• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития на 12 декември

Предстоящи събития на 12 декември

/КРОСС/София.
От 10.00 часа на площад „Св. Александър Невски" ще се състои церемонията по официалното посрещане на Великия магистър в България. Фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето ще положи венец пред паметника на Незнайния войн.

***
София.
От 10.30 часа президентът и Великият магистър ще проведат среща „на четири очи" на „Дондуков" 2, след което ще започнат пленарните разговори на официалните делегации.

***
София.
От 11.10 часа, в Гербовата зала, ще бъде валидирана илюстрована пощенска карта по повод 25 години от установяването на дипломатически отношения между България и Суверенния Малтийски орден.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
Брюксел.
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в сградата на Български червен кръст, ще се проведе международна конференция: „Перспективи на младите роми в България".

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ще се проведе заседание.

***
София.
От 11.00 часа в Гранитната зала на Министерски съвет ще се проведе Национален съвет по тристранно сътрудничество.

***
София.
От 09.30 часа - 14 състав на Софийски градски съд, ще гледа дело НОХД № 2623/19 срещу Снежана Стоенчева и Парскева Бърнева, обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери от дом за възрастни хора в Княжево.

***
София.
От 09.30 часа в зала „София" на хотел „Централ", ще бъде представена презентация по проект: „Технологични, обучителни и организационни средства за изпълнение на разработени вътрешни правила и политики за ползване на информационните ресурси в органите на изпълнителната власт в сектор „Правосъдие", в съответствие със ЗЕУ, НОИОСИС и съобразно залегналите правила и стандарти в Стратегията за развитие на електронното управление в Република България 2014-2020 и Пътната карта за нейното изпълнение".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Средец", хотел „Балкан" ще се проведе конференция на тема: "Отворените данни - предизвикателства и възможности за развитие".

***
София.
От 11:00 часа, в двора на НХА на ул. „Шипка" №1, студенти, служители и преподаватели с мълчалив протест ще изразят гражданската си позиция.

***
София.
От 11.30 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще разговаря с Великия магистър на Суверенния Малтийски орден Джакомо Далла Торе дел Темпио ди Сангуинето

***
София.
От 13:00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети Националния институт по метеорология и хидрология и заедно с учениците от 159-то ОУ "Васил Левски" ще участва в изготвянето на прогнозата за времето.

***
София.
От 13.00 часа в Националния политехнически музей, ще се състои церемония за връчване на сертификати за стипендии на Фондация „ЕВРИКА" на студенти и ученици с изявени способности в науката и техниката.

***
София.
От 13:30 часа в НСА ще се проведе церемонията „Спортист на годината на НСА`2019" и откриване на фотоизложба "Моменти на слава", съвместно с посолството на Република Корея в България.

***
София.
От 15.30 часа в хотел „Рамада" вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на събранието по случай 30-годишнината на Съюза на инвалидите в България.

***
София.
От 16:00 часа в Кръгла зала на Националния исторически музей ще бъде открита изложба „Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2019".

***
София.
От 17:00 часа в зала „София", Интерпред, ще се проведе тържествено честване „50 години висше образование по компютърни системи и софтуерни технологии в България".

***
София.
От 18.00 часа в сградата на Съдебната палата, Президентът Румен Радев ще участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината на Софийския градски съд.

***
София.
От 18.00 часа в Националния дворец на културата вицепрезидентът ще присъства на представянето на книгата на младия журналист Надежда Динева „Орденът на скорпионите".

***
София.
От 19:00 часа в камерна зала на Младежкия театър, ще бъде представен сборникът „Шега".

***
Бургас

От 10 до 17.30 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания към Сдружение "Социален център Бургас" ще се проведе ден на отворените врати.

***
Бургас
От 17.30 часа в Културен център "Морско казино" ще се проведе коледен концерт на децата и учениците от школите по английски език към Центъра за подкрепа и личностно развитие - Бургас.

***
Бургас
От 19.00 часа във вътрешната сцена на Народно читалище „Просвета 1888" в Поморие ще бъде отправен коледно-новогодишен поздрав от Театър „Поморие" с излъчване на запис от постановката „Ало, ало, Анхиало".

***
Варна.
От 11.00 часа в Щаба на Военноморските сили ще се проведе благотворителен коледен базар.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „Аула" на Икономически университет - Варна ще се проведе празнично благотворително събитие „Заедно за Коледа - 2019", организирано от БЧК - Варна.

***
Варна.
От 15:00 ч. в „Юнашки салон" ще се отбележи тържествено честване на 150-та годишнина от създаването на първата дарителска болница в България - „Параскева Николау".

***
Варна.
От 16.00 часа в Арт Галерия Le Papillon ще бъде открита годишна Сборна Изложба "Теории на невъзможното и възможното"

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионална библиотека „П. Р. Славейков" ще бъде открита изложба на Клуб по битова култура към Читалище „Надежда".

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в ХГ „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе открит урок „Гръцка Коледа".

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в библиотеката на Читалище „Надежда" 1869 ще се състои Коледна работилница с участието на Читателския клуб към читалището

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „П.Р.Славейков" ще се състои премиера на книгата „Отключи енергийния си потенциал" на Ценка Местанска.

***
Велико Търново.
18.00 часа в Клуб 7 Ива Георгиева ще представи романа си „Нарисувай есента в очите ми".

***
Враца.
От 17.00 часа в конферентната зала на Общински съвет, ще се проведе обществена консултация.

***
Габрово.
От 17:30 часа в Музея на хумора и сатирата ще се състои премиерата на „Зодия Габровец".

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Зонално първенство по хандбал за младежи 19 г. , под домакинството на ХК „Локомотив" гр. Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Пиано бар Горна Оряховица ще се проведе концерт „Коледни звънчета" на възпитаници от клас Пиано при НЧ „Напредък 1869" Горна Оряховица с преподавател Снежанка Бакьова.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в Салона на НЧ „Напредък 1869" Драматичен театър „Крум Кюлявков" гр. Кюстендил представя комедията „Една седмица, не повече (Истински лъжи)" по Клеман Мишел.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в Салона на НЧ „Напредък 1869" ще се проведе представление на МТ „Алтернатива" при НЧ „Напредък 1869" Горна Оряховица - „Скакалци" по Ст. Л. Костов, режисьор Симеон Христов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежкия център, ще се състои коледен концерт на Вокално студио „Златно зрънце".

***
Добрич.
От 18.30 часа в концертна зала „Добрич", ще се проведе коледен концерт на Мария Славова - орган и Дона Стоянова - сопран.

***
Ловеч.
От 11:00 часа в заседателната зала на Общината, ще се проведе заседание.

***
Пловдив.
В 08.00 часа на ъгъла на ул. "Гонда Вoда" с ул. "Огражден" ще бъде официалното откриване на новите магазини Т МАРКЕТ.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Деляна Т. , обвинена, че след употреба на наркотично вещество при управление на моторно превозно средство е нарушила правилата за движение, и по непредпазливост е причинила смъртта на М. Х., на 49 г.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, с което подсъдимият А. Ш. от Пловдив обжалва пред Апелативен съд - Пловдив присъда от 10 години лишаване от свобода и глоба от 100 лева за грабеж.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в базата на Общинския детски комплекс /ОДК/ ще се проведе коледно мероприятия под надслов „Заедно за едно ново начало".

***
Пловдив.
В 10.00 часа в Регионален етнографски музей ще се отбележи традиционния еснафски празник. „Св. Спиридон".

***
Пловдив.
В 10.45 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Николай П., обвинен в закана с убийство към длъжностно лице.

***
Пловдив.
В 13.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Димитър Т., обвинен, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на велосипедиста Т. Р. /72 г./

***
Пловдив.
В 13.50 часа в зала 2 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Светослав М., адвокат от Адвокатска колегия - Хасково. Срещу него е повдигнато обвинение за закана за убийство към журналист.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Аграрен университет ще се проведе официална церемония по повод удостояването на г-жа Катрина Клаас-Мюлхойзер с почетно звание Доктор хонорис кауза.

***
Стара Загора.
От 14:00 часа на бул. "М. М. Кусев" №9, Областен информационен център организира последната за 2019 година работна среща на тема: "Представяне практиката на община Стара Загора при изпълнението на проекти за програмен период 2014 - 2020 година".

***
Свищов.
От 10.00 и от 11.00 часа в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" за децата от детските градини ще се състои постановката „Коледна приказка"на Държавен куклен театър - Търговище.

***
Свищов.
От 17.00 часа в Художествена галерия „Николай Павлович" ще бъде открита изложба базар на свищовски художници.

***
Свищов.
От 18.30 часа в салона на Читалището в Свищов Театрално-музикален център - Разград представя „Аламинут на живо

***
Свищов.
От 9 до 20 декември във фоайето на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" , гр. Свищов се провежда Коледен благотворителен базар.

***
Свищов.
От 17.00 часа на пл. „Алеко" ще бъдат запалени светлините на коледната украса.

***
Хасково.
От 09.00 часа в спортен комплекс „Спартак" ще започне работа ледена пързалка.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.