• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната на 12 март

Предстоящи събития в страната на 12 март

/КРОСС/ София.
От 10.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в кръгла маса „Управление на миграционната политика в контекста на изборите за Европейски парламент". Сред основните говорители на форума ще бъдат Мария Габриел - еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество, Младен Маринов - министър на вътрешните работи на България и др.

***
София.
От 10.30 часа Общественият съвет към Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите ще заседава в зала 142 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" №1.

***
Перник.
От 15.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще присъства на официалното откриване на обновената и санирана сграда на Община Перник. Oт 16.00 часа, в Общински комплекс „Дворец на културата" - Перник тя ще участва в граждански диалог на тема „Европа в нашия дом".
***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде представено изследването „Българската младеж 2018/2019" на „Галъп Интернешънъл" и Института по социология „Иван Хаджийски".

***
София.
От 10.00 часа в НДК ще бъде открит форумът „Национални дни на кариерата - добра кариера, добър живот".

***
София.
От 11.00 часа на брифинг в институцията омбудсманът Мая Манолова ще представи пред медиите отговорите на „Топлофикация София" ЕАД,

***
София.
От 11.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе церемония по награждаване, във връзка с кампанията „Достойните българи".

***
София.
От 11.00 часа в хотел „Феста" ще се проведе семинар на тема: „Политика на ЕС в област екология. Право на ЕС за опазване на околната среда и оценката на въздействието върху околната среда". Лектори на обучението са съдиите от Върховния административен съд Сибила Симеонова и Николай Гунчев, които имат дългогодишен опит в прилагането на екологичното право на България и ЕС.

***
София.
От 11.00 часа 5 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на Ц.Ц. от Аксаково, майка на ученик.

***
София.
От 12.00 часа в Първа зала на Столичната община в присъствието на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова ще бъде представена кампанията за безплатна подмяна на стари печки от домакинствата. В пресконференцията ще вземат участие зам.-кметът Йоана Христова и представители на общините Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора.

***
София.
От 12.00 часа 5 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на Д.М. от Бургас срещу „Артстрой" - Бургас.

***
София.
От 13.00 часа в хотел „Метрополитън" ще се състои пресконференция на участниците в срещата на земеделските камари от Европа за постигнатите резултати от срещата.

***
София.
От 13.30 часа 5 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на 55 служители на „Софийска вода" АД.

***
Асеновград.
От 11.30 часа на площад „акад. Николай Хайтов" ще се проведе тържествено честване на Деня на ракетните войски и артилерията на Българската армия и 91 години от създаването на 4-ти артилерийски полк.
***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22-ри септември" ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет - Благоевград.

***
Бургас.
От 13.30 часа общинският съветник Живко Табаков ще има приемен ден за граждани в централата на Движение „България на гражданите" (ДБГ) - Бургас на ул. „Фердинандова" 2 Б.

***
Варна.
Oт 10.00 часа в Община Варна ще се проведе информационно събитие по програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 (ПМДР).

***
Варна.
От 14.00 часа до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Георги Бенковски") общинският съветник Николай Георгиев ще проведе приемна за граждани.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца ще се проведе обществена консултация във връзка с промени в Наредбата местните такси, с които се предвижда понижаване на цените на таксите за депониране, транспортиране и термично оползотворяване на неопасните производствените отпадъци на територията на Общината.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет - Враца ще се проведе обществено обсъждане на предложение за закупуване на нов подвижен състав за обществения градски транспорт на територията на Общината.

***
Вълчедръм.
От 10.30 часа в Зала 1 на Община Вълчедръм ще се състои встъпителна пресконференция по проект за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци за общините Вълчедръм и Якимово.

***
Габрово.
От 12.00 часа зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на Габрово Таня Христова ще посетят Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания с потребност от постоянна медицинска грижа в кв. „Велчевци" №1. От 12.20 часа е
предвиден брифинг за медиите.

***
Габрово.
От 13.30 часа във физкултурния салон на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий" заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на ОПРЧР Зорница Русинова и кметът на Община Габрово Таня Христова ще участват в „Открит урок" под надслов „Влез в света на другия".

***
Добрич.
От 10.00 часа в в Бизнес-залата на Община град Добрич ще се проведе заключителна пресконференция и церемония по официално откриване на обекти, обновени по проекта за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Голямата заседателна зала на Община град Добрич ще се проведе информационна среща на тема „Европейски средства за образованието".

***
Казанлък.
От 15.00 часа в офиса на Обществения посредник на община Казанлък ще се проведе информационна среща за родители по въпроси, които касаят общата и допълнителна подкрепа за личностно развитие на децата.

***
Перник.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Перник ще се проведе пресконференция във връзка с реализирането на проекта „Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Община Перник и Областна администрация", който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж".

***
Пловдив./ с. Калековец.
От 10.30 часа кметът на община „Марица" Димитър Иванов ще направи първа копка на детска градина в село Калековец.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще заседава Постоянната комисия в областта на индустрията и новите технологии.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.