.

***
София.
От 09.30 часа в Sofia Event Center ще започне конференцията „(Р)Еволюция в журналистиката: Медийни иновации в Централна и Източна Европа", организирана от Асоциацията на европейските журналисти-България.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Галерия" на Националния студентски дом министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова ще открие международен младежки семинар на тема „Насърчаване на младежкото участие в изборите за Европейски парламент".

***
София.
От 10.00 часа до 14.00 часа в Парк хотел „Москва" в зала „Киев" ще се проведе среща-дискусия под надслов „Семейство и диабет".

***
София.
От 10.30 часа в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) ще се проведе пресконференция по повод стартирането на Световната седмица, посветена на осведомеността за отговорно прилагане на антибиотиците 12-18 ноември 2018 г.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Ректората проф. Уилям Корниш от Университета Кеймбридж, Великобритания, ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза" на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

***
София.
От 11.00 часа 10-и въззивен състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Константин К. (чл. 343Б, ал.1 НК).

***
София.
От 11.30 часа в Резиденцията на посланика на Италия (ул. „Цар Освободител" № 11) ще се проведе пресконференция във връзка с Третото и здание на Седмицата на италианската кухня по света.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ръководството на ПП „Движение България на гражданите" (ДБГ), на която ще бъде представена на готовността на ДБГ за евроизборите през следващата година и възможностите за партньорство с други формации. Ще бъде обявена и оценката на партията по проектобюджета за 2019 г.

***
София.
От 13.30 часа 30-и състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Мирослав Боршош и Валентин Кръстев, обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, при което е ощетен НДК, чл. 206 НК.

***
София.
От 18.00 часа в Галерията на Съюза на българските художници ще бъде представена юбилейна изложба живопис на Валентин Колев.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Алма Матер", в северното крило на ректората Софийския университет ще бъде открита изложбата „Някои го предпочитат аналогово" на Добрин Атанасов и Любен Кулелиев.

***
София.
От 18.30 часа в клуб „Ялта" ще се проведе сподгряващо събитие за шестата Нощ на театрите - Pecha Kucha Nigh.

***
София.
От 20.00 часа в Зала 1 на НДК ще се проведе спектакълът на Васил Петров „Синатра: Вегас" 2.

***
Бургас
От 10.00 часа в зала „Петя Дубарова" на Културен център „Морско казино" в гр. Бургас ще се проведе пресконференция на командира на Втората постоянна противоминна група на НАТО и командирите на кораби, участващи в учението.

***
Бургас
От 17.30 часа във фоайето на Областна администрация ще бъде официално открита изложбата „Бургас в европейската картография", която ще покаже редки и непоказвани исторически карти, непознати в България до този момент.От 18:00 часа в сградата на Областна администрация ще се проведе концерт под наслов „Музиката на Европа - говорим на един език".

***
Варна.
От 10.00 до 12.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" № 1 във Варна народният представител Владимир Вълев ще се срещне с граждани.

***
Варна.
От 13.30 часа в централата на БСП на ул. „Македония" 33 народните представители от ПГ „БСП за България" проф. Анелия Клисарова и Иван Иванов ще проведат приемна за граждани.

***
Варна.
От 13.30 часа в двора на УМБАЛ „Св. Марина", пред онкологията (ул. „Христо Смирненски" 1), представители на биофармацевтична компания и лекари от лечебното заведение, ще засадят дървета, като част от инициативата „Здравето на природата е твоето здраве". По време на събитието доц. д-р Николай Цонев, завеждащ Клиника по медицинска онкология, ще представи актуални данни за разпространението, диагностиката и лечението на рака на белия дроб за България и света.

***
Варна.
От 18.00 часа пред Община Варна трябва да започне пореден протест срещу цените на горивата и в подкрепа на искането на майките на деца с увреждания за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на народните представители от БСП от великотърновския избирателен район с коментар по актуални политически въпроси и представяне на алтернативен „Бюджет - 2019".

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в ресторант „Аз и Ти" над парка в квартал „Кольо Фичето" народният представител Весела Лечева ще проведе приемна с граждани.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Клуб 7 ще бъде представена книгата „Лекарство срещу рак" на Елена Христова. - не

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена втората премиера на „Вражалец".

***
Велико Търново.
От 19.30 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с диетолога Атанас Узунов.

***
Видин.
От 09.00 до 17.00 часа в Община Видин фондация АДРА-България ще извърши безплатни прегледи на жени, на възраст 45-65 години, с цел ранно диагностициране и превенция на остеопороза.

***
Генерал Тошево.
От 07.30 до 12.30 часа в офиса на ПП ГЕРБ ще се проведе кампания за безплатно измерване на кръвната захар, организирана от ГЕРБ-Добрич.

***
Добрич.
09.00 часа в малката заседателна зала на Община Добрич ще се състои кметска оперативка.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Младежкия център ще се проведе неформално обучение на тема „Свобода и насилие" с ученици от ПГТОЛП.

***
Добрич.
От 19.00 часа в концертна зала „Добрич" ще се играе мюзикълът „Бразилски нощи".

***
Козлодуй.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Козлодуй ще се проведе заключителната пресконференция за представянето на проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в жилищни сгради в гр. Козлодуй".

***
Кюстендил.
От 10.30 часа кабинета на обществения посредник за Община Кюстендил Васил Иванов ще се състои пресконференция.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа във фоайето на читалище „Братство" ще бъде открита изложбата „Есенни мотиви".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе заседание.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Рангел Т., обвинен в това, че при управление на МПС по непредпазливост е причинил смъртта на две лица, както и средна телесна повреда на трето лице.

***
Пловдив.
От 11.00 часа на британските гробове на Пловдивските централни гробища ще се проведе възпоменателна церемония в памет на загиналите военнослужещи и цивилни и навършването на 100 години от края на Първата световна война.

***
Пловдив.
От 18.00 часа Регионалният природонаучен музей в Пловдив ще отбележи 3 години от създаването на първия и единствен дигитален 3D планетариум у нас.

***
Разград.
От 14.30 часа етаж в залата на Общински съвет - Разград ще бъдат наградени победителите в конкурса за есе, организиран от Районно управление - Разград по повод професионалния полицейски празник „Ако бях полицай" със свои творби се включиха 39 деца от 6 учебни заведения в общините Разград и Цар Калоян.

***
Свищов.
От 14.00 часа в Зала 1 на Община Свищов ще се проведе информационна среща, посветена на възможности за финансиране на различни проекти от Европейския съюз.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе постановката „Укротяване на опърничавата".

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в бирария „Колобри на бирата"/Beer Kolobars ще се проведе третото издание на инициативата „Приказки за Стара Загора".

*** Шумен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на председателя на организационния комитет на Десетия международен есенен турнир по информатика „Джон Атанасов" в Шумен Бисерка Йовчева по повод предстоящата надпревара.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.