• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за 18 март

Предстоящи събития в страната за 18 март

/КРОСС/ *** София

От 9.00 часа в зала „Мусала" в хотел „Хилтън" президентът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов ще открие XVIIIта Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици (ECTUN).
Участниците в събитието ще бъдат приветствани от кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на труда
и социалната политика Бисер Петков, Лука Визентини, генерален секретар на ЕКП, Филип Поше, генерален
директор на Европейския синдикален институт и Пламен Димитров, президент на КНСБ.

От 9.00 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото за престъпление по служба срещу Симеон Д., Иво П., Радослав Г., Любомир Е., Петър В., Трайчо Т.

От 9.00 часа в сградата на Националния институт на правосъдието, зали № 32 и № 42 ще се проведе писменият изпит за първоначално назначаване на длъжност „следовател".

От 9.00 часа XV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа молбата за изменение на мярка за неотклонение на Димитър Д.

От 9.30 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Емил М., Мартин Д., Калоян Б. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа XIX състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветелин Ц., Владислав Н., Светлин С., на които е повдигнато обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

От 10.00 часа XII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Денислав А., обвинен за участие в организирана престъпна група.

От 10.00 часа - 30 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу бившия зам.-министър на транспорта Антон Гинев, бившия депутат от ДПС Илия Илиев и Огнян Георгиев по обвинение за безстопанственост.

От 10.00 часа трети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на белгийски гражданин срещу застрахователни компании.

От 11.00 часа X състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Бенито И., Иван И., Емил И., Валентин А. и Цветан Б., обвинени за участие в ръководство на престъпна организация или група.

От 11.00 часа в Партерното фоайе на Софийската опера и балет ще се проведе пресконференция, посветена на новата семейна опера "Котката".

От 11.00 часа трети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба за тормоз на
работното място.

От 12.00 часа в залата на 18 СУ „Уилям Гладстон" (ул. „Пиротска" 68) ще се проведе среща - видеоконференция по проекта „София и Европа за младите - 3D - демокрация, диалог и дебат" с българския еврокомисар по цифрови технологии и цифрово общество Мария Габриел.

От 12.00 часа трети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба срещу Летище „София".

От 13.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай М., Николай Д., Андрей Я., Георги Т., Иван П., Стоян К., Свилен Д., Неделчо М., Атанас В., които са обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

От 13.00 часа трети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба срещу Зеленчуковата борса в Петричко.

От 14.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще бъде прожектиран филмът „Историята на един летен любовник", част от програмата на „София Филм Фест".

От 14.00 часа ХVІІ състав на Специализирания наказателен съд ще гледа молбата за изменение на мярката за неотклонение на Петър П.

От 14.00 часа трети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба срещу „Мини Марица - Изток" ЕАД.

От 14.30 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „България на енергийната карта на широкия Черноморски регион" с участници проф. д.н. Нина Дюлгерова - преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър" и ЮЗУ „Неофит Рилски", и д-р Пламен Димитров - Българско геополитическо дружество.

От 15.00 часа ІХ състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа молбата за изменение на мярката за неотклонение на Миню С. и Иван Д.

От 15.00 часа в киносалона на ГД „Национална полиция" (бул. „Ал. Малинов" 1) ще се проведе брифинг относно дейността на ОДМВР - София през 2018 г.

От 16.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще се състои прожекцията на филма „Свидетелите на Путин", част от програмата на „София Филм Фест".

От 17.30 часа в църквата „Св. Седмочисленици" ще бъде отслужена панихида по повод 110 години от смъртта на Кузман Шапкарев. Българското сдружение на родовете от Македония ще поднесе цветя и венци на паметната плоча на възрожденеца на ул. „Кузман Шапкарев" и ул. „Гурко".

От 17.30 в Руския културно-информационен център ще се състои откриване на изложбата „Крим днес: поглед отвътре". След откриването на изложбата от 18.00 в Малка зала на РКИЦ ще се проведе премиерна за България прожекция на новия руски игрален филм „Кримски мост.
Направено с любов".

От 18.00 часа в Столична библиотека ще бъде открита фотографската изложба „Португалски пътеки" с автор проф. д-р Марин Паунов, който е познавач и почитател на португалската култура.

От 18.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще бъде прожектиран филмът „Кучкар", от програмата на „София Филм Фест".

От 18.30 часа в Клуб 1 в НДК ще бъде представена книгата „Благословете Юда"на Мария Лалева.

От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се състои среща с Анета Данчева-Манолова. Събитието е част от поредицата „Преводач на месеца".

От 18.30 часа в Cinema City Paradise Center ще се проведе галапремиерата на първия авторски филм на Камен Донев - „Уют".

От 19.00 часа в Театър Азарян дебютният режисьорски проект на Илко Ганев „Апарт" ще даде официален старт на Софийски театрален салон.

От 20.30 часа в кино „Люмиер Лидл" ще се състои прожекцията на филма „Лято", от програмата на „София Филм Фест".

*** Бургас

От 11.00 часа в офиса на ПП АБВ к-с „Лазур"144 областният председател на партията Антон Коджабашев ще даде пресконференция във връзка с участието на българската делегация на Международния форум на страните от БРИКС в Делхи.

От 14.00 до 16.00 часа в ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията" ще се проведе технологичен семинар.

*** Варна

От 10.00 до 18.00 часа в Двореца на културата и спорта ще се проведе кариерен форум „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот".

От 14.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от Парламентарната група на ГЕРБ Емилия Милкова ще има
приемен ден.

От 15.00 часа в Големия салон на Щаба на ВМС контраадмирал Митко Петев ще представи лекция на тема „България по времето на хан Тервел".

*** Велико Търново

От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция във връзка с предстоящия Винен фест във Велико Търново.

*** Видин

От 15.00 часа в музей „Кръстата казарма" ще се проведе церемония във връзка със съвместната кампания на вестник „Стандарт" и Община Видин под наслов „10 причини да остана в моя Видин".

*** Враца

От 10.00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе дискусия „Какво прави Европа за хората в неравностойно положение в контекста на Европейския стълб за социални права?".

От 10.00 часа в Заседателната зала на общината ще бъдат отворени оферти в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доставка и монтаж на оборудване, съоръжения и обзавеждане във връзка с изпълнение на процедура BG16RFOP001-5.001-0049 - С01 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца", във връзка с реализацията на Проект „Нова възможност за деца и младежи в Община Враца - Проект 2" по Оперативна програма „региони в растеж" 2014-2020 година по три обособени позиции".

От 11.00 часа в Радио „Силвър" ще се проведе викторина, посветена на Седмицата на франкофонията (18-22 март).

От 13.10 часа в Актова зала- СУ „Васил Кънчов" ще се състои Поетическият цикъл „Бретан" на Елисавета Багряна - бинарен урок с XII б клас.

*** Годеч

От 10.30 часа до 11.30 часа народният представител от ГЕРБ Васил Цветков ще проведе среща с кмета на Община Годеч Радослав Асенов. От 11.30 часа до 12.30 часа депутатът ще се срещне с жителите на село Шума в сградата на кметството. От 13.00 часа до 14.00 часа народният
представител ще проведе втората си приемна в сградата на кметството в село Бракьовци. От 14.30 часа до 15.30 часа депутатът ще се срещне с жителите на село Гинци в сградата на кметството.

*** Горна Оряховица

От 18.30 часа в НЧ „Напредък 1869" ще се проведе концерт по повод 90-годишнината на великия Николай Гяуров, с участието на световните оперни звезди: Орлин Анастасов-бас, Венцеслав Анастасов-баритон и Емил Желев-бас. Акомпанимент на пиано - Евгени Желязков.

*** Добрич

От 11.00 часа в зала „Златото на Добруджа" в Художествена галерия - Добрич ще се проведе Работилница за въображение. Учениците на СУ „Св. Климент Охридски" ще рисуват по Проект „Големите майстори и малките художници".

От 14.30 часа в РИМ- Добрич ще бъде представено историческото наследство в региона, съхранено в музейните обекти.

От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се играе Спектакълът „Любовен пилотаж" от Марк Камолети.

*** Дупница

От 10.30 часа в Кръглата зала на Община Дупница ще се проведе начална пресконференция по проект "Подай ръка", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за
регионално развитие.

*** Казанлък

От 10.00 до 12.00 часа депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев ще се срещне с граждани в офиса на партията (ул. „Климент Охридски" № 1).

*** Карлово

От 11.00 часа в зала „Васил Караиванов" на Община Карлово ще се състои церемония по награждаване на четиримата мъже, спасили деца на карловския водопад Сучурум на 10 март.

*** Кула

От 10.30 до 12.00 часа в заседателната зала на общинската администрация ще се проведа среща на тема „Мерки по ПРСР за земеделските стопани в област Видин".

*** Кърджали

От 10.00 часа в комплекс „Меаца"-Кърджали Асоциация по туризъм „Перперикон" ще проведе тематична среща за „Създаване и развитие на регионални иновационни центрове" в рамките на ОП „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020".

*** Кюстендил

От 10.30 часа в Окръжен съд - Кюстендил ще се проведе заседание по делото за конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов.

От 10.30 часа в кабинета на обществения посредник за Община Кюстендил ще се проведе пресконференция.

*** Пловдив

От 09.30 часа във 2 зала Окръжният съд ще заседава по делото срещу Гюнай М., Георги М и Петър Т. Тримата са обвинени, че като дежурни лекари във Втора хирургична клиника на УМБАЛ „Св. Георги" ЕАД - Пловдив са причинили смъртта на Б. А. и са нарушили Наредбата за оказване
на спешна медицинска помощ.

От 10.00 часа в зала №1 Апелативният съд ще гледа протест на Окръжна прокуратура - Смолян срещу наказанието на А.Н. (на 57 г.) от 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим по обвинение в убийство. Подсъдимият също обжалва пред Апелативния съд присъдата си.
.
От 10.00 часа в зала 12 18 наказателен състав на Районния съд ще гледа делото срещу Георги С., Николай С. и Румен Ш, обвинени в действия по приготовление към запалване на сградата на „ЕВН Електроразпределение" ЕАД.

От 10.00 часа в зала 1 Окръжният съд ще гледа делото срещу Благой Н., обвинен в нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване на смъртта на Н.Д.

От 10.30 часа пред зала „Колодрума" кметът на Община Пловдив Иван Тотев и директорът на ОП „Чистота" Иван Стоянов ще дадат официалното начало на тазгодишното миене на Пловдив.

От 11.00 часа в 10 зала Окръжният съд ще заседава по делото срещу Йордан С., Марин П., Александър К. и Александър Д. Те са обвинени за отнемане на чужди вещи на обща стойност над 457 хил. лева.

От 12.00 часа в офиса на НФСБ ще се проведе пресконференция с участието на народния представител от „Обединени патриоти" Славчо Атанасов, председателя на групата общински съветници на „Патриотичен фронт" в ОбС - Пловдив Слави Георгиев и председателя на НФСБ - Пловдив и общински съветник Костадин Гаров.

От 18.00 ч. в Културен център „Тракарт" ще бъде открита изложба „Калиграфско-художествени школи и писарски средища: Образци от славянската ръкописна колекция на Пловдивската народна библиотека".

*** Раднево

От 9.00 до 11.00 часа народният представител от ГЕРБ Радостин Танев ще се срещне с граждани в офиса на партията (ул. „Май" № 5).

*** Сливен

От 9.30 до 16.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ - Сливен Георги Николаев и Димитър Павлов ще се срещнат с граждани.

*** Стара Загора

От 9.00 до 11.00 часа зам.-председателят на парламента и депутат от ГЕРБ Емил Христов ще се срещне с граждани в офиса на партията (бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5).

От 11.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе пресконференция във връзка с изпълнението на проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух.

От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще бъде представен албумът „Освобождение Болгарии. Лики Войны и Памяти", издаден в Москва по повод 140-годишнината от краяна Руско-турската война 1877 - 1878 г.

От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе постановката „Сватбата на Фигаро" по Пиер Огюстен Карон Бомарше.

*** Шумен

От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет.

От 16.00 часа в залата на Военния клуб ще бъде открита документалната изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.